В основата на нумерологията по Квадрата на Питагор са единичните числа от 1 до 9. Когато навършваме дадена възраст и тя е двуцифрено число, то има своето значение, но редуцирано до единично има допълнителна информация. До 9 годишна възраст сме изцяло в света на детството и тя за всеки носи най-съкровените детски спомени.

На 10 години(1) вече започва нов етап – числото е вече двуцифрено и отразява изявата и формиране на Аза(1), индивидуализация на личността, но е малко крехко и понякога нестабилно. Тук е ролята на нулата, която „подпира” тази крехкост.

На 11 години(2) Аза вече заявява себе си ясно и категорично: ”Аз и пак Аз!” Редуцирано като единично е число 2 – забелязваме и другите около себе си. Ако съм момиче – отделям внимание на вторичните половите белези, ако съм момче – започвам да забелязвам и харесвам малките госпожици, понякога изразявайки го и с физически тормоз, колкото и да е странно на пръв поглед.

= На 20 години ситуацията е идентична  като при единичното число 2 като и тук крехкостта на 2-ката се „подпира” от нулата. Ако съм млада жена вече съм все по-наясно със женската си сила и дори се одързостявам да я използвам. Все по-рядко младата жена на 20 е вече майка защото 2-ката е олицетворение на майчинството. Ако съм млад мъж – жените обладават съзнанието ми и денем и нощем.

= На 29 години все по ясно установявам, че прекрасната младежка възраст приключва и започвам да съзрявам – в сила и при жените и при мъжете. Така нареченото Сатурново завръщане(започващо на 28) продължава – символ именно на окончателното пристигане на зрелостта, нерядко мъчително и трудно. 2-ката като единично число при жените е осъзната среща с майчинството, при мъжете – съзрява отношението към жената като любима, майка на децата ти, приятел или…дразнител.

= на 38 години в общия случай децата(3) са материализирани(8), но ако не са – и при жените и при мъжете отчетливо се усеща биологичния часовник. При някои хора това може и да е болезнено. Като единично число 3-ката при дамите напомня как лети времето и идват нови поколения прекрасни и свежи госпожици, а при мъжете доста често обръщат поглед именно към същите млади и свежи госпожици, пък дори и да се тестват как и дали въздействат …все още.

= На 47 темата за духовно повдигане става актуална, както и трудното осъзнаване, че може и да си пропуснал това да се случи по-рано. 2-ката като единично число създава условия за жените да бъдат подкрепа за дъщерите си или внучките. Ако съм мъж болезнено разбирам как изглеждам в очите на младите дами.

На 56 любовта към семейството и младите му членове е водеща особено при жените. Публичния образ, „имиджа“ е еднакво важен за всички. Свободни сме да изразяваме любовта си, но ограниченията на тялото си казва думата, особено при дамите.

= На 65 жената в общия случай е включена в отглеждането на внуци и любовта е с още по-водещо значение. Реализацията като съпруга, майка, баба е на фокус и доста по-слабо я интересува чувствената й страна. При мъжете  – радостта от чувствеността на 6-цата оредява и отстъпва на други забавления и интереси.

На 12 години(3) категорично забелязвам другите(2) и ако съм момче усещам как ме привличат момичетата, което може и да е плашещо. Ако съм момиче установявам, че имам конкуренция в лицето на другите момиченца, което в зависимост от характера може да е стимулиращо или водещо до свитост, срамежливост. Редуцирано като единично е числото е 3(1+2) – т.е. детето. Въпреки наближаващото юношество, аз съм все още дете и нищо детско не ми е чуждо, включително и темата за истината и лъжата.

= На 21 години(12 разместено и на обратно)  колкото и да е парадоксално, темите са сходни, но разбирам и отчетливо усещам влиянието на другите(2) над Аза(1). Ако съм момиче категорично установявам собственото си влияние над другия пол, ако съм момче – момичетата са основен приоритет в живота ми. 3-ката като единично число ме отвежда и към темата за децата, които може и вече да са част от него. Темата за истината и лъжата нерядко изкристализира в посока „моята връзка с Всемира” и как аз съм брънка от това и свързан/а неразривно с другите(2) и всичко, което ме заобикаля. Животът е лек и ефирен в стила на лекотата на 3-ката.

