Всички са чували за подсъзнанието. Онова тайнствено и невидимо Нещо, което без да осъзнаваме, ни ръководи тихо, но с желязна ръка. Подсъзнанието е много мощен инструмент , твърде слабо изучен инструмент на мозъка. Наричат го още най-мистичната част на мозъка! За подсъзнанието са отговорни сънят, интуицията, предчувствията.

Подсъзнанието пряко си взаимодейства със съзнанието! Заедно те са огромна сила! Важно е да се научите мислено да съпоставяте вашите желания(позитивните) с това, което искате да получите в действителност. Необходимо е да развиете определен навик и всеки ден, поне за няколко минути, да работите с него. Започнете да практикувате точно сега! Намислете си желание, представете си себе си в него, почувствайте цялата гама от положителни емоции! Повярвайте в това и практикувайте! А Вселената непременно ще ви помогне!

Помнете, че всичко около нас, всичко което ни заобикаля и вие самите – това е плетеница от енергийни частици. Цялата енергия! Това какви импулси изпращате в космоса (позитивни или негативни), това и получавате от енергетика в замяна. Както казват мъдреците: „Този, Който постигне тази истина, той ще завладее съкровищата на целия свят!”

Всъщност, подсъзнанието е като склад?

Каквото оставиш там, това по-късно и ще намериш. Материалната структура на мозъка държи образи (холограми), които е получила в продължение на цели живот. Например, когато чрез зрението или слуха у човека постъпва нова информация, произтича възбуждане на невроните в определени участъци от мозъка. Той обработва информацията, протича възбуждане на определени, нека да използваме вече познатата ни категория, „информационни блокчета“. Мозъкът разпознава това на базата на предишен опит и знания. И тук влиза всичко – звука, чувствата, знанията и т.н. Образно казано мозъка работи, като търсачка в компютъра: ако например напишеш думата „Доброта“, тогава той ще изрови всички файлове свързани с тази информация. Като цяло, той търси близка по смисъл и съдържание информация в нашия склад – подсъзнанието. При това запомня и новата информация с нейните характеристики, попълвайки с нея своя склад.“

„Ако човек го мързи да усъвършенства своите знания, да развива аналитическите си способности и се ограничава само с това, което му поднасят „в готов вид“ средствата за масова информация, тогава се превръща в идеален обект за манипулации от жреците и политиците посредством неговото собствено съзнание. Заради собствения си мързел човек съзнателно стеснява своя кръгозор. Когато мозъкът е беден на асоциации (а още повече тези асоциации са свързани изключително с материалистичните приоритети), човек става духовно слаб, става лесно управляем, лесно може да бъде излъган или да му бъдат внушени някакви шаблони.“

Ако продължим аналогията с инструментите, то ние искаме те да са чисти и да работят добре. Едно такова замърсяване се явява лошата мисъл. Защо? От Аллатра Наука знаем че мисълта е материална. „Правят се опити това да се докаже и на съвременно научно ниво. И колкото по-далече стигат, толкова повече потвърждения ще се намират. Мисълта — това е информационна вълна. Нейната информация е кодирана на определена честота, която възприема нашият материален мозък, по-точно древните му структури. И когато някой ти мисли нещо лошо, то естествено, всичко това твоят мозък улавя на подсъзнателно ниво. И при разшифроването на този код започва да моделира в теб негативна ситуация, която после, под формата на подсъзнателна заповед, се реализира в живота ти. Точно това е щетата, която се проявява във вид на болест или нещо друго.“ И съответно инструментариума с който сме родени почва да не работи добре.

Затова внимавайте какви мисли отглеждате и на какво обръщате внимание (и как). При качествена хигиена , това неминуемо ще се отрази на действията ви положително.

Из „Аллатра” на Анастасия Нових

Don`t copy text!