Любовта е като шест вкуса, в които има сладък вкус, солен, тръпчив, стипчав, остър и дори горчив. Ето и фазите, в които усещаме това:

 

1. Ефирно-шоколадова фаза или „химия на любовта“ (трае приблизително 18 месеца). Когато мъж и жена се срещнат и влюбят, телата им произвеждат определени хормони, които рисуват света в ярки цветове. В този момент гласът изглежда несравним, всяка глупост изглежда невероятна. Влюбения е в състояние на наркотична интоксикация. През този период не трябва да вземате никакви решения, тъй като ефектът от всичко това в крайна сметка ще приключи и всичко ще се нормализира.
2. Следващата фаза, която задължително идва след първата, когато чувствата се успокояват, е фазата на ситост, засищане.
3. Третата фаза се нарича отвращение.
Това е задължително за всяка дългосрочна връзка.
Във фазата на отвращението започват кавги, сякаш са ви дали лупа и се концентрирате върху недостатъците, които партньорът ви има.
Най-лесният и лош изход от това е разводът. Какво е лошото? Това, че отново навлизате във фазата на ефирен шоколад, но с друг партньор.
Има хора, които се въртят само в тези три фази. Тези фази се считат за ниво под цивилизования, осъзнат човек, тъй като все още не сте влезли в реална връзка.
4. Следващата фаза е търпението.
Кавгите между партньорите продължават, но те не са фатални, както и в предишния период, така че и двамата знаят, че когато кавгата приключи, връзката отново ще бъде възстановена. Ако положим усилия да развием търпение, тогава сме възнаградени с развитието на здрав разум. Това е законът на природата.
5. Петата фаза – дългата фаза – уважение – това е първият етап на любовта. Преди това всъщност, няма любов. Започваме да мислим не какво ми дължи другия, а какво аз му дължа. Фокусирането върху нашите отговорности ни развива ментално и емоционално.
6. Шестата фаза е приятелството. Приятелството е сериозна подготовка за любовта.
7. Седмата фаза е любовта. Тук партньорите остават в Любовта през целия си живот. Любовта се научава чрез различни житейски ситуации и в дългосрочни, близки отношения. Любовта не е нещо, което изведнъж ни пада върху главите. Чрез любовта узряваме, изоставяйки егоизма в себе си. Ако твърдим, че сме „приключили с любовта“, бъдете сигурни – тя още не е започнала.
Единственият, който избираме е нашият любим/съпруг или любима/съпруга.
След този избор при нас идват децата. Избираме ли ги? Не, ние обичаме тези, които Бог ни е изпратил.

Когато пораснат децата ни водят своите собствени избраници. Избираме ли ги ние? Не, трябва да издържим и да обичаме тези, когото Бог ни е изпратил като снаха или зет, да разширим сърцата си и да оценим тези, които са близо до нас.

Избираме ли родителите си? Не, ние ги обичаме.
Избираме ли братя и сестри? Не, ние трябва да обичаме тези, които Бог ни е изпратил.

Не трябва да изискваме нещо от друг човек, просто трябва да сме отдадени на любовта си. Предаността е основното качество на любовта.

……………………………….

Нумерологията може да ви подкрепи чрез изследването „Съпоставка за съвместимост между любовни партньори“.
Източник: econet.ru
Don`t copy text!