= На 30 години животът е прекрасен, лек, приятен – в общия случай. Но ако си жена и децата ти са малки, по-скоро си мечтаеш за лекота. Ако си мъж и имаш семейство и отговорности – мечтите са същите. Ако си свободен/а от ангажименти се отдаваш изцяло на мечтите си, срещите с други хора си текат с пълна пара и нерядко мислите за деца и отговорности – не са ти по вкуса.

= На 48 години близостта на цифрата 50 заплашително приближава, но пък материализацията на блага, идеи, мечти често компенсира. Все пак 4-ката напомня за себе си чрез проблеми със здравето.

= На 57 години балансиращата роля на 5-цата ни възпира да сме перфекционисти, но пък 3-ката като единично число събужда детето в нас и ни подкрепя в отношенията с порасналите деца и внуци.

= На 66 години любовта в библейския й смисъл е на преден план. Темата за истината и лъжата ясно изкристализира в посока „моята връзка с Всемира” и с всеки отделен човек – от семейството, от приятели, роднини.

На 13 години(4) усещам как не искам да се разделя с детето в мен и често махалото се разтяга ту в посока Аз-детето, ту –  Аз-подрастващия индивид. То понякога може и да бъде и болезнено, разбира се. Редуцирано като единично е число е 4 – най-трудното число от всички – затова и не е лесен момента. 4-ката може да се разглежда и като принцип на материализация на светлината/енергията. Светлината при 1 се е появила. При 2 светлината се е разделила на своите тонове и полутонове. При 3 свeтлината е кристализирала. При 4 кристализиралата светлина приема определена форма и се материализира – труден, кризисен, мъчителен, и груб процес какъвто е съзряването като индивид и личност.

= На 31 години(13 разместено и на обратно) в повечето случаи децата(3) са част от живота ти или пък мислите и биологичния часовник, фамилията те насочват натам. Често животът ти се случва изцяло през детето, особено ако си жена и дори става трудно да се обърнеш към себе си(1). Ако си мъж – налага се да полагаш грижи (финансови) за децата, което понякога също създава усложнения или нерядко се държиш като непораснало дете. И тук 4-ката не подминава никого – усещаш се като „разпънат/а на кръст” и в посока себеизява на личността(1), и в отношения с другите и в посока осъзнаване на връзката ти с Всемира(3). Разбираш, че живота всъщност, е изтъкан от борба и изпитания и изисква от теб материализация в много посоки.

= На 22 години(отново е редуцирана 4-ка), усещаме как окончателно се разделяме с юношеството и сме по-скоро зрели, макар и млади индивиди. Това също може да бъде кризисен и мъчителен момент изискващ вече и осъзнаване и работа върху себе си. Ако съм жена(2)  – категорично разбирам влиянието си като такава, както и конкуренцията на другите жени – числото 2 е удвоено. Ако съм мъж, то жените наистина твърде много владеят мислите и страстите ми, което също може да не е лесно за изживяване. Тази възраст се преминава по-лесно, ако имаш усет за другите и ситуациите свързани с тях, ако откриеш, че със съпричастност и емпатия свързването с тях е далеч по-лесно.

= На 40 години в повечето случаи е…сложно и при жените и при мъжете и както е известно почти не се празнува. Нерядко се случва „криза на средната възраст”, която при двата пола се изразява различно. Жените са осъзнали силата си, но и ясно виждат как материализацията върви в обратна посока – стрии, бръчки, бели коси, килограми, тишина в спалнята. Мъжете също осъзнават силата си, но и приблизително същите „погроми” на материализацията(бръчки, шкембе, бели коси), с добавка  – вече не всяка сутрин се случва …ерекция. Тази възраст също се преминава по-лесно, ако имаш усет за другите и ситуациите свързани с тях, но и колосални дози приемане – в противен случай следват неблагополучия.

= На 49 години определено не е от лесните моменти защото 50-те са на една ръка разстояние. Нерядко бързаме да приключим доста неща, които сме отлагали – 9-ката ни пресира в тази посока. Наистина преломен момент и за жени и за мъже – на фокус е равносметка, която в зависимост от това как сме изживели годините досега носи и съответната емоция – приятна или не чак толкова.

