Значи мъжката енергия взима превес.
Защо обаче с едни мъже са нежни и меки, а с други – не?
Днес един от клиентите ми ми сподели следното:
„Тя е толкова твърда. Искам да бъде по-мека. Вбесявам се, когато е така твърда. Какво да направя? Постоянно ѝ повтарям да бъде по-мека, да се предаде на своята женственост, но това не помага.”
„Това, че се вбесяваш от нейната „твърдост”, както ти я наричаш, само ще я накара да продължава да ти демонстрира твърдост”, отговорих му аз.
Тя, жената е „мека” по природа. Ако тя няма желание да бъде в тази енергия когато е с теб, значи има аспекти от съществото ти, на които тя няма пълно доверие към момента.
Мъж, който лесно избухва, реагира с негативни емоции и не е пречистил емоционалния си свят се възприема от жената като слаб и недостоен за доверие. Нещата просто стоят така.
Дори ако умът ѝ иска да ти се довери, тялото й никога няма да се почувства достатъчно в безопасност за да се отвори в твое присъствие. То ще се свива в твое присъствие. То ще остава затворено в своебразен енергиен пашкул като форма на защита от теб. Не защото си лош мъж, а защото у теб са налице твърде много аспекти, които са непречистени, несигурни, разпилени. Това е опасно за нея на всяко едно ниво на любов и предаване.
Мъже, нужно е да осъзнаете поне донякъде какво означава за жената да бъде в състояние на дълбока мекота и възприемчивост спрямо вас. За вас това е нещо, което ви възбужда. За нея това е да рискува живота си.⁣
Това състояние изисква от нея да изостави всякакъв ред и контрол, с които е била принудена да се барикадира заради болезнени преживявания с мъжете в миналото.⁣
Именно това искате вие от нея, когато я молите да се „предаде” в по-голяма степен. Вие я приканвате към абсолютно отваряне и уязвимост.
Освен това, вие желаете буквално да вкарате част от своето тяло в нейното, по начин, който ви позволява да имате пълен контрол над това как се движите в нея, в най-чувствителната част от цялото ѝ физическо същество.
ИЗОБЩО ИМАТЕ ЛИ НЯКАКВА ПРЕДСТАВА КОЛКО МНОГО ДОВЕРИЕ ИЗИСКВА ТОВА?⁣
Като мъже, ние никога не бихме могли да си представим какво изживява в тялото си една жена в такава ситуация, още повече – когато подхождаме към нея просто със сексуално настървение, без да се свързваме с нея със сърцето си.
Съвсем различно е изживяването за жената когато подхождаме към подобна интимност с осъзнатост, чувствителност и сърдечна свързаност. ⁣
Накратко, вие искате от нея да се къпе в океант от уязвимост. Уязвимост, която много пъти преди вие да се появите в живота ѝ е била използвана срещу нея – като е била третирана без уважение, осъждана и изоставяна.
В резултат на всичко това…защо, за Бога, тя трябва да се доверява на мъж когото не е проверила и изпитала многократно?⁣
Приветствайте нейното предизвикателство. ⁣
⁣Приветствайте постоянните ѝ тестове. ⁣
Осъзнайте, че тя ви изпитва и проверява защото всъщност ѝ пука за вас. Ако не беше така, никога не би почувствала нужда да ви изпитва и проверява за каквото и да било.
Ако всичко това ви звучи като нещо, с което не искате да си имате работа, тогава я оставете на мира. Тя вероятно ще успее да си намери някой по-безопасен от вас.⁣
Това, което мъжете трябва да прозрат е красотата на това предизвикателство – красотата, която се съдържа във възможността да демонстрират своята мъдрост и сила.
Такава е играта.⁣
Ако искате да се докажете на себе си, на околните, на нея – независимо колко ужасени може да се чувствате, прекрасно! Останете до нея, запазете интегритет и ѝ позволете да ви преживява и опознава продължително.
Ето го най-после отговорът на въпроса:⁣
⁣Как ние като мъже можем да получим мекотата на жената?
⁣Като се научим как да Я ОБИЧАМЕ.⁣
Особено когато проявява твърдост.
Особено когато проявява гняв.
Особено когато е разстроена.
Особено когато е напрегната.
Особено към онези нейни аспекти,
които са били третирани зле и са били травмирани.
Обичайте я!⁣
⁣А след това я обичайте още…ако желаете. ⁣
Ако не желаете – няма нищо лошо в това. Но тогава я оставете на мира, по дяволите. Тя няма нужда от поредната смотана версия на полулюбов. Никой от нас няма нужда от това. Ако ще бъдете с нея, поне ѝ бъдете отдадени.
⁣Искате да е мека? Научете се как да я обичате.
⁣~Крис Бейли, психолог Превод: Мария Казакова
Може да ви е интересно също и Научих се как да живея с жена
Don`t copy text!