Според древните хиндуистки текстове, Любовта се проявява по два начина:

Първият е любовта, която идва от Свадищана чакра, енергийният център, който се намира в областта на половите органи. Тази любов се ражда от нашите желания, страсти, очаквания, желанието да получим удоволствие.

Вторият е любовта, която извира от Анахата чакра, центърът в областта на физическото ни сърце. Това е онази безусловна любов, която съществува в нас, без да й и необходима причина, условие, доказателство и каквото и да е друго. Тя блика от нас, излъчваме я, тя се ражда и живее в нас.

Как се проявяват:

При първият тип любов, ние страстно желаем другия толкова силно, че изграждаме живота си около него. Така неусетно нашето щастие се определя от човека, който обичаме. Какво се случва тогава в една връзка, започваме да звъним постоянно, да изискваме, да обсебваме другия, да искаме той да постъпва по начина по който на нас ни е угодно, очакваме той да удовлетвори всички наши желания, търсим щастието си от някой друг, от вън. А когато не го получим страдаме и си мислим, че не ни обичат, че не ни върви с партньорите и още какви ли не обвинения хвърляме върху съдбата.

А какво се е получило всъщност.

Намерили сме начин да задоволим желанията си, което ни е направило временно щастливо и всеки ден си търсим дозата щастие. Това ни е привързало и ние сме напълно зависими. Но привързването не е любов, а начин да задоволявам желанията си.

Аналогично, когато всеки ден отиваме на работа, минавайки покрай сладкарница си купуваме парче торта. С времето, толкова много свикваме ежедневно да си хапваме вкусна торта, че когато минем и нея я няма, ние се разочаваме. Нашето щастие за деня го няма и вероятно денят ни никак няма да е хубав. Изградили сме си навик и си го търсим.

Нужно е да осъзнаем, че щастието зависи от нас самите, от начина по който възприемаме ситуациите, а не да определяме радостта си от едно парче торта. Добре е да знаем, че можем със и без нея. Независимо дали я има или няма, ние се чувстваме еднакво добре. Просто приемаме това и продължаваме напред, изпълнени, щастлви и доволни.

Това става много трудно, когато имаме небалансирана Свадищана чакра и градим щастието си върху желанията си.

НЕ МОЖЕМ ДА КОНТРОЛИРАМЕ ВЪНШНИЯ СВЯТ, НО МОЖЕМ ДА КОНТРОЛИРАМЕ СЕБЕ СИ ПО ОТНОШЕНИЕ НА ВЪНШНИТЕ ОБСТОЯТЕЛСТВА.

Тук идва разликата с Безусловната Любов.

Любовта на Анахата чакра е тиха, отдаваща без очаквания, без условия, тя извира от нас без значение, къде е тортата. Има ли я.., няма ли я.., с повече шоколад ли е… или е малко вкисната точно днес… Това за любовта без условия няма никакво значение.

Анахата обича дълбоко, не очаква, дарява, отдава…! Когато имаме балансирана Анахата ние живеем в любов, душата ни се радва, от нас блика светлина. Такива хора са много желани и обикновено, нямат проблем с парчето торта.

Помислете си за вашата любов. Обсебвате ли хората около вас или им позволявате да живеят, такива каквито са. Отдавате ли любовта си без манипулации, без тайни и скрити желания, привързани ли сте или просто обичате безусловно.

Чрез Аделина Кирилова

Don`t copy text!