= На 58 години трудната 4-ка е намалила интензитета си – тя е скрита, но присъства защото сбора на 5+8=13=4. Проявява се като неочаквани, скрити здравословни проблеми. Приемане на ситуацията е добрия вариант. Момента носи и потенциал за материализация на постигнатото като публичен образ.

На 14 години(5) все още 4-ката е част от „картинката” и носи своите трудности, осъзнавания и материализация на личността, израстване и духовно и физическо. Редуцирано е число 5 – това е „центъра” на редичката числа от 1 до 9, както и центъра на Квадрата на Питагор. Тя(5) носи преди всичко баланс и равновесие, установяване на правила на поведение и отношения спрямо другите, на обществото, както и на мини-обществото, част от което сме – семейство, училище.  5 – цата е носител и на свободата и тук става сложно, ако все още не си наясно с това, че има граници и правила. Подрастващия юноша/девойка започва да брани свободата си и влиза в конфликти с околните, които са авторитети.

= На 23 години животът е лек, приятен, ефирен и личността усеща вкуса на свободата. Темата за майчинството(2) и децата(3) нерядко е актуална и реална – по-скоро при жените(2). Единичното число 5 подкрепя центрирането на личността и носи осъзнаване на правилата в отношенията с другите.

= На 32 години в общия случай децата оставят на заден план жената като личност защото преокупират живота й, което създава напрежение и при мъжете – те се чувстват на предпоследно място в приоритетите й. Това нерядко отвежда и едните и другите в полето на лъжите и изневерите заради 3-ката, която е на предна позиция. Единичното число 5 ни кара да копнеем за свободата си и за поне малко баланс.

= На 41(14 разместено и на обратно)  не е много по-различно от на 40, но в общия случай започваш да виждаш и позитивите на ситуацията. Ако си жена, категорично осъзнаваш женската си енергия, външност, кариера и сексуалния си живот. Ако си мъж наблягаш на бизнеса/офиса/приятелите/фитнеса и също много ясно осъзнаваш сексуалния си живот. 5-цата(редуцирана от 41) най-често работи по-скоро в посока свобода – кой както я разбира и доста по-малко в посока равновесие и баланс. Моментите с усещането за „разпъване на кръст” не намаляват, определено.

= На 50 години имаш юбилей, който доста често дълбоко навътре всъщност, е плашещ. Осъзнаваш, че си „превалил билото” и повечето е отминало, а това което предстои е…неясно и определено доста по-малко като количество, нерядко и като качество на живота.  5-цата изразява освободения човек „слязъл от кръста” на 4-ката и поел пътя, показан му от преминалите страдания и осъзнатата мъдрост на годините. Тук баланса и равновесието са с приоритет и доста често работиш и сам/а в тази посока. Публичния ти образ в обществото доста често става водещ и ставаш внимателен/а и за тези неща.  5-цата се възприема и като петолъчната звезда(пентаграма) – двата крака, двете ръце и главата символизират еволюцията на човека, който ходи стабилно и осъзнато.

= На 59 години сме склонни към равносметка заради 9-ката, но 5-цата е удвоена защото 9+5=14=5. Значи и усещане за известен баланс, но има една скрита 4-ка, която може и да вгорчава ситуацията по темата за здравето.

На 15 години(6) ясно осъзнаваш свободата и дори започваш да се стремиш към нея като все по-често опитваш да се отделяш от „гнездото”. Ако си младеж, приятелите ти стават второ семейство, при девойките не е много по-различно. Често имаш конфликти с родителите на тема правила и норми, на тема приятели и баланса изобщо не е твой приоритет. Често се бориш за своите правила и своята свобода, отстояваш своето пространство. Редуцирано е число  6 – любовта чувствена и чисто човешка, но точно сега те интересува по-скоро чувствената.  Най-често тук са първите сериозни влюбвания и откриване на чувствеността в теб – понякога без да им даваш външен израз. Откриваш и свободата, която носи любовта, но и правилата й – понякога по трудния начин.

= На 24 години любовта и секса са във вихъра си, но 4-та носи и мъки, разочарования, проблеми – любовни и сексуални. Дамите са в най-свежата си възраст и са мега-привлекателни за мъжете. Господата вече са достатъчно уверени в любовната сфера, но и по-чувствителни. 6-цата като единично число носи емоционални трепети в сърцето, блясък, но и ясно чувство за интуиция. Полезно е да й се обръща внимание.

