Доктор Тошики Фукуцуджи, известен японски лекар и медицински пионер, разработва метод за коригиране и предотвратяване на лошата стойка. Той издава книга, която набира голяма популярност и се превръща в световен бестселър (около 6 милиона копия са издадени само в Азия и Япония). В нея разкрива подробности относно подобряване на стойката, облекчаване на болките в гърба и укрепване на коремните мускули. Доктор Фукуцудзи е експерт по проблемите, свързани с тазовата кост и открива, че основната причина за натрупване на мазнини в коремната област е изменението на тазовата и подребрената кост. След като прави своето откритие, той създава този метод за бързо и лесно елиминиране на нежеланото тегло.

 

В началото може да е трудно да го прилагате в продължение на 5 минути, но опитайте да започнете с 2 минути, след което постепенно да увеличите времето. И все пак, ако имате силни или продължителни болки, е най-добре да се консултирате с лекар. Във всички останали случаи може да използвате упражнението и да забележите положителните резултати в рамките на 2-3 седмици, но все пак е ясно, че ще изисква постоянство и упоритост.

Как да приложите метода за подобряване на стойката, разработен от Тошики Фукуцуджи?

~ Навийте кърпа със средни размери, за да създадете дебел цилиндър с дължина не по-малка от 40 сантиметра и ширина около 10 сантиметра. Завържете я с ластик или връвчица, за да не се развие.

~ Седнете върху равна и твърда повърхност – подът, пътечката за йога или масата за масажиране могат да свършат чудесна работа.

~ Сега, тази стъпка е много важна: Легнете и поставете кърпата под кръста, така че да бъде разположена на нивото на пъпа.

~ Заемете разкрач, който съответства на широчината на раменете. Палците на краката трябва да се докосват.

~ Изпънете ръце над главата с длани, обърнати надолу, и кутрета, допрени едно до друго.

~ Останете в тази позиция в продължение на 5 минути.  Завършете упражнението бавно, без резки движения.

Първият път първите две-три минути ще ви е дискомфортно. После се свиква, бъдете сигурни. Ако сте направили упражнението правилно, вашият скелет постепенно ще започне да приема своята естествена форма. Коремът ви ще стане по-плосък, а гръбнакът – по-строен. Ако се затруднявате да стоите по 5 минути на ден в това положение, може да започнете с 1-2 минути и постепенно да увеличите времето. До два месеца ще забележите положителните резултати. Това упражнение помага и за по-дълбоко дишане. Ще е много полезно за тези, които дишат плитко и не поемат достатъчно кислород.

Източник: thehealthsciencejournal.com

Може да ви интересува   Лечение с числови поредици по Гр.Грабовой

или  Позата на богинята – упражнение за отприщване на женска енергия

* Статиите в този сайт са само за информационни и образователни цели и не заместват професионални медицински съвети, диагностика или лечение. Винаги се консултирайте с вашия лекар за всякакви въпроси, които може да имате относно медицинското ви състояние.

Don`t copy text!