Из „Ябълките падат в небето“ на Вадим Зеланд

Работата е там, че ако човек е изпаднал в депресия или в променено състояние на съзнанието, слоят на неговия свят бива въвлечен в мътните области на пространството на варианти. Реалността сякаш се покрива с мъгла. Цялата околна обстановка остава на мястото си, условията са предишните, дори времето може да е прекрасно и все пак във въздуха виси нещо гнетящо. Ако в такива дни не сте обръщали внимание на отсенките на реалността – наблюдавайте. Ще почувствате, че материалният свят ви гледа с хладна враждебност. Променило се е качеството на неговия слой – „работите вървят зле“. Точно това качество – мътната пелена – оказва съвсем осезаемо въздействие върху всичко, включително техниката.

Черният период започва или с физическо неразположение вследствие на недостига на свободна енергия, или с отрицателни емоции, когато очакванията не се оправдават. За да не допуснете в бъдеще мътната област в реалността си, е необходимо преди всичко да повишите енергетиката си – когато достигне нужното ниво, раздразнението ще спре. Е, и да  държите слоя на света си чист.
Но сега, ако сте в депресия, трябва отначало да поправите реалността – да изкарате слоя на своя свят от мътния облак в чиста област на пространството на варианти. Как обаче да го направите?

Има една рецепта, проста като всичко гениално. Когато детето плаче, как ще го успокоите? Убеждаването няма да помогне. Трябва да се занимавате с него, да проявите грижа и участие, да му отделите внимание. А когато ви е зле – значи детето във вас плаче. Погрижете се за него. Въпреки че мнозина изглеждат сериозни, солидни, твърди и т.н., всички ние всъщност си оставаме деца. Повозете се на въртележката – това означава да се заемете с онова, което най-много ви харесва.

За да поправите реалността си, направете тайм-аут, през който просто ще си почивате, без да мислите за проблемите: „Аз и моят свят отиваме на разходка“.
Отделеното време си заслужава, необходимо е да изчистите слоя си – от него зависят много неща. Купете си любимото лакомство: „Яж, яж, миличък, нека ти е вкусно.“ Посветете цял ден на себе си, на своите удоволствия. Угаждайте си, грижовно се поставете да си легнете: „Спи, миличък, твоят свят ще се погрижи за всичко.“
На следния ден, ако не ви мързи да спазвате огледалните принципи, ще почувствате как околната действителност придобива все по-топли и уютни нюанси — слоят ви излиза от мътната област.

Ако сте наблюдателни, ще се удивите колко реално е всичко това. Материалният свят, който преди ви се е струвал стационарен, започва буквално пред очите ви пластично да се трансформира. Потискащата атмосфера се разведрява, спрелият часовник пак тиктака, хората се отнасят с по-голяма симпатия. Това гигантско дуално огледало действа просто зашеметяващо. Реалността се движи в пространството на варианти незабележимо, като минутната стрелка – но се движи!

Така се прави „козметичен ремонт“ на реалността. Но това далеч не е всичко. Не искате ли да направите капитален ремонт? Спомнете си младостта – всички цветове са били толкова ярки и празнични, животът е бил прекрасен и пълен с надежди. Чувствали сте се прекрасно. Защото вашият слой и вашето тяло са били чисти и свежи. Светът се е грижел за вас – наистина не сте го оценявали особено, но пък и не сте предявявали особени претенции. С времето обаче претенциите и отрицателната нагласа в мислите ви са ставали все повече. Така отсенките в слоя са помръкнали и животът е навлязъл в периода, когато казват: „А преди как беше!…“

Този ефект описахме в първата книга за транссърфинга като изместване на поколенията. Времето стремително лети. Сякаш всичко е било вчера, а е било много отдавна. Възрастта неотвратимо си взема своето. Надеждите остаряват, светът повяхва. Нима купонът свършва?

Не, все още нещата могат да се върнат. И предишните цветове, и новостта в отношенията, и възторгът на надеждите. Ако спазвате Огледалните принципи, предстои ви да се докоснете до удивително явление: слоят на света ще си върне предишната свежест

Още от Вадим Зеланд: ТУК 

Don`t copy text!