„Кръста е най страшното мъчение измисляно някога от хората защото предизвиквало едни ат най-ужасните мъки преди да настъпи самата смърт. Вероятно неслучайно Бог е решил именно по този начин да умре сина му, Христос. А днес хората носят кръста на гърдите си, окачват го по стените, приет е за религиозен символ, странно защо забравяйки, че това е бил инструмент за изтезание и то тежко.“ Пише в „Захир“ мъдрецът Пауло Куелю и определено е така.

Кръстният знак е най-краткият символ на вярата — безсловесен и абсолютно достъпен за всички. Докосвайки челото, утробата и раменете си, мислено изобразяваме кръст. Челото ни символизира небесата, утробата – земята, а напречницата напомня, че Светият Дух обхваща всичко – открай докрай.

„Защо се кръстим? Защо животът понякога ни разпъва на кръст?

1. За да позволим на двете енергии Божествената(вертикалната) и Земната(хоризонталната) да протичат през нас. И ако си представим, че сме по средата на кръста, в центъра на тимусната жлеза, какво ще изберем да направим?

2. Да се смалим и да тръгнем по един от четирите пътя:
~ на горе – към духовното израстване, отричайки телесните преживявания
~ надолу – към плътските удоволствия, отказвайки се от духовната изява
~ наляво – към миналото, приближаващо ни към състоянието за връзка с „дома”
~ надясно – към неясното бъдеще, което рано или късно отново ще ни върне „в дома“

3. Да разширим съзнанието си от центъра на този кръстопът и обхванем четирите възможни пътя.“

~Из „Зад воала“ на Магдалена Попова

………………………………………………..

Запознати с мъдростта на символите препоръчват КРЪСТ с издължено надолу рамо, такъв какъвто масово го познаваме, че не е добре да се носи или окачва в дома. Особено ако на него има разпятието на Иисус! Този кръст е символ на страдание и мъка както вече стана ясно. Издълженото рамо надолу сваля вибрацията и енергията ни в ниското и е възможно да станем лесна плячка за тъмния егрегор!

Богомилите са почитали кръстът, който е равнораменен и то ограден в кръг. Той уравновесява енергиите в човешкото тяло!
А именно четирите стихии – Огън, въздух, земя и вода!
В средата има още една „етерът“, който „розенкройцерите“ изобразяват с роза в средата на кръста. Ограден е с кръг защото символизира вечността и уравновесява. Кръгът е най-естествената форма в природата, нали? И тъй като богомилите са изповядвали истинското учение на Христос не онова, което църквата е изопачила, са били гонени и горени на кладите! Когато правим кръстния знак с ръка, всъщност очертаваме именно равнораменен кръст върху себе си!

Много преди Христа българите, както и други народи са почитали Кръста. В повечето от старите цивилизации той е символизирал Дървото на живота. В нашия обреден календар по време на празника Водици (именуван от църквата Богоявление) във водата се хвърля кръста, като символ на Дървото на живота. Тогава той обръща водата в жива вода.

Кръстовден сега е 14 септември – на този ден енергията на кръста е много мощна.
Човек може да се освободи от дългогодишни вредни зависимости и да си върне свободната воля и дара за независим личен избор. Напредналите в духа използват енергията от Космоса за промени на различни нива, за преходи в пространство-времето, за активиране на матриците на душата и съзнанието и пренастройване на индивидуалната вибрация към по-висока честота. Вратата между измеренията се отваря на 13ти септември в 22 ч. и се затваря в последната минута преди да дойде 15 септептември. Хубаво е на този ден да си осветите икона или кръст, които ще са заредени с много мощна лечебна и защитна енергия.

В старата българска вяра празникът  Кръстовден по стар стил е на 22-ри септември когато е есенното равноденствие. В момента на равноденствието когато деня и нощта се пресичат на кръст, а в центъра е Слънцето, душата застава на кръстопътя си. Така че на КРЪСТОВДЕН или на Равноденствие можете да застанете срещу себе си и да изречете собствената си истина. Ако искате и ако сте готови за нея.

От нумерологична гледна точка форма на картата наречена „кармичен кръст“ е една от най-трудните, която изисква осъзнаване на личността просто защото е и дар, но и проклятие и това със сигурност не е случайно. Ти решаваш с поведението и изборите си кое да бъде. КНяма лесен начин да се обясни когато в картата има такава фигура защото носи усещане за „разпъване на кръст”. Комбинацията от „кръст” и Числата от 1 до 9 като вибрация на съответната карта носи своето значение. Една от възможно най-трудните е „кармичен кръст” при вибрация 4 – т.е. ситуацията е „кръст върху кръст” защото 4-ката като символ също е кръст. Това по естествен начин генерира стрес, но и каляване на характера на принципа: „Това, което не ме убива, ме прави по-силен!”. Значи и, че душата ви търси начини да отработи максимално много уроци за кратък период, като „сгъстена програма”, а това няма как да е много леко. Формата „кръст” обаче, е и предупредител, този човек да приема с разбиране тези ситуации, изисква осъзнаване и трансформиране на личността към по-добро преодолявайки както външните обстоятелства, така и самия себе си. А в рождената карта винаги има достатъчно инструменти, с които човека да противостои на кармичния кръст – изявените числа и комбинации от хоризонтали, вертикали и диагонали.

М.С.(Гуру Сакхи)

Може да прочетете „Защо минаваме под масата на разпети петък?“: ТУК

Don`t copy text!