Когато желаете да се излекувате, трябва да отдавате енергия на енергоинформационното поле, а не на лекарите и поликлиниките, които нищо не ви дават в замяна. Ако боледувате и лекарите не могат да ви помогнат, това означава само едно: вашата енергоинформационна същност настоятелно изисква да обърнете внимание. Изисква най-после да нормализирате движението на енергията си, да я изчистите, да я освободите от патологични отклонения. Обществото днес официално отрича енергоинформационната същност на света, но това не пречи практически във всяка страна многобройни правителствени секретни групи да се занимават с този въпрос.

 

 

Първоосновата на здравето е здравата енергетика. Хората, които са успели да разберат това и са станали енергийно чисти, повече не се нуждаят от нито лекари, от нито лечители, нито от екстрасенси.
Лечителите изобщо не са нещо повече от нас, а хора като вас. Просто те по-рано са започнали да разбират енергийната природа на човек и истинското устройство на света. А и досега в човешкото общество такъв прост метод като отнемане на главоболие с ръка се смята за чудо и за нещо, излизащо извън рамките на естественото. Всичко е всъщност съвсем елементарно: главоболието често може да е предизвикано от сгъстена негативна енергия, заседнала в енергийната обвивка на човека. Тази енергия може да е както чужда, така и собствена, оставена от собствените негативни мисли. Лечителят с помощта на ръцете си изсмуква като с прахосмукачка тази негативна енергия. И главата престава да боли без всякакви таблетки.

 

 

 

Но хората не познават тези прости неща и първо се хващат за таблетките, сякаш таблетката може да обере негативната енергия, причина за главоболието. Не, химическите лекарства само обезболяват тъканите, отстраняват симптомите. А негативната енергия така си остава в полето, готова да продължи своето разрушително действие. Разбирате ли сега, колко е абсурдно лечението с таблетки? Този, който се лекува по такъв начин, възприема света в абсурден и преобърнат вид, започва да размотава кълбото на болестите си от противоположния край. Но така може дълго и безуспешно да дърпа нишката, без да разбира, че трябва да се започне от другата страна – не от следствието на възникналата патология, каквато се явява болката, а от причините за тази патология, която лежи в сферата на енергетиката. Енергийните въздействия, за които току-що научихте, са част от така наречената силова енергийна работа с енергийните структури на човешкото тяло. Тези енергийни структури са нашите мускули в енергоинформационния свят – свят забравен от човечеството, което е поело в развитието си по неверен път. Щом човечеството е забравило своята енергоинформационна същност, енергийните му мускули са атрофирали. А като няма мускули – къде е силата?

 

 

 

Здравето – това е правилната организация както на централните потоци, така и на страничните канали (меридиани), когато енергията протича през тях равномерно, без пробойни, без задръствания, без препятствия, без излишък или недостиг. Но най-главното при правилна организация на вътрешната енергетика на човешкото тяло е всеки орган да се усеща поотделно, като самостоятелна, суверенна енергийна система, която е свързана само с централните потоци, но не е свързана енергийно с останалите органи.
Съответно, болестта, както не е трудно да се досетите – е нарушение на циркулацията на енергиите по каналите, възникване на блокировки, препятствия, това е недостиг или излишък на енергия. А основният характерен признак на болестта е възникването на нови, патологични енергийни потоци, свързващи органите един с друг и лишаващи ги от независимост и самостоятелност.

 

 

 

Изходът е само един – първо да се отстранят причините за болестта в ефирното тяло и в структурите на съзнанието и душата, а после да се отстраняват останалите патологични връзки между органите и да се възстанови нормалната енергийна структура. А нормалната енергийна структура, напомням – това е всяка структура, при която органът се храни само от централните енергийни потоци, а не от съседните органи.

 

 

 

СТОМАХЪТ преработва, смила всички нови идеи и ситуации. А ако нещо или някого вие така и не можете да “смелете”? Тогава започват проблемите със стомаха, което обикновено означава, че ние не знаем как да асимилираме новата жизнена ситуация. Страшно ни е. Много от възрастните хора помнят времето, когато започнаха да летят самолетите. На тях им е било твърде трудно да асимилират с мозъка си идеята за полет в небето. Помните ли торбичката, с която беше снабдено всяко пътническо място в самолета, предвидена да “спаси” положението, ако на пътника му стане лошо. И се ползваха често. Днес вече почти никой не използва тези торбички. Ние всички асимилирахме идеята за полет в небето и тя ни се вижда съвсем нормално нещо.

