Във Вселената, за да се поддържа духовният и материалния енергиен баланс, енергийният обмен се осъществява постоянно и непрекъснато. Тази циркулация на енергия се осъществява в рамките на закона за съхранение на енергия.
Комуникацията по същество е енергиен обмен. Енергията, генерирана от човек, се освобождава навън. Но, в съответствие с принципите за пестене на енергия, човек трябва да получава енергия отвън. Оттук и необходимостта от общуване. Хората общуват за лична изгода. По време на взаимодействието между хората се осъществява енергиен обмен – единият дава, другият получава оборот. Ако хората се харесват, тогава между тях има интензивен енергиен обмен. В същото време и двамата изпитват удоволствие от общуването. Дори ако двама, изпитващи взаимно привличане, не разговарят, показвайки равнодушие, техните енергийни полета се привличат и достигат едно до друго. Както се казва: „Привлича ме“.
По време на комуникацията на двама души между техните аури се образуват канали, по които енергийните потоци текат в двете посоки. Потоците могат да бъдат от всякакъв цвят и да приемат всякаква форма (могат да се видят с възможност за екстрасензорно възприятие).
Енергийните канали свързват аурите на партньорите през съответните чакри.
В процеса на установяване на близки доверени отношения всички чакри постепенно се свързват чрез канали. По този начин възникват силни взаимоотношения, които не подлежат нито на разстояние, нито на време. Например, една майка винаги чувства детето си, където и да се намира и независимо колко години са минали от последната им среща. Случва се също така, че срещнал стар приятел или любим след много години, човек се чувства така, сякаш са се разделили вчера.
Каналите могат да се съхраняват за много дълго време – години, десетилетия и да преминават от прераждане в прераждане. Тоест каналите свързват не само тялото, но и душата.
Здравите отношения образуват живи, чисти, пулсиращи канали. В такава връзка има доверие, близост, искреност и има достатъчно място за лична свобода. Тук се осъществява равен обмен на енергия, без изкривявания.
Ако връзката е нездравословна, тоест единият партньор зависи от другия, тогава каналите са тежки, застояли, скучни. Такава връзка лишава от свобода, често се свежда до взаимно раздразнение и гняв.
Ако един от партньорите иска напълно да контролира другия, каналите могат да обгърнат аурата от всички страни.
Когато връзката постепенно умира, тогава каналите стават все по-тънки и по-слаби. С течение на времето енергията престава да циркулира по тези канали, комуникацията спира, хората стават непознати. Ако хората си тръгнат, но каналите все още са запазени, те продължават да се протягат един към друг. Това се случва и когато единият партньор прекъсне комуникационните канали и се затвори от по-нататъшно взаимодействие, докато другият партньор все още е обвързан с него и се опитва по всякакъв начин да пробие енергийната защита, за да възстанови връзката.
В процеса на насилствено прекъсване на каналите раздялата е много болезнена. Възстановяването след това отнема много месеци или години. Тук много зависи от това дали човек е готов да приеме свободната воля на друг и да се освободи от зависимостта, развита за дълъг период от време.
Повечето от каналите, изградени в ежедневната комуникация, изчезват с времето. В случай на близки отношения, каналите се запазват за много дълго време, дори след раздялата някои канали остават. Особено силни и болезнени канали  възникват по време на сексуални и семейни отношения.
Всеки път по време на сексуален контакт с нов партньор се образуват нови канали по сексуалната чакра, свързващи хората в продължение на много години и дори през следващия живот. В този случай изобщо няма значение дали сексуалните партньори са успели да разпознаят имената един на друг – каналът в случай на сексуален контакт се формира и трае много дълго и циркулация на енергия през него. И качеството на енергията зависи от характеристиките на полето на другия човек. Да спите или да не спите и с кого, вие решавате, разбира се. Хубаво е, когато това се случва съзнателно.
Смята се, че най-силните канали са родителските. Но и тук може да има варианти.
При хората, които живеят рамо до рамо за дълго време, енергийните полета се приспособяват едно към друго и работят в унисон. Интимните отношения изискват синхронизация на полетата. Често забелязваме, че хората, които са живели заедно дълго време, стават подобни един на друг, дори и външно.
Ако характеристиките на аурите на два индивида са много различни, тогава ще им бъде трудно да общуват. Когато енергийните течения, чужди за него, нахлуят в полето, се появява реакцията на отблъскване, страх, отвращение – т.е. става ни лошо.
Когато човек не иска да общува с някого, той затваря своето енергийно поле и всички енергийни потоци, излъчвани от друг човек, се отблъскват. В този случай другият има впечатлението, че не го чуват, сякаш говори със стена.

