Питали ли сте се някога защо брачната халка се носи на безименния пръст?

Обяснението неочаквано идва от Китай.

Палецът означава родителите.

Показалецът – братята и сестрите.

Средният пръст – ти самият.

Безименният – твоят партньор (съпруг/съпруга).

Кутрето означава твоите деца.

 

За да разберете логиката, халката да се носи на безименния пръст, направете следното:

Отворете дланите си, една срещу друга. Пречупете средните си пръсти и ги постави един до друг (като на картинката), след което допрете върховете на останалите си пръсти. След това останалите 4 двойки пръсти докоснете с възглавничките помежду им – палец с палец, показалец с показалец и т. н. Играта започва, следвайте указанията, но не забравяйте, че от пет двойки пръсти едновременно можете да разделяте един от друг само два пръста.

Опитайте да разделите възглавничките на палците, които означават родителите. Получи ли се? Става така, защото всички хора в живота си боледуват, а накрая умират. Този разрив символизира това, че нашите родители един ден ще ни напуснат.

След това съберете палците, а разделете един от друг показалците, които символизират братята и сестрите. Получи ли се? Това става, защото те също имат(или ще имат) свои семейства, заради които ще ни напуснат.

Съберете възглавничките на показалците, а разделете един от друг кутретата, които означават вашите деца. Получи ли се? Рано или късно нашите деца създават собствени семейства и ни напускат.

Съберете кутретата и опитайте да разделите един от друг безименните пръсти, на които слагаме венчалните халки. Ще се учудите, но тези два пръста не могат да се разделят, без да разделите един от друг и други пръсти, защото те символизират съпруга и съпругата и това, че те цял живот ще са заедно във всичко.

Пръстените са не само бижута, но и мощни талисмани. Това на кой пръст се носят, показва в коя област на живота ще имате късмет.
 
 
Историята на годежния пръстен се прокрадва през вековете с различни значения и начини на носене. Интересно е, че в много и различни култури, любовта между двама влюбени се засвидетелства чрез пръстен.
 
Годежният пръстен се носи на лявата ръка от католиците, а на дясната – от източноправославните. Но не е важно на коя ръка ще носим такъв пръстен, а какво е неговото лично значение за нас. Символиката се крие в самото бижу и чувствата, вложени в него, а не в ръката, на която го носим. Носете го на която ръка ви е удобно, стига да е на безименния пръст.
 
 
Пръстенът на безимения пръст е силен амулет, който предпазва семейството, носи любов и хармония.
Тези, които поставят пръстен на безимения пръст преди брака, изпитват проблеми в личния си живот – предателството от партньора, липсата на перспективи. Това не се отнася за тези, които носят годежен пръстен.
Тези, които търсят партньор за сериозна връзка, не трябва да слагат пръстен на безимения пръст, защото това ще им попоречи да срещнат любимия човек.
 
Смята се, че гравираните халки или тези с камъни усложняват семейния живот на младоженците. Нашите предци са вярвали, че простите, гладки халки символизират щастлива връзка.
Ако съпрузите се разделят, желателно е да си върнат брачните пръстени и по този начин да дадат свобода на себе си и партньора си за нови отношения.
 
По материали от интернет
 
Прочетете също и „Сватбения обет образува семейния егрегор“: ТУК 
или „Ръката и пръстите“: ТУК
 
 

 

Don`t copy text!