Споделяме го с вас, за да знаете как да продължите пътя си, защото всеки от вас е задавал въпроса: „Дух, какво трябва да знам и какво трябва да направя?“

Даваме ви отговор на този въпрос, какъвто в известна степен едва ли сте очаквали, но забележете простотата и истината в него. За да го обясним по-добре, ви даваме сега два сценария.

Първият сценарий е от света на старата енергия. В този свят снимаме филм. Това е просто филм. Разказва се за човек, който обикаля страната с велосипед и преминава през различни опитности. Този човек няма карта, той просто кара насам натам. Той придобил доста опит докато пътувал. Но трябвало всяка сутрин да сяда на колелото и да кара, да се бори с вятъра, със слънцето и стихиите и с целия пътен трафик. Това е изморително и тежко за човешките мускули. Трябва да се спира за храна и за сън. Това е трудно пътешествие.

Ох, има и много благословения, но това е трудно пътешествие. Използваме метафората за велосипеда, за да не е толкова лесно да седнете в автомобила и да потеглите с пълна газ. Не, в пътешествието на хората до този момент имаше въртене на педали, насочване и опити да се изчисли посоката без карта и без познание. Погълнати от „опита“.

И след това имаме човек в новата енергия, който се появява на тази нова земя след измерването. И в този киносценарий човекът е на велосипед, но не се движи. Той изглежда мистериозно плаващ и балансиращ. Задният фон се движи, но човекът – не.

Сега, за всички, които гледат филма, по-късно ще изглежда все едно човекът на новата енергия върти педалите и кара колелото, за да се движи, но това няма да е вярно. Фонът се мести.

Изводът е прост, приятели мои. Вие ще се премествате в енергията, където няма нужда да въртите педалите, където няма нужда да се изчислява следващата стъпка. Там няма да е нужно да се борите със собствения си ум „ какво трябва да знам “ или „ какво да направя“, защото то ще идва при вас естествено. Ще се намирате в пространството на хармонията, света на силата. ДЕКОРИТЕ ще се сменят. Това ще ви се струва съвсем уместно. Не се намирате на прост двуизмерен път. Декорациите са многоизмерни и всичко наоколо е в постоянно движение. Единственото, което трябва да направите, е да се намирате в Момента Сега. Няма нужда да се безпокоите къде трябва да бъдете или какво трябва да направите. Защото, когато седите неподвижно върху велосипеда си, ще стигнете до осъзнаването на това, че всичко е точно такова, каквото трябва да бъде. Няма нужда да се безпокоите за следващия си опит, защото той ще бъде насочен към вас от грандиозните потенциали. От възможните избори ще бъде избран най-подходящият за вас „фон“.

Няма нужда да се напрягате да плащате сметките по ипотеката на къщата си, ако просто седите на велосипеда си. Там няма нужда от безпокойство, че имате нужда от работа, защото най-подходящата работа ще ви намери. Декорите се движат – променят обкръжението, но вие – не.

Това отначало може да ви се стори малко неудобно, защото всяко утро се будите и искате да знаете какво трябва да правите. Просто седнете на велосипеда! О, вие се притеснявате, че колелото ще се прекатури, ако не въртите педалите. Знайте приятели мои, че вие сте силен човек и че вашето колело ще балансира само. Знайте и вярвайте в сърцето си, че подходящият нов фон ще бъде привнесен.

Какво означава това? Че хората ще идват при вас синхронно, което досега не се е случвало. Ще идват при вас, когато дойде моментът да бъдат изцелени, когато за тях е подходящия момент да се придвижат от света на старата в този на новата енергия.

Всичко необходимо ще се проявява за вас. Велосипедът ще си остава на същото място, фонът ще се променя. Няма нужда да се притеснявате добър ли сте или лош, не мислете за баланса между светлина и мрак. Вече минахте през това и освободихте кармата си. Пренаписахте историята си. Има несъмнено остатъци от карма, но постойте в това пространство на любовта върху вашия велосипед – в пространството на доверие и наблюдавайте какво ще се случи. Ще бъдете изумени. Това ще бъде пълна противоположност на начина, по който хората прекарваха живота си досега. По цял ден тикат колелото, с труд допълзяват по хълма и постоянно се питат какво ги очаква занапред, страхуват се от това, което крият дърветата и храстите, или се чудят кога ще спукат гума.

Това е пътят на човека от старата енергия. Вие определяте пътя на човека в новата енергия. Чрез вашата вяра в Себе си и в Духа, вие създавате този нов път. Ще се изумявате от това, което се случва, когато седите неподвижно и позволявате на уместните неща да идват при вас. Даже когато разумът ви казва, че това не е начинът – да се продължава въпреки неговите „сигнали за опасност“, просто вдишайте дълбоко и пуснете и знайте и вярвайте в светостта си.

Не бихме ви споделили това, ако не бяхме сигурни, че е истина. Водачите ви не биха се разделили с вас, ако не беше дошъл моментът за всеки от вас, ако не беше направено замерването, ако не беше уместно да започнете новото си пътешествие, ако тук нямаше групи, семейства от светлинни работници, които да са готови да започнат да усещат качествата на новата енергия.

Това ще ви изглежда странно в началото, просто да бъдете спокойни. Ще се изкушите да управлявате нещата. Може би ще се страхувате. Ще смятате, че сте длъжни да правите нещо, но приятели мои, вие СТЕ правенето на нещо. Ще започнете да разбирате, че докато седите на колелото си и позволявате, всичко идва при вас. И докато те идват при вас, вие вече ще знаете какво да правите с тях. Когато при вас дойде някой и ви каже, че страда и че не може да продължава повече във физическо тяло, вие ще знаете какво да му кажете. Ще знаете какво е уместно. Това знание ще дойде от вътрешното ви пространство, което е най-великата истина и най-великата светлина. Когато видите кой наистина сте, това направо ще ви подкоси краката! И вие ще бъдете изумени от това, което излиза от устата и сърцето ви! Нужно е само „позволение“ и да „бъдете“, за да стане това.“

Тобайъс от Пурпурния Кръг чрез Джефри Хоуп

Don`t copy text!