В петата чакра е разположен и гърления апарат на човека. Известно е, че втората и петата чакри са енергийно свързани помежду си, както е видно и на снимката – сходството между ларинкса и матката. По-конкретно казано – вторият енергиен център е под слънчевия сплит, през който се разпределя астралната енергия и на това ниво Кундалини представлява фина енергийна еманация, която при жените се концентрира в матката.

 

 

Съответно петият център е разположен в гърлото, той е свързан с говоренето и развитието на яснотата на мисълта, и така в резултат на нея се събужда мировото познание в човека. Ето защо, като цяло, жените са по – умни от нас мъжете.
На това ниво кундалини се преосъществява от духовно-субстанциална огнена вибрация, в проявена знайност. Както е известно, щом човека има знание – поумнява, а когато има познание – помъдрява.

 

 

Кундалини е духовно – субстанциалното огнено дихание, вложено в човека като образа на Абсолюта под формата на Божествения Огън. Чрез кундалини се създава системата от енергийните тела на човека, – и така възникват подстъпите към все по високите вибрации, чрез седемте основни центъра или чакрите.

 

 

От холистична гледна точка, може да се направи следния (психо – соматичен) извод:
Когато жената бъде наранена емоционално, което трябва да се приема за синоним на болката и премълчава негативните състояния, преглъщайки огорченията си, по този начин тя потиска и отрича съзидателната си същност и тогава на даден етап заболява тялото ѝ.
Колкото повече една жена премълчава и стаява болката си, когато е наранена, толкова по – малък става капацитета ѝ за емоционално – чувствено пречистване и удовлетворение и затова под въздействието на по – ниските вибрации заболява и физикално.

 

 

Всички негативни психо – соматични (когнитивно – каузални) състояния свързани с устната кухина, гърлото, щитовидната жлеза и трахеята на жената, правопропорционално се отразяват по енергийните меридиани и на тазовото ѝ дъно, където се намират органите на матката и влагалището. Тези органи са разделени анатомично, но са свързани на енергийно и емоционално – чувствено ниво.

 

 

Така например, когато под командването на вегетативната нервна система един от тези органи се стяга (свива), то тогава автоматично възникват напрежения, и в другите свързани органи.
Ето защо тенденцията винаги пряко зависи от естеството на ситуацията.
Затова и тенденциите тези органи едновременно да заболят има общ вероятностен характер защото например при сексуалното неудовлетворяване на жената, се проявява и непосредствената реакция върху състоянието на матката и влагалището ѝ, което се отразява и като негатив върху състоянието на щитовидната ѝ жлеза.

 

 

Ето защо, не просто е препоръчително, а направо е необходимо жената да споделя и съпрежиевява открито чувствата и емоциите си, да говори свободно, активно и с желание, да може да ги споделя и изразява.
Основна пречистваща истина за жената е, че състоянието на душевните ѝ сили са право – пропорционално свързани с удовлетворението от обичта и секса и когато се отдалечава от тях, тя не чувства необходимия ѝ прилив на жизнена сила.

 

Учителят Дънов е абсолютно прав, когато ни обяснява, че най-пряката връзка с Божествената Душа има жената защото тя има матка – матката е канала към всемирния Биос, тоест вечния живот във Вселената. И именно, когато жената се чувства потисната и неудовлетворена, това веднага води до блокиране на циркулацията на енергията в матката ѝ. В резултат и органите ѝ, които са енерго – информационно свързани с матката, като щитовидната жлеза, на даден етап, също заболяват на органично и физикално ниво. Една възможност за подкрепа е: Молитва за изцеление спомените на матката(под форма на водена медитация)

Чрез: Борислав Ралинов и Павлин Деков

Може да ви интересува и  „За енергийния взаимообмен през ПЕТА ЧАКРА“ 

или Цикличната енергия на органите и пиковите им часове за денонощие

* Статиите в този сайт са само за информационни и образователни цели и не заместват професионални медицински съвети, диагностика или лечение. Винаги се консултирайте с вашия лекар за всякакви въпроси, които може да имате относно медицинското ви състояние.

 

Don`t copy text!