Още от древността хората се обръщат към огледалата не просто като обикновен битов предмет, напротив – отнасят се сериозно към тях, защото с тяхна помощ се опитват да надникнат в бъдещето или да намерят отговори на различни въпроси. Има много поверия и суеверия, свързани с огледалата. Огледалата са едва ли не главният атрибут за магове и гадатели…
Според древната митология огледалата са вместилище на душата. По тази причина към тях се отнасяли много внимателно. Китайска легенда разказва, че някога светът на огледалата и светът на хората нямали граници и обитателите им можели лесно да преминават от единия в другия. Но съществата от Огледалния свят пожелали да властват над хората. За щастие, нечистите същности били прогонени и завинаги заточени от другата страна на огледалото. Така завинаги били лишени от свое лице и обречени да повтарят всичко, което правят хората. Но някой ден те могат да се измъкнат от там и да отмъстят…
Всичко това говори само за едно: огледалата не са за развлечение и не са естетически предмет за декориране, а по-скоро портал към паралелни светове. Това поставя началото на обичая да се покриват огледалата в дом, където има починал човек, за да не се оглеждат в тях живите.
Аргументите да се отнасяме деликатно и внимателно с огледалата са предостатъчно. В същото време модата в интериорния дизайн предлага свои техники за игра с пространството в помещенията, залагайки на използването на отразяващата способност на огледала с различна конфигурация и форми. Често огледалните детайли се използват в спалните. По-екстравагантните дори заобикалят леглото си от всички страни с огледала, а след това искрено се учудват откъде идва енергетичното им изтощение, нощните кошмари, умората при събуждане. Съществуват няколко причини, поради които мястото на огледалата не е в спалните и редом с мебели, на които човек си почива. Условно тези съображения се делят на енергетични, езотерични и суеверни.
ОТ ГЛЕДНА ТОЧКА НА ЕНЕРГЕТИКАТА
Лесно е да се разбере енергетичната същност на влиянието на огледалата. За целта трябва да наблюдаваме домашните животни – особено кучетата. При тях е много по-силно развит инстинктът за самосъхранение, отколкото при човека. Животните никога не лягат да спят срещу огледала – това е табу. Кучетата избягват контакта с огледала, особено нощем. Отговорът е прост: доказано е, че животните виждат света различно от нас. С други думи, пред кучетата и котките се разкриват въпросните паралелни светове и недостъпните за човешкото зрение същности, които ги населяват.
Енергетичната засмукваща същност на огледалата е необясним факт от гледна точка на официалната наука. Но ако внимателно се вгледаме в древната философия за обзавеждането на дома фън-шуй, става очевидно защо майсторите на това течение избягват да използват огледала. Те знаят как правилно да настроят енергетичните канали на жилището и да го превърнат в щастливо семейно гнезденце.
Правило номер едно във фън-шуй е – никакви огледала в спалнята! И още повече – срещу леглото, където спят хора. Смята се, че огледалото е способно да транслира негативна енергия към спящия, като увеличава същността на тези, които отразява. С други думи, ако в спалнята се намира сам човек, огледалото „ще удвои” самотата му – с всички произтичащи последствия. Ако това е млада двойка, то в огледалото ще се отразяват вече четирима, и т.н. Такива метаморфози водят до енергетични нарушения, което се отразява не само върху самочувствието на хората, но и върху взаимоотношенията им. За никаква хармония и дума не може да става!
ОТ ГЛЕДНА ТОЧКА НА ЕЗОТЕРИКАТА
Съществуват много традиции и легенди, свързани с огледалата. Например древните славяни били убедени, че господарката на огледалата е невидима, защото тя приема облика на човека, който се оглежда. Съвременните езотерици го обясняват с това, че огледалото има своя памет и завинаги фиксира облика на хората, техните постъпки, сънища и дори мислите им. Нещо повече, езотериците са уверени, че целият този енергиен „компот” продължава да се вари в огледалото и върху него се наслагват нови впечатления, образи и символи.
По тази причина огледалата се покриват, когато в дома има покойник, за да не може той завинаги да се засели в тях. Според специалистите такива огледала след това излъчват студ и пред тях гаснат свещите.
Замисляли ли сте се защо жените остаряват по-бързо от мъжете? Очевидно е! Всекидневно дамата се оглежда, при това всеки има свой огледален облик, който често не му харесва. Затова негативната енергия, изпращана от самата жена, отразявайки се от огледалото и увеличавайки се в него, се връща обратно, като разрушава биополето и аурата на жената.
Биоенергетиците съветват да не се оглеждаме в огледало, когато сме болни или в лошо настроение. От гледна точка на езотериката неприятности може да донесе и навикът да правим различни „муцунки” пред огледалото – така се залага своеобразна програма за живота на конкретния човек.
Всичко това обяснява защо в спалнята не трябва да има огледала.
Първо, те отразяват острите ъгли на мебелите, което енергетически се предава на спящия, който получава в подсъзнанието си информация от тънките светове на огледалата.
Второ, всички кошмари, попаднали в огледалното поле, разрушават енергетиката на спящия, който в това състояние е много уязвим. Като следствие хората получават за „награда” тежки заболявания.
ОТ ГЛЕДНА ТОЧКА НА СУЕВЕРИЯТА
Нашите предци не обичали огледалата, дори се страхували от тях. През Средновековието хората ги свързвали с нечистата сила и с магията. Те били уверени, че населяващите огледалата дяволски същности са реална заплаха за живите. Затова практически не използвали огледала и в никакъв случай не ги поставяли близо до леглото си.
Суеверните хора и днес смятат, че когато човекът спи, душата му се отделя и се рее над него. Пътешествайки, тя може случайно да бъде въвлечена в Огледалния свят или да отлети, изплашена от видяното в огледалото. Тогава вече никога няма да се върне при спящия.
Какъвто и аргумент да изберете, помнете, че огледалата са енергийни акумулатори на информация – и положителна, и отрицателна, затова, намирайки се насаме със своето отражение, мислете позитивно. Защото не се знае кой ви гледа от другата страна на огледалото…

Източник:ТЕРА Новата ЗЕМЯ

Don`t copy text!