„Много хора ме питат каква е тяхната задача в процеса на творчеството и каква е задачата на Вселената. Затова нека разгледаме този въпрос. Ще използваме една метафора. Помислете за Аладин и лампата му. Сигурно сте чували за него.
Аладин взема лампата, избърсва я от праха и хоп – появява се духът. Джинът винаги казва едно нещо: „Твоето желание е заповед за мен.” В тази приказка обикновено се изпълняват 3 желания, но ако проследим историята назад към изворите й, няма ограничение в броя на желанията. Помислете върху това.

 

 


Сега, нека вземем тази метафора и да я приложим в живота си. Запомнете, Аладин е този, който казва какво иска, а обширната Вселена е този велик дух – джинът. Религиите го наричат с много имена. Твоят ангел пазител, твоето висше Аз. Можете да му сложите всякакъв етикет и да изберете име, което ви устройва.
Но всяка традиция ни е учила, че има нещо по-голямо от нас. А духът винаги казва едно: „Желанието ти е заповед за мен.”

 


Искаме да ви кажем, че творческият процес се състои от три стъпки:
ПЪРВАТА Е, ДА ПОИСКАТЕ КАКВОТО ЖЕЛАЕТЕ. Няма нужда да използвате думи. Всъщност, Вселената не слуша вашите думи. Вселената реагира на вашата МИСЪЛ и ЧУВСТВО. Какво е вашето истинско желание? Седнете и го напишете на лист хартия. Напишете го в сегашно време. Можете да започнете като напишете:
„Толкова съм щастлив и благодарен, че съм….и имам……..” И тогава обяснете какъв бихте искали да бъде животът ви. Във всяка област. Това е много забавно. Все едно Вселената е каталог, а вие прелиствате страниците му и решавате: „Бих искал да преживея това, искам този продукт, а също искам да бъда с ето такъв човек.” Просто отправяте поръчката си към Вселената. Наистина, толкова е лесно!

 


ВТОРАТА СТЪПКА Е ОТГОВОРЪТ. Отговор на това, което искате. И това не е ваша работа във физическия смисъл. Вселената ще извърши тази стъпка вместо вас. Всички природни сили отговарят на мислите, които задействате. „Желанието ви е заповед за мен.” И Вселената ще започне да се пренарежда, за да го осъществи за вас. Повечето от нас НЕ СМЕЯТ ДА СИ ПОЗВОЛЯТ да си поискат това, което наистина желаят, защото не могат да видят как точно може да стане това.
Ако направите кратко проучване, ще ви стане ясно, че всеки, който е постигал нещо, не е знаел как точно ще го направи. Той само е знаел, че ще го направи! Не ви трябва да знаете как ще се осъществи вашето желание. Не е необходимо да знаете как ще се пренареди Вселената. Не знаете как, но ще си покаже. Вие ще намерите начин, вие ще привлечете събитието. Тогава нашите приятели казват:
„Нещо е объркано и не върви, защото знам, че си искам нещата, а те не се появяват.” А ние казваме: „Вие искате, изпълнявате първата стъпка, няма как да не го правите. И Вселената ви отговаря всеки път, без изключение. Но има и още една трета стъпка, която трябва да разберете.”

 

 


ТРЕТАТА СТЪПКА Е ПРИЕМАНЕТО! Това значи да се настроите да приемете това, което сте поискали. Когато сте настроени да приемете това, което искате, вие се чувствате прекрасно. Това е ентусиазъм. Това е радост, това е признателност, това е страст. Но, когато чувствате отчаяние, или страх, или гняв, това са силни показатели, че не сте в хармония с това, което искате. И така, когато започнете да осъзнавате, че вашето вътрешно чувство е всичко, и започнете да насочвате мислите си според това, как се чувствате от тях, малко по малко ще можете да откриете чувството, свързано с това, което искате! Тогава ще бъдете в хармония с това, което искате, ще заживеете с него и то ще трябва да се появи в живота ви. И когато превърнете тази фантазия в реалност, вие ще сте в състояние да проявявате все по-добри фантазии… И това, приятели, се нарича ТВОРЧЕСТВО.“

~цитат от „Тайната“ Ронда Бърн

Може да прочетете и Аскеза – начин за сбъдване на желания чрез даване на обет

Don`t copy text!