Понякога животът трябва да се разпадне, за да може да се възстанови по един по-светъл и разумен начин. Нашата работа, взаимоотношенията, жилищата, здравеопазването и финансите понякога имат нужда от пълно рестартиране или превключване в нова светлина. Когато животът започва да ви блъска в напълно нова посока, най-добре е да не се опитвате да се противопоставяте, да контролирате или да манипулирате. Най-просветленият начин да се справите с живота е по пътя на най-малкото съпротивление. Тръгнете с потока надалеч от мястото, от което Вселената иска да ви премести. Доверете й се. Тя знае какво е необходимо по-добре от вас. Разбира се, отначало може да е плашещо да се отпуснете, да се отместите и да се доверите на непознатото, но когато напълно се предадете на доверието, изведнъж се оказва, че сте го преодолели с вдъхновение и вълнение и божествената творческа енергия се излива във вас!

 

 

В крайна сметка, когато се вгледате в истината за това кой сте и какво всъщност лежи в основата на това, което е, виждате, че животът е празно платно и няма нищо, което да не можете да нарисувате върху него. В самата ви сърцевина е чистата тишина, празнотата и все по разширяващото се съзнание, което приветства всяка случваща се опитност. Няма забрана за мисъл, действие или преживяване, което Вселената няма да ви позволи да имате. Вселената е безусловна безкрайна творческа енергия и иска да имате всякакви опитности. Колкото по-богати и разнообразни са опитностите, толкова повече узрява душата ви. Тъй като Вселената знае, че имате цяла вечност време, за да играете тук, това прави душата изключително авантюристична и творческа. Душата знае, че това тяло ще умре и ще се прероди още сто хиляди пъти, затова иска да изследва и да опита всичко. Особено най-дивите и най-богатите духовни преживявания от всички, наречени „Армагедон“.

 

 

Днес и в тази епоха ние сме истински щастливци. Имаме възможността да преминем през житейски преживяване, свързани с много рядък момент от живота на Земята, който е без прецеденти в историята. Това е специален момент, който се отнася до трансформацията на всеки един от нас на най-дълбокото духовно ниво. Песимистът може да каже, че това е „краят на света“, а оптимистът ще го види като „началото на нова ера“. Когото и да попитате, всички сме съгласни, че определено има нужда от по-съзнателна, просветлена, спокойна, чиста, здрави и по-малко токсична планета. Само 5 минути слушане на световните медии и вече сте яхнали вълната на апокалиптичната истерия. Това е достатъчно, за да накара всеки суеверен или религиозен човек да повярва, че краят на света е близо. И все пак не забравяйте едно нещо преди всичко – няма окончателен край в живота, а само ново начало.

 

 

Началото на тази нова пробудена ера се проявява, защото старото ниво на съзнание е вече непригодно, нефункционално и има нужда от ъпгрейд в по-просветлен модел. Новият свят идва и въпросът, който всеки си задава, е: „Как ще изглежда новият свят?“ Може би пък е по-добре да се запитаме: „Как бихме искали да изглежда?“ Наистина ние сме архитектите и изобретателите на този нов свят. Всеки индивид на планетата е съществена част от пъзела в проектирането на Великия Шедьовър. Като проявявате във вашия личен живот шедьовър, който е в синхрон с това как ще изглежда и как ще се чувства по-просветленият свят, вие оказвате по-дълбоко влияние и по вдъхновяващо влияние върху всеки друг по пътя си.

 

 

Вие непрекъснато създавате бъдещето чрез вашите мисли, вярвания и действия, свързани с това, което чувствате, че ще се прояви. Макрокосмосът е холографски отпечатък на микрокосмоса и обратно. Колкото повече един човек си представя и чувства, че този свят се движи към по-осъзнато, по-спокойно, по-екологично чисто, по-здраво състояние, толкова повече нараства колективното осъзнаване и естествено дърпа всички в тази посока. Това по-високо просветлено състояние на съзнанието е заразително и в крайна сметка е това, което всяка душа иска.

~Джефри Озуалд, “Просветленият Манифестор“

Още от автора ТУК

 

Don`t copy text!