Виждала съм духовни пробудени, удивително силни хора да се оказват във връзки, които понякога са обидни, стресиращи и манипулативни, и често съм се чудила защо е така?

Вероятно има много причини това да се случва, но изглежда, че силните хора толкова добре умеят да работят сами върху себе си и да навлизат в дълбочина в собствените си проблеми, че често е необходимо да влязат във връзка, която наистина да ги изтика извън зоната им на комфорт.
Макар никога да не бях имала връзка, която ме изсмуква, когато срещнах моя партньор, определено се почувствах предизвикана от Вселената да изровя неща, които вярвах, че могат да бъдат изровени само в романтична връзка.
Бях изключително добра в това да съм независима и бях свършила много работа със себе си, но изглеждаше, че навлизането във връзка, която е наистина значима, преобърна живота ми с хастара наопаки.

Връзките често носят уроци най-вече за нас самите, особено ако сме силни характери.
Ако се измъчвате във връзката си, ако се удивлявате как изглежда, че всичко друго в живота ви, освен романтичните отношения, тече гладко, това може би означава, че сте силна душа, която е тук, за да изпита по-дълбоката, трансформираща работа чрез „другия“. Ето причините, поради които силните хора често срещат трудни връзки и начините да се придвижваме в тях.

РАЗБЕРЕТЕ, ЧЕ ВРЪЗКАТА Е ЧАСТ ОТ НЕЩО ПО-ГОЛЯМО.
Силните хора са често твърде добри, но изведнъж влизат в значима връзка, само за да открият цял куфар проблеми, които дори не са подозирали, че носят със себе си. Едно е сам да се справяш със сенките си, но когато те са предизвикани от друг човек, нещата могат да се объркат много бързо.

Важно е в подобни ситуации да се помни, че връзката е част от нещо по-голямо и е тук, за да донесе израстване, промяна, трансформация. За да могат силните хора да израстват, връзките им често трябва да им поставят предизвикателства, за да се протегнат към другата страна. Това не значи, че силните хора са прецакани завинаги, но поне в началото може да е обичайно да привличат такива предизвикателни връзки. Като се отмести фокуса към по-голямата картина и към израстването, което подобна връзка би трябвало да носи, това може понякога да помогне да се поддържа перспектива.

Силните хора влизат често във връзки, които са предназначени да поддържат по-висша цел, която може и да не се разкрие напълно през това прераждане. По тази причина силните хора привличат:

1.) Mного сродни души
Сродните души навлизат в живота ни, за да ни съдействат душата да приеме предизвикателството, за да израства. Работата между сродни души, може да бъде наистина много тежка, болезнена и същевременно прекрасна, но най-важното в нея е израстването на душата. Именно чрез подобни връзки силните хора достигат до най-голямото изцеление и преоткриване на себе си. Това е така, защото са твърде добри в своята независимост, а сливането с друг човек изважда на повърхността най-големите им слабости.
Връзките между сродни души също не е писано да траят вечно, но по отношение на израстването и еволюцията ефектите от такава връзка оставят отпечатък за цял живот.

2.) Връзки за излекуване
Много от силните хора са и лечители и затова привличат партньори, които много се нуждаят от изцеление и от внимание. Обикновено силните хора са добре подготвени да се справят с болката и емоциите на хора, които се нуждаят от изцеление, емоционална подкрепа и комфорт, затова Вселената ги събира с такива хора.
И все пак, изцелението никога не е едностранно. Ако осъществявате много целебна работа във връзката си, най-вероятно и двете страни изпитват ползите от това.
Силните хора често са и изпращани да помогнат на други души да се справят с моделите и сенките им както от това, така и от предходни превъплъщения. Най-важното тук, за което е нужно да сме осъзнати, е да не попадаме в капана на едностранната връзка. Ако се чувствате изсмукани от „целебната“ работа, това може да е знак, че вие също се нуждаете от промяна в начина на мислене и като присъствие във връзката, за да израснете.

3.) Kaрмични връзки
Често предизвикателната връзка е препълнена с карма от предишни животи. Може да раздразни слоеве в нас и да ни накара да се чувстваме тежки, конфронтирани и объркани. Кармичните връзки са често интензивни и тежки, особено в началото. Може и да се усеща силно, необяснимо привличане към другия и дори силно усещане на отблъскване понякога. Изцелението на стара кармична връзка е трудна работа, но може да бъде и огромен потенциал за революционно израстване. Когато става дума за кармична работа, уроците ще продължават да ви следват от връзка във връзка, докато не бъдат изцелени, освободени и пречистени. Силните хора често привличат по много от това в живота си, именно защото са достатъчно силни да се правят и имат инструментите, от които се нуждаят, за да работят с тази кармична енергия.
Да извършваш кармична работа във връзка не означава, че трябва да толерираш злоупотребяването или лошото поведение, но понякога да се придържаме към урока и да си проправим път до другата страна може да бъде най-дълбоката терапия за душата.

Какво могат да направят силните хора в предизвикателна връзка:
1.) Дайте си позволение да бъдете слаби. Често силните хора вървят през живота си винаги принудени да подкрепят други хора, но предизвикателните връзки могат да стимулират точно обратното в тях. Позволете си вие да бъдете поддържани и подкрепяни във връзката и се пазете от това да бъдете винаги силните.
2.) Учете се да омеквате и да топите бариерите, които сте създали, за да заобикаляте получаването на любов. Силните хора са твърде добри в даването, но не и в получаването.
3.) Разберете, че всички връзки са просто опитност, която идва, за да ни помогне да израснем и да еволюираме към висшия си потенциал. Приемете предизвикателствата, които идват към вас и помнете, че всичко е част от пътя.
4.) Фокусирайте се върху любовта към себе си. Когато наистина обичате себе си и взимате решение от това пространство, то ще ви помогне да се движите напред и във връзката.
5.) Помнете, че предизвикателните връзки понякога могат да крият и най-голямото удовлетворение. Когато успеете да се справите с проблемите и да излезете на по-светло място, това създава отношения, които често продължават за цял живот. ~

Via Sacred Dreams 

Може да ви е интересно да прочетете и  „Партньорът като стълба, която те води към небето, а не верига дърпаща те надолу“: ТУК

Нумерологията може да ви насочи чрез Съпоставка за съвместимост с любовен партньор: ТУК

Don`t copy text!