Непосредствено преди рождения си ден повечето хора се чувстват като шизофреници на експериментално лечение!

Сменяме настроения както програмите по телевизията в събота вечер. Не само нещо ни е кофти и ни мъчи неадекватен плач, който преминава рязко в неадекватен смях, но на всичкото отгоре и нищо не върви като хората. И ако дамите не са в „онези дни”, значи работата е ясна – наближава рожденият ни ден и пропадаме в Сатурнова дупка. Това се случва 40-45 дни преди датата на личния ни празник, според астролозите.

Не стига, че „остаряваме“, и май никой не ни разбира, ами и в дупка падаме…

Защо се случва всичко това? Ето малко езотерика, астрономия и лични впечатления, защото само след няколко часа имам рожден ден! Ако от човешка гледна точка смъртта ни се струва най-страшното и неприятно преживяване, то от гледна точка на душите няма по-голяма болка и мъчение от раждането, според езотерици. Целият процес: вземане на решение да се родиш като човек, създаване на житейски план, избор на тяло, на родители, влизане в това тяло – е запечатан в душата. Просто сме го забравили, за да имаме „нормален“ живот, да научим житейските си уроци.

Но едно от най-големите страдания и за безсмъртната ни душа и за смъртното ни тяло си остава раждането. Вярвате или не, но точно тялото помни всеки миг от тези минути и часове, дори повече от родните ни майки (повечето от тях забравят мъките в момента, в който ни гушнат за първи път). Не само езотериците, но и учените са на мнение, че тялото има памет и често тази памет може да отключва различни емоционални и дори психични проблеми в бъдеще. Защо не Марсова или Юпитерова (за Венерина е ясно защо не е – ще се получава двусмислица). Астролозите са категорични: Сатурн е планетата, която се характеризира с крайни определения – от големите кармични нещастия и злини до планета-учител, която чрез изпитания ни учи на опитност и мъдрост. Според учените астролози истинската мисия на Сатурн е да ни научи да преодоляваме трудностите, да се издигаме духовно, като правим разлика между добро и зло, да поемаме отговорност. Никоя друга планета в астрологията не е така крайна и упорита в целта си да ни направи по-добри хора, обаче по трудния начин, чрез изпитания.

Миглена Данова
Източник: missis.bg

Don`t copy text!