= На 33 години към нас идват житейски истини и понякога не успяваме да ги асимилираме – Христова възраст! Любовта към децата за част от жените/мъжете е водеща, за други е онази чувствената, но все по-осъзната. Жената е бляскава на 33, наясно със силата на любовта си, мъжа – не по-малко. Емоционалните трепети на 6-цата не ги подминават.

= На 42 години започваш да осъзнаваш с каква скорост тече времето гледайки се в огледалото където не успяваш да видиш 24 годишния си образ. Задейства се 4-ката и ти докарва трудни за преглъщане размисли. При жените децата порастват, някой излитат от гнездото и оставят жената-майка с твърде много време. Мъжете смятат, че са дали своя дан в семейството и доста често са отдадени на работата, бизнеса, приятелите. Някои се питат какво общо имат с жената до себе си и отговорите не им харесват. Единичното число 6 – любовта като чувственост, ако е осъзната е дар, ако е самоцел – може и да се превърне в проклятие.

= На 51 години(15 разместено и на обратно)  се оттласкваш от „ужаса” на 50 годишния си юбилей и се сещаш и за себе си като личност, която заслужава вниманието ти. Откриваш колко важен е баланса вътре в теб и свободата да изразяваш себе си. Любовта и секса като чувствената страна на 6-цата(5+1) в повечето случаи все още са важни, даже за мъжката половина на човечеството доста силно, но си даваш сметка, че нещата не са същите. При жените често се трансформира в изживяване чрез живота на порасналите деца, включително груба намеса там, менопаузата е част от тегобите на тази възраст. При мъжете – отчетливо отношение към религия, философски възгледи, политика, бизнес, сексуален живот. Разбира се, има и изключения  – сменяш жената или мъжа до теб като израз на свободата на себеизявата ти в любовта.

= На 60 години в нормалния случай си приел трансформацията на любовта от чувствената й страна, по-скоро в общочовешка, в библейския й смисъл. Ако отказваш тази трансформация са почти гарантирани здравословни проблеми, които и бездруго съпътстват момента. Чувствените моменти те карат да се чувстваш жив. Менопаузата е намалила интензитета при жените, при осъзнати индивиди се проявява като изключителна интуиция – и при двата пола. Ситуацията на 60 в общия случай носи омиротворение и приемане. Любовта преминава и към деца и внуци и установяваш, че щастието на децата ти е и твое щастие.

На 16 години(7) и поетите и психолозите твърдят, че е най- хубавата възраст и числата също го показват защото любовта(6) движи света и усещането е: „Аз съм любов!”. Секса става част от живота и на младежите и на девойките и често и самостоятелно работят в тази посока. Спецификата при 16(като 1 и 6) идва от това, че 1 е Божествено число, а 6 е материално и личността може да има проблеми с тези две величини и да се колебае между тях, като непрекъснато накланя везните ту в една, ту в друга посока. Числото 16 подлага на изпитание духа и тялото, дали ще устои на земните изкушения или ще последва духовното си призвание, произтичащо от 7(1+6) и ще разбуди духовната си природа.

= На 25 години има потенциал да се „отваряш” към религия, философски възгледи, духовни практики защото 7-цата е точно това – лично и самостоятелно „изработена” духовност, която може да стартира именно на 16. Заради 2-ката другите се намесват активно в живота ти и разбираш, че правилата(5) са за да се спазват. В нумерологията е позитивно натоварено кармично число олицетворяващо специална Божия милост.

= На 34 години идва усещане за известна „кръстопътност” защото осъзнаваш по трудния начин(4), че времето лети. Носи и усещане за почивка след свършена работа в материалния свят. 7-цата продължава да работи в посока духовно осъзнаване на Всемира(3).

= На 43 години ставаш осъзнат за мъчнотиите придружаващи намирането на правилната посока за духовен изход(7). И тук се задейства 4-ката и ти докарва трудни за преглъщане размисли в посока философски възгледи. Добрата новина е, че секса и любовта стават все по-осъзнати, което в повечето случаи носи приятни и позитивни моменти, ситуации, отношения. В общия случай, децата са  „излетели” от гнездото и разбираш, че времето не те чака.

