Като се събудите, благословете деня си, който вече е преизпълнен с изобилие. Като благословяме признаваме безкрайното благо, което е дар от Вселената. Тя само чака знак от нас за да го прояви.

Благословете хората, които пресичат улицата, в автобуса, на работното ви място. Вашата благословия ще им бъде спътник, светлина по пътя им. Благословете здравето им, тяхната работа, радостта им, връзката им с Бог, взаимоотношенията им със себе си и с другите. Благословете тяхното финансово изобилие. Благословете ги по всякакъв начин, във всички аспекти ит живота им защото тези благословии не само, че сеят семената на изцеление, но един ден ще разцъфнат като цветя на радостта във вашия живот.

Ако в някой момент някой изразява агресия, гняв към вас отговорете му с мълчалива благословия. Благословете го напълно искрено, с радост. Благословията е щит, който го предпазва от невежеството на злодеянията и отклонява стрелата адресирана за вас.

Да благословиш е да желаеш безусловно, изцяло и без резерви неограниченото добро за другите и събитията в живота, чрез черпене от най-дълбоките източници на вашия Аз.Това означава пълно доверие в Твореца във вас, без значение как изглеждат на пръв поглед обстоятелствата.

Благословията означава да се позовете на божествена закрила за някого или нещо, тя е мисъл съпроводена с дълбока благодарност към нея. Това означава да наречеш щастие за някой и макар, че ние не можем да бъдем източника за благословение, ние ставам радостен приемник на изобилието на живота.

Благословянето на всичко и всички без дискриминация е висша форма на даването защото тези които благословяте, не ще узнаят никога откъде идва този внезапен лъч на слънчева светлина, който пронизва облаците им и самите вие можете да станете свидетели на тази светлина в живота им.

Когато в ежедневието ви, някое събитие неочаквано ви разстрои или пък обърка плановете ви, благословете го от цялото си сърце защото животът е решил, че е време да научите един урок, дори и да изглежда горчив. Защото това събитие колкото и да изглежда нежелано, вие в действителност сте го поискали за да научите нещо, което би ви убягнало ако се двуомите дали да благословите за него.

Да се благослови е начин да се признае една огромна красота скрита от сетивата ни. Това е начин да се активира Закона за привличането, който от дълбините на Вселената ще донесе в живота ви точно от каквото имате нужда в момента за да растете, прогресирате и напълните живота си със щастие.

Невъзможно е да благословяш и да съдиш едновременно! Така че дръжте във вас това желание за благословия като един непрекъснат вътрешен резонанс и като вечна мълчалива молитва защото така вие ще бъдете тези, които сеят мир и един ден ще го откривате във всяка област от вашия живот.

И преди всичко, не забравяйте да благословите този прекрасен човек, толкова красив в същността си и толкова достоен за любов, който сте ВИЕ!

Из “ The Gentle Art Blessing“ Пиер Прадерван/ pierrepradervand.com          автор на редица книги в областта на личностното развитие и духовността

………………………………………..

Какво означава думата Благословия?

Първо, думата благословия идва от „благо слово“ означава „да се говори добро,да желаеш добро, да виждаш добро, да мислиш добро или да пожелаваш добро“. Това е да обвиеш в светлината дадена ситуация или човек.

Как и какво се благославя?

Трябва просто да се повтаря фразата: „Благославям и  хармонизирам!“    и добавяте субект или обект, който искате да бъде благословен.

Примери:
Благославям и хармонизирам живота ми като цяло,  миналото ми, здравето ми, моите проекти, моята финансова свобода, моите инвестиции, къщата ми, семейството ми, взаимоотношения ми, моите приятелства, любов , моите дейности и др. Всъщност, ние може да благославяме всичко и всички без изключение: хора, предмети, ситуации.

……………………………………………………

Благословена да е тази Вселена!
Благословена да е тази планета!
Благословена да е държавата ни и всички живи същества!
Благословени да са реките, горите, всичко растящо!
Благословени да са всички, четящи това!
Амин!

 

Don`t copy text!