Много хора са свръхчувствителни. Те не могат да понасят шума, агресията и трескавия ритъм на модерното общество. Често те страдат от психосоматични разстройства и безсъние. Това, което другите хора приемат за даденост, например, да се отиде на купон, е тежко бреме за тях. Просто да правят това, което другите хора възприемат като нормално, често се превръща в истинско бедствие за тях.
Като дете те често се чувстват неразбрани и недооценени. Тъй като за тях е трудно да отстояват себе си и защото те лесно се оттеглят в мечтания, училището е тежко за тях. Да правят кариера и да са успешни според стандартите на обществото често не работи за тях. Те повече или по-малко си проправят път напред като стоят в периферията на обществото. Да участват в това, което е най-модното за другите в момента, се преживява като изтощително и изчерпващо. Поради всичко това тяхната самооценка не е много позитивна; те често се чувстват несигурни и малоценни. Техните мисли са мрачни и се повтарят безкрай.

Разбира се, този образ е малко преувеличен. Въпреки това много хора (частично) ще се разпознаят в него. Нека сега да насочим вниманието към някои от позитивните черти на свръхчувствителните хора. Те истински ценят спокойствието и умиротворението и копнеят да живеят в хармония с техните събратя. Те са твърде чувствителни към красотата, особено към красотата на природата. Те са много емпатични и отворени към духовното. Имат богато въображение. За тяхна собствена изненада, хората които имат проблеми, са по един естествен начин привлечени от тях и идват при тях за напътствие.

Какъв е проблемът на тези хора? Отговорът е че не не са просто свръхчувствителни, те са високо чувствителни. Всъщност, те са преоблечени ангели.

Тълкуването на прекалено високата чувствителност през призмата на духовността ни дава възможност да погледнем на тези приятели по един по-различен начин:
„Какво означава висока чувствителност?

Всяко живо същество излъчва определена вибрация или аура: слънцето, хората, животните, растенията, също така и човешкото общество като цяло. Ти си високо чувствителен, ако твоята вибрация, твоята аура е по-фина и деликатна отколкото вибрацията на човешкото общество.
Ангелът минава през големи трудности, за да се справи с шума и грозотата на света наоколо. Къде е тишината и красотата на природата, къде са цветята? Къде е дълбокото вътрешно знаене, чувството за единение с космоса? Ангелът се чувства разнебитен и отчужден. Светът наоколо не го подхранва или отдава своето признание. Ангелът започва да мисли, че има нещо нередно с него и започва да става тъжен или депресиран. Тъй като не се чувства у дома си тук, той се оттегля и смътно копнее по една друга реалност. Хората наоколо го възприемат като мечтател, който не иска да погледне фактите на действителността. Светлината на ангела намалява. След като е бил високо чувствителен в началото, той сега става свръхчувствителен.

Ангелското присъствие повишава вибрацията на света. Това се случва особено, когато ангелите си спомнят кои са те и когато тяхната увереност се възвърне. Това е, когато тяхната светлина истински свети.

Богиня Пими
Don`t copy text!