По време на заболяване настъпва отслабване на енергийното поле на пациента и той несъзнателно попълва липсващата енергия чрез този, който е наблизо. Това става автоматично. Здравите хора „хранят“ болните. Това е част от семейния живот: първо аз ще ти помогна, после ти ще ми помогнеш. Ако заболяването е продължително и тежко, всички членове на семейството могат да почувстват неговото намаляващо влияние. В същото време те ще се чувстват уморени и не желаят да се грижат за пациента. В тези моменти е много важно да можете да попълните собствените си енергийни запаси. Невъзможно е да се отделя цялото време само за грижи за болните, необходимо е да се разсейвате с нещо – хоби, спорт, творчество, комуникация с приятели, забавление могат да дойдат на помощ.

 

Отрицателните емоции (нервност, завист, ревност и гняв.), насочени към друг човек, проникват в аурата му с поток от тъмна енергия. В този случай има загуба на енергия в полза на съвкупността. Човек, чиято аура е замърсена от несъвършено мислене, неприязън или униние, не е в състояние да получава енергия от външното пространство и той запълва енергийния си глад за сметка на други хора. Това е така нареченият енергиен вампиризъм.
Вампирът може да бъде активен. В този случай той събира енергия от друг човек чрез активното освобождаване на негативизъм в негова страна. По правило това са  конфликтни хора или постоянно мрънкащи и огорчени. Ако в отговор на злонамерената атака на такъв човек сте реагирали емоционално – разстроени, ядосани сте – тогава енергията ви е потекла към него. Оказва се, че основната защита е спокойствие и приемане с разбиране за другия човек, а не непременно отговор.
Вампирите могат и да са пасивни. Такъв човек ще предизвиква жал, непрекъснато разказвайки калко е нещастен, болен, колко нещастен е в живота, как всичко върви на този свят срещу него, никой не го обича и не разбира. Естествената реакция на един любезен събеседник е да го съжалявате, помагате, подкрепяте – тоест да споделяте енергията си. Вампирът това и чака. Но не мислете, че след това нещо ще се промени. Всеки следващ път ще бъдете принудени да слушате същите оплаквания и стенания, а след общуването ще се чувствате изцедени и уморени. Да дадете или не да дадете жизнената си енергия (да съжалявате или да не съжалявате) зависи от вас и само от вас.
В по-висока степен негативните взаимодействия могат да причинят  унищожаване и повреждане на полето, което човек ще трябва да възстановява дълго време. Някои от лечебните процеси на аурата са автоматични. В този случай хората казват: „Времето лекува“. Но някои рани оставят след себе си белези през целия живот, които могат да бъдат пренесени и в бъдещи животи. Хората в този случай са склонни за да избягат от болката  просто да се затварят.
Остава да се каже, че каналите могат да свързват не само двама души, каналите могат да свържат човек с животно, растение или друг неодушевен обект. Например, много хора познават чувството на копнеж по място или дом, където са се случили важни събития. Човек може да се вкопчи в колата си, дете – в играчката си.

 

Може да ви е полезно и това:“За психическите вампири и гениални манипулатори“: ТУК

Don`t copy text!