= На 52 години все още си позволяваме да се почувстваме като жена и дама, но и осъзнаваме че времето не ни чака. При мъжете нерядко фокуса върху дамите може и да стане приоритет – в зависимост от това как сме изживели времето и връзките си до момента. Единичното число 7 ни обръща и в посока вяра, духовност, философски модели.

= На 61 години(16 разместено и на обратно) много ясно осъзнаваш, че любовта движи света и „нездравословно” его(1) не ти е необходимо. В нездравия вариант, започваш да изискваш любов от близките си изкарвайки на преден план „горкия/та Аз”. Много често точно тогава се „отваряш” към религия, философски възгледи, духовни практики – точно като на 16, но в общия случай осъзнаването е в пъти повече – благодарение на житейския опит.

= На 70 години…ако си стигнал дотук със сигурност трябва да се чувстваш истински щастлив. Оставяш перфекционизма на другите и ако си сравнително в добро здраве е препоръчително да работиш осъзнато за собствената си духовна природа.

На 17 години(8) осъзнаванията са много повече част от живота ти, но и започва да се оформя ясна визия за теб самия/та. Тук е момента да строиш приказни кули и да мечтаеш! Редуцирано е 8 – най-материалното число – значи и че материализацията на мечтите чука на вратата ти. Разбираш цената на материалните придобивки, цената на отговорността и на обещанията.

= На 26 години любовта и секса са във вихъра си. Ако си жена разбираш какво е и майчината любов и любовта към ближния(2) в библейския й смисъл. Ако си мъж виждаш, че любимата жена става различна когато е майка. На 8-цата определено й е малко трудно да работи в посока материално утвърждаване на 26.

= На 35 години нерядко се оформя видим материален резултат(8) от усилията ти в много посоки. В общия случай си създал семейство и деца и сега работиш в посока на успешния публичен образ, „имиджа”. Осъзнаваш, че си свързан с род, фамилия, любим/а в стила на безкрайността на 8-цата. Осъзнаваш и темата за смъртта, която също е при числото 8 – нерядко тук е загуба на близки хора.

= На 44 години е много осезателно усещането за затворен кръг и ограничение. 4-ката е удвоена, което не е лесно за някои хора. Моментите с усещането за „разпъване на кръст” са удвоени и при жените и при мъжете. Същевременно е прекрасен момент за работа на вътрешно ниво, обръщане към другите с емпатия и усет. Материалното тяло(8) започва да показва признаци на остаряване, което никога не носи позитивни мисли.

= На 53 години баланса идва с лекота заради ефирната 3-ка. Моментът носи потенциал за материализация(8) на дълго лелеяни мечти(3) – понякога и чрез порасналите деца и внуци.

= На 62 години (26 на обратно) чувствената страна на любовта се отдалечава все повече. Ако си жена реализацията като майка и баба в общия случай е в апогея си. Ако си мъж разбираш, че радост може да ти донесе и флирта, и приятния разговор с дама, а секса още повече.

= На 71 години(17 разместено и на обратно) няма особена разлика спрямо 70, но все пак тук отново, за пореден път обръщаш внимание на себе си и приемаш възрастта си по-спокойно. Темата за рода, фамилията живо те интересува. В духа на 8-цата те спохождат все по-често мисли за смъртта.

= На 80 години….ТИ си герой! И трябва да се гордееш, че си част от живота, независимо че смъртта е доста наблизо. Здравето в общия случай е крехко – 8-цата се състои от две 4-ки, които отговарят именно за него.

На 18 години(9) обществото счита, че си завършил материализацията и може да се разчита на теб. Затова и ти гласува доверие като те обявява за пълнолетен – изцяло в духа на пълнотата на 9-ката(1+8). Можеш да работиш и да получаваш пари срещу работата си – отново тема на 8-цата – пари и финанси. Можеш да се омъжиш/ожениш – обществото смята, че си годен за това защото си в състояние да „материализираш” – т.е. да създадеш и полагаш грижи за дете. Тук откриваш и грижата за себе си(1), за тялото си, за външността си, нерядко и грижа за околните, но личността(1) все пак е на преден план.

