„Негативното“ и „позитивното“ са просто двете страни на едно и също нещо, на една и съща енергия. И наистина – всичко е въпрос на „гледна точка“. 🙂

 

 

„Нещо се случило“ – няма абсолютно никакво значение какво „някой друг мисли по въпроса“ – какво обаче мислите вие „по темата“ е от изключително значение за вас. Ако го приемете „негативно“ – означава просто че гледате „от гледна точка на негативно определение/убеждение“ и ако решите да преместите/изместите вашия фокус и да „вложите позитивен смисъл“ в ситуацията винаги, винаги ще извлечете положителен резултат – независимо от това „какво мислят другите“ – те ще извлекат за себе си резултат, отговарящ на тяхното мислене. Не е необходимо да се опитвате да ги „убеждавате“ това само ще ви изтощи, оставете другите наистина да мислят каквото си искат – те сами творят своята реалност, точно както го правите вие.
Ако осъзнато се стремите към положително определение, то лека – полека (понякога и бързо) живота сам се придвижва точно където е необходимо за да ви отговори по начин, който сами сте определили.

 

 

Нещата наистина са прости и негативното винаги работи във ваша полза – защото точно показва какви са вашите убеждения и при негативен отговор отвътре веднага можете да го промените – с лекота. Това е вашата сила и вашата свободна воля. Във всеки един момент и наистина – това е единственото, което можете да „направите“, останалото си става автоматично и именно затова – не очаквайте нищо, просто… приемайте и позволявайте.
Щастието и свободата не се дължат на „средата“, на „реалността“, това са вътрешни усещания отговарящи на вашата лична перспектива. Вие сте толкова свободни, колкото сами си го позволите!
Ако някой нещо ви говори, дори и да не сте съгласен, щом не ви „докосва“ – ок сте. Ако обаче ви „докосва“ означава само едно – не другия е „лошия“, не той е „негативния“ , а единствено и само вашата гледна точка, вашето убеждение по въпроса. Всички гледни точки са еднакво валидни и с това осъзнаване ще постигнете много, но какво активирате у себе си е винаги ваш избор. Тоест – всички противоположности съществуват едновременно и парадокса е че те не си противостоят, те стоят заедно, защото в съществуването всичко има своето право щом – съществува. 🙂 Не е наша работа да „решаваме“ какво има право да съществува, щото то вече съществува, наша „работа“ е да избираме какво предпочитаме да „съществува“ в нашата „реалност“, като не отхвърляме другото, дори и да не го харесваме. Просто това „което не харесваме“ ни води към избора на това „което харесваме“ и толкоз. Нищо сложно. Вселената е изобилна от всичко възможно и то вече съществува така или иначе.

 

 

Често „хората“ се борят с какво ли не и е явно, че нищо не постигат, така или иначе всичко продължава да си съществува и това е, да си призная чиста загуба на време, но явно има индивиди за които е ценно и аз уважавам тяхното право и избор. Но всеки може да избере за себе си къде, къде по-лесен живот, стига просто винаги да избира да гледа „от позитивната страна на нещата“ – а винаги има такава, дори и да не я виждаме, достатъчно е да го знаем.

 

Каквото „вложиш“ – това и ще получиш.
Каквото „застанало“ – това и излязло.

 

Ако искаш да „излезе нещо друго“, просто застани „по друг начин“, без очакване, без напрежение, без съпротивление и остави останалото само да си се нареди, когато и както е необходимо – по най-подходящия за теб начин. Да се откажеш от „контрола“ е голяма услуга, която би решил да си направиш, стига да осъзнаваш – че твоя личен свят е твое лично отражение и всеки от нас си има по едно… и това ако не е прекрасно, направо е чудесно 🙂

 

 

Ние наистина сме Едно, просто погледнато от различна перспектива и тази перспектива винаги се изменя, но по личен избор, това Е свободната воля, това Е вашия/наш избор, независимо от всичко, независимо къде, независимо как.
Обичайте – без да очаквате да ви обичат, харесвайте – без да очаквате да ви харесват, правете приятни за вас неща – без значение останалите как се чувстват – всъщност вие не ги наранявате с вашите действия, те са наранени от техните убеждения и винаги помнете – подобното привлича подобно и жертвата и насилника са всъщност едно. Те се привличат, че болестта и болния са едно, че здравето и здравия са едно, че щастието и щастливия са едно, че този който се мисли за красив – привлича красивото в себе си и другите.

 

 

Най-вече помнете, че каквото и да преживеете в тази „реалност“ Е ЕДНА МНОГО ЖИВА ИЛЮЗИЯ, НАРЕЧЕНА ЖИВОТ и винаги ще имате преживяване под една или друга форма, а много често и без форма, голяма част и представа си нямат колко прекрасен е този свят, колко предизвикателен и красив и под „този свят“ нямам предвид само нашата вселена, А ВСИЧКО КОЕТО СЪЩЕСТВУВА – то е безкрайно и много, много интересно. ;)))
Всички за един – и един за всички – така живеем ние, ВИНАГИ.
Погледнеш „в очите“ на някого – а там цяла Вселена – буквално. И всичките различни и всичките еднакво валидни.

 

 

Чувството на вашата гледна точка – е това, което се връща към вас и реално е показател за вибрацията, която излъчвате и за това, което предстои. А ние никога не знаем какво предстои, това го знае само нашия висш аспект и реално не е наша работа, тоест работа на егото, на личността. Нашата работа е да променяме перспективата – гледната точка, останалото го оставате на „този“, чиято работа Е. Именно това буквално означава „да слушаш сърцето си“. 🙂

 

 

Понякога са необходими много думи, за да се каже толкова простичко нещо – радвайте се на живота си, независимо какъв е той в момента и той ще ви се отблагодари. Това е ВСИЧКО, което е необходимо да правите, останалото са просто променливи убеждения!

Via # Emka Ta

Don`t copy text!