 

СЪРЦЕТО символизира любовта, а КРЪВТА – радостта. Когато в живота ни няма любов и радост, сърцето ни буквално се свива и става студено. В резултат на това кръвта започва да тече по-бавно и ние постепенно вървим към АНЕМИЯ, СКЛЕРОЗА, ИНФАРКТИ. Понякога така се забъркваме в жизнени драми, които си създаваме сами, че изобщо не забелязваме радостта, която е около нас. Този орган го превръщаме в: златно сърце, студено сърце, скръбно сърце, любящо сърце…

 

БЕЛИТЕ ДРОБОВЕ Това е способността да вземате и давате живот. Проблемите с белите дробове обикновено възникват поради нашето нежелание или страх да живеем пълноценно или защото смятаме, че нямаме право да живеем с всички сили. Онези, които пушат много, обикновено имат негативни нагласи. Те скриват своето чувсто за непълноценност зад маска.

 

ГЪРБЪТ представлява сам по себе си система за подкрепа. Проблемите с гърба посочват, че ние чувстваме недостатъчна подкрепа. Проблемите с горната част на гърба са сигнал за недостатъчна емоционална подкрепа. Средната част има пряко отношение към чувството за вина. Страхуваме ли се от това, което е зад нас или там крием нещо? Нямате ли чувството, че някой ви е ударил по гърба? Безпокоите ли се непрекъснато за пари? Какво е финансовото ви състояние? Именно то може да бъде източникът на проблемите в долната част на гърба.

 

ШИЯТА — това е способността да мислим гъвкаво, да виждаме и другата страна на проблема, да разбираме гледната точка на човека отсреща. Когато при нас се появят проблеми с шията, това означава, че ние проявяваме инат и отказваме да сме по-гъвкави.

 

ГЪРЛОТО представлява нашата способност да отстояваме себе си, да помолим за онова, което искаме. Проблеми с гърлото възникват поради чувството, че ние “нямаме право” на нещо и от усещането на собствената ни непълноценност. Болното гърло е винаги раздразнение. Ако се съпровожда и с ПРОСТУДА, то освен всичко друго налице е и обърканост. ЛАРИНГИТ обикновено означава, че сме толкова ядосани, че не можем да говорим. Освен това гърлото само по себе си представлява онази зона от организма, където е съсредоточена цялата ни творческа енергия. Поради това болестите, свързани със СЛИВИЦИТЕ и ЩИТОВИДНАТА ЖЛЕЗА свидетелстват, че в творчески план вие не сте успели да направите това, което сте искали. Именно в областта на гърлото стават нашите промени. Когато ние се съпротивляваме на промените, тогава най-често имаме проблеми с гърлото. Обърнете внимание на това как понякога започваме да кашляме изведнъж и без видима причина или друг някой кашля около нас. Какво точно се говори в този момент? На какво реагираме по този начин! Може би това е упоритост, съпротива или подсказва, че в нас стават промени?

 

Ушите са символ на нашата способност да слушаме и да чуваме. Когато човек има проблеми с ушите, това означава, че в живота му става нещо, което той отказва да чуе. Болката в ушите е пример на най-силно раздразнение по отношение на това, което слушаме. Децата често страдат от болки в ушите. Гнева си децата не могат да излеят, просто защото им е забранено, те не са и в състояние да променят нещо, затова тази невъзможност довежда до болки в ушите. Придобитата глухота е дълготрайно нежелание да слушаме някого, възможно е то да продължава през целия живот. Обърнете внимание на някоя двойка, в която един от партньорите е със слухов апарат, обикновено другият говори без да спира.

Из „Освобождение“ Дмитрий Верещагин

Още една възможност за самопомощ е  Лечение с числа и цифрови поредици по Гр.Грабовой

* Статиите в този сайт са само за информационни и образователни цели и не заместват професионални медицински съвети, диагностика или лечение. Винаги се консултирайте с вашия лекар за всякакви въпроси, които може да имате относно медицинското ви състояние.

Don`t copy text!