Това си е вашият живот, вашите мисли, вашите мечти. Не се опитвайте да угодите на някой или да се съобразявате с някакви правила – кое как трябва да се прави. Не се опитвайте да подражавате или да впечатлите някого.

Бъдете себе си и се опитайте да се вслушвате в сърцето си, не в съветите на който и да било друг ( включително и в моите), ако се разминават с това, което казва то. Сърцето ви никога няма да ви излъже, затова се научете да го слушате. Бъдете търпеливи с него и му вярвайте! Само така ще бъдете щастливи.

Хората, които пренебрегват сърцето си, следват само и изключително разума си, в един момент забравят кои са и какво искат, какво ги вълнува, защото са се научили да не се вълнуват, подтиснали са чувствата си до такава степен, че започват да се чудят за какво изобщо живеят.
Опитват се да компенсират празнотата в душата си с материални придобивки или разрушителни навици – алкохол, наркотици, секс. Всичко това обаче временно притъпява болката и неудовлетворението им.

Защото емоциите и чувстват не могат да изчезнат от само себе си. Може да ги подтиснете дълбоко в себе си, но това не означава, че са изчезнали. Те са там и ако не им обърнете внимание, ще се появят, когато най-малко ги очаквате и ще Ви захапят там, където ще ви заболи най-много.

Човек може да избяга от всичко в живота си, но не може да избяга от себе си. Затова се опитайте да се опознаете, да се разберете, да си повярвате и да се обичате и уважавате такива каквито сте! Защото Вие сте точно това, което трябва да бъдете.
Просто трябва да се научите да бъдете в мир със себе си. Всичко останало само ще си дойде на мястото.

Източник: fitspiritandbody

Don`t copy text!