Косата може да се разглежда като „изнесени навън нерви“ – един тип високо еволюирали „усещачи“ или „антени“, които препращат огромни количества от важна информация към продълговатия мозък, лимбичната система (мотивации, емоции, поведенчески реакции …) и неокортекса. Тези  антени събират и канализират енергията на слънцето или (прана) към предните дялове на мозъка, която се използва за медитация и визуализация. Тези антени действат като проводници за постигане на по-голямо количество фина енергия, космическа енергия. Отнема около три години от последното подстригване на косата, за да се образуват нови антени по върховете на косата.

Не само, че косата при хората, включително окосмяването по лицето на мъжете, осигурява една информационна магистрала, стигаща до мозъка, но косата излъчва енергия – електромагнитната енергия излъчвана от мозъка в окръжаващата среда. Това се наблюдава в Кирлиановата фотография, когато човек е фотографиран с дълга коса и след това е фотографиран отново след подстригване. Когато косата е остригана, получаването и изпращането на информация от и към околната среда се възпрепятства силно.

 

 

Косата има свой собствен език и характер, а начинът, по който е оформена е изключително важен за всеки, който я носи: Линията в средата представлява подравняването на мисълта, търсене на средния път. Плитката – единството на мисълта със сърцето. Пуснатата коса означава стремеж към сигурност. Вдигната коса, убеждение. Ако оставим настрана суетата или практичността, начинът, по който носите косата си, ще повлияе пряко на настроението ви. Косата ни, както всяка клетка в тялото ни има памет, поради което е обичайно, когато затворим една глава от живота си, нашето същество ни моли за нова прическа несъзнателно поради нуждата от обновяване, както когато дърветата чрез напуквания разхлабват кората им, докато възвърне жизнеността си.

 

 

 

Казват, че когато позволите на косата да порасне до сериозна дължина и я навиете около темето на главата, енергията на Слънцето, праната, жизнената енергия по естествен път се спуска по гръбнака. За да се противопостави на тази низходяща тенденция, жизнената енергия се издига, за да създаде баланс. Косата ви не е там по погрешка. Има цел.

Ще забележите, че ако се срешете отпред назад, отзад напред и след това няколко пъти надясно и наляво, това ще ви освежи, независимо колко дълга е косата ви. Цялата умора от деня ще изчезне. За жените се казва, че използването на тази техника за разресване на косата два пъти на ден помага за поддържане на младостта, здравословен менструален цикъл и добро зрение.

 

Премахването на косата е фактор допринасящ за нечувствителността във всички видове взаимоотношения. То допринася и за известна сексуална неудовлетвореност. Често, когато хората са били завладявани или поробвани, косите им са били подстригвани в знак на робство, безпомощност и унижение.

 

 

Прическите са като сезоните, те се променят при обществени, частни и церемониални поводи. Косата представлява мислите и духовното състояние на индивида; показвайки връзките и духовното единство с неговото семейство и определяйки културната хармония и духовното изравняване с неговата общност. Косата е мистичен елемент във всички тях – подстригването в някои култури представлява процес на траур или близост до смъртта.

 

 

Нашата съвременна култура ни кара да вярваме, че прическата е въпрос на мода и/или удобство и че прическата е просто нещо козметично. Но! По време на войната във Виетнам специалните сили във Военното министерство на САЩ са пращали експерти под прикритие да издирват в Американските Индиански Резервати талантливи скаути/разузнавачи – да търсят здрави млади мъже, тренирани да се придвижват незабелязано през неравни терени. Те са търсели специално мъже с изключителни, почти свръхестествени качества за проследяване. Преди контакта с тях тези внимателно селектирани мъже са били подробно документирани като експерти по проследяване и оцеляване.

 

С типичните изкусителни и добре доказали се любезни фрази за набиране на нови войници някои от тези индиански следотърсачи са били вербувани. Веднъж вербувани нещо изумително се случило. Каквито и да е таланти и умения, притежавани от индианците в техните резервати, мистериозно са се изпарили след като един след друг индианците са се проваляли да извършват очакваното от тях на бойното поле.

 

 

 

 

Големите жертви и неуспеха да се справят са станали причина правителството да назначи скъпо изследване на тези войници и ето какво е било открито: Когато са били разпитвани за неуспеха им да извършват това което се е очаквало от тях, по-старите войници отговорили по един и същ начин, че след като са били подстригани по задължителната военна пострижка („нула номер“) те вече не са могли да „усещат“ врага, вече не са имали достъп до „шестото си чувство“, тяхната „интуиция“ вече не е била надеждна, те не са могли да „четат“ неуловимите знаци и също така да долавят фината екстрасензорна информация.

 

 

 

Изследването  назначило още индиански следотърсачи, позволили им да останат с дългата си коса и ги тествали в множество области. Те събирали по двойки мъже, получили еднакви резултати във всички тестове. Единият от двойката бил оставян с дългата си коса а другият бил подстригван по военния стандарт. След това двамата мъже били тествани отново. Опит след опит мъжете с дълга коса са поддържали високите си резултати. Опит след опит онези без коса са се проваляли на тестовете, в които те са получавали високи оценки преди пострижката. Така било  препоръчано всички индиански военни разузнавачи да не бъдат подлагани на военна пострижка.

 

 

 

Тялото на бозайниците е еволюирало милиони години. Уменията за оцеляване на хората и животните в определени ситуации изглеждат почти свръхестествени. Науката непрекъснато прави нови открития за невероятните възможности за оцеляване на човека и животните. Всяка част на тялото притежава високо чувствителни сенсори или функции помагащи за оцеляването и добруването на цялото тяло. Тялото има причина за всяка от своите части.

 

 

В търсенето на решения за бедствията в нашия свят може би е дошло време да вземем под внимание че много от нашите най-основни предположения за реалността са грешни. Може би една основна част на решението ни гледа в лицето всяка сутрин когато се погледнем в огледалото. Библейската история за Самсон и Далила има голяма кодирана истина, която иска да ни се разкрие. Когато Далила отрязала косата на Самсон, непобедимият преди това Самсон бил победен.

~Автор C. Young/превод: М.Казакова

 

 

Може да ви е интересно да прочетете и Психосоматика на побелялата коса

 

Don`t copy text!