Тъгата е енергия и като всяка енергия тя идва, за да ни покаже, че нещо се е случило в живота ни и ние, като човешки същества, реагираме. Ако сте тъжни и не знаете какво да правите с това „особено“ състояние трябва да знаете няколко неща. Тъгата е учителка, просто позволете на посланията й да стигнат до вас!

Ако си тъжен, БЪДИ тъжен!

Тъгата не е нещо, което се толерира в съвременния свят! Но орязвайки фундаментални емоции като тъгата всъщност ние се лишаваме от възможността да бъдем щастливи. Нито една емоция не се заличава просто защото сме взели съзнателното решение за това.  Позволете си да изживеете тъгата и след това тя ще се трансформира в нещо друго. Защото ако има едно вярно нещо за емоциите ни това е, че те винаги са в движение и в непрекъсната промяна.

Мислете за тъгата като за процес на лечение

Вместо да се опитваме да я покрием, да я унищожим и да не мислим за нея – нека опитаме да променим отношението си за това какво е тя. Тъгата е момент за лечение, от което точно сега имаме нужда. Това е специален  момент, който да използваме, за да притихнем в себе си и да чуем какво ни казва нашия „висш аз” или гласът на душата ни. Какво можем да направим, за да живеем спрямо повелите на сърцето  си?

Време за прошка

Тъгата ни помага да отворим пространство в сърцето си, в което да научим как да прощаваме както на себе си, така и на другите. Прошката е като свеж въздух за всяко натъжено сърце. Позволете на прошката и състраданието да излекуват сърцето ви. Това не е толкова лесно на практика, но ако насочите намерението си в тази посока, ще стане. Ще стане!

Намерете ментор

Независимо дали е приятел, професионалист, психолог или просто мъдър човек около нас – свържете се!Това може да бъде някой, на когото можете да се доверите или се възхищавате. Връзката с вашия ментор ще ви даде база и сигурност, за да се почувствате по-добре и в тази топлина да научите уроците на собственото си сърце!

Източник: Екатерина Кьосева/ihealth.bg

Don`t copy text!