= На 27 години усещаме дълг да приключим противоречието с духовна мотивация и полезен край за всички. Число 27 е на търпение и понякога и строгост. 7-цата опитва да напомня за себе си като ти носи стабилни философски възгледи и интелектуален подход към света. В същото време, когато си на 27 всичко е на „макс” в стила на 9-ката – максимума като ефектност, ефективност и  резултат.

= На 36 години в общия случай настъпва проглеждане чрез съблюдаване на последствията от действията ти. Но е и момент на илюзии, секс, забавления, блясък и противопоставянето им на разумността,  на детето(3), което носи благословението и любовта (6) на майката. Приключване със задълженията към хората, които са ни обичали – в тази възраст е честа равносметката по темата „любов”(6).

= На 45 години приключваме с някои илюзии за обществото, правилата и личния ни „имидж”. Добър момент за духовна работа сред хората, за  проява на доброто спрямо хората. Предупреждение да не се отлага доброто и добродетелта, а да се прилага в действие. 5-цата създава и усещане за баланс и равновесие, за свобода – на тази възраст са най-честите смени на партньори заради енергията на освобождаване идваща от 9-ката.

= На 54 осъзнаваш, колко важен е баланса и как все по-труден е за постигане и в материална и в здравословна, и в духовна посока. Още по-добър момент за работа върху себе си – кой както го разбира. 4-ката като символ на здравето напомня за себе си. Не са изключение освобождаването от неща, които са пречили – модели, вярвания, понякога и партньори.

= На 63 години потенциала да създадем топли отношения с порасналите деца и внуци е максимален, но и възможност да се вкараме в илюзии. Добре е ако процеса на освобождаване от неща, които са пречили – модели, вярвания, хора и отношения отдавна е започнал.

= На 81 години героичната сага с тялото, здравето, наследствата, финансите на семейството са на преден план, както и всичко написано за 80-те години.

= На 90…наистина финала е близо и ако чувстваш пълнота, можеш да си кажеш, че си имал пълноценен живот.

 

На 19 години(1) е максимално и окончателно утвърждаване на Аза, на личността. Числата 1 и 9 са символ на началото и края – разделяме се с детството и юношеството. Чувстваме се силни физически. Това е и възрастта на работа с интелекта – студенство, обучения, работа със силата на духа. Повече обмисляме и не действаме първосигнално. Редуцирано 19(1+9) – т.е.  „Аз – в цялата си пълнота!”.

= На 28 години е момент на усилена материализация – деца, семейство, дом, кариера. Счита се и за число на съзнанието заради вродената мъдрост на 8-цата. Отношението към финансите и материалните активи става осъзнато и в общия случай носи позитиви. В астрологията тук започва така нареченото Сатурново завръщане(продължава и на 29) представлява принципа на зрелостта, вътрешната стабилност и сигурност. Отразява реалността на излизане от детството и окончателно навлизане в света на възрастните с неговите отговорности. Вече не сме ученици, нито студенти.

= На 37 години ясно схващаме единството на мъжа и жената. Счита се за число на Духа. Носи енергиите на радостта, вдъхновението и творчеството(3), но и на мистиката, „колективното съзнание“, духовното просветление и развитие(7). Най-зрялата възраст на индивида и личността му(1) – точно тогава обича да намира и изследва нови неща, места и идеи, да се отдава на новаторство.

= На 46 години нерядко темата за любовта става …болезнена в духа на трудната 4-ка. Същевременно е носител на любовта към дома и семейството, съпричастност и съчувствие, отговорност и надеждност, грижа и благодарност. Фокусът ви е върху материалния свят и Аза(1). Да пускате своите притеснения и страхове защото те блокират потока от добри енергии е препоръчително. Също и да сте практични в избора си и решенията си защото вече не можете да си позволите да бъдете екстравагантни в духа на 1-цата повлияна от шармантната 6-ца.

= На 55 години темата за баланса на личността(1) определено е на фокус, както и утвърждаване на публичния образ. Има опасност от залитане в посока налагане на вашите правила и норми(5), в резултат на което да ви избяга баланса.

= На 64 години темата за любовта(чувствена и чисто човешка) може и да е болезнена – 4-ката си казва думата. Да сте внимателни към здравето и лично към себе си е особено препоръчително.

Бъдете осъзнати във всяка възраст…ако ви е възможно!

М.С.(Гуру Сакхи/Guru Sakhi)

 

Don`t copy text!