Много хора живеят всеки ден, в очакване да се случи ЧУДОТО, да получат ЗНАКА или да ги осени ВЕЛИКАТА ИДЕЯ – това, което ще промени завинаги и кардинално живота им. С един замах, без усилия, без подготовка – просто ей така – щрак. Хващат се за всяко суеверие, всеки ритуал, всяка „вълшебна“ мандала, за лелята от блока, която гледа на кафе, за специалната икона посетила града, тайната чешма на някой светец и т.н. и т.н.

Обаче нА! …понеже нямат късмет хората, и „нещото“ не се случва – явно само на тях не им действат всички „мистични“ неща. Защото, нали, на всички успяващи – така им се случват нещата – от само себе си и само защото имат късмет.
Няма лошо човек да си има ритуали, напротив, някои са и наистина ефективни. Няма лошо човек да вярва и в мандали и във вълшебни места и в предсказания. Ако това му дава спокойствие и увереност, ако засилва позитивизма. Но само по себе си, без РЕАЛНИ действия, това е крайно недостатъчно. НИЩО, ама абсолютно НИЩО градивно не се случва, докато човек не реши сам да направи НЕЩО наистина. Докато не реши днес да се опита да бъде по-добър във всяко начинание от вчера, да направи някоя реална малка крачка към постигане на мечтата си, защото знае, че всяко пътешествие започва с първата малка крачка.

Пожелаваме ви днес – малки и големи крачки, по понякога криволичещите, понякога стръмните, но пък истински пътеки на Живота!

Източник: Фб Мистичната вселена

Don`t copy text!