Когато сме задоволили нашите естествени потребности, животът ни се струва прекрасен и ни се живее. Когато не сме постигнали това, се чувстваме зле и се опитваме да компенсираме с хероин, алкохол, цигари, кокаин, 24 часа интернет, храна, прекомерна жажда за пари, слава и известност. За съжаление този опит за компенсация е винаги неуспешен. Всичко, което не е естествено и хармонично съобразено с нашата природа, води до страдание.

 

Винаги, когато искаме да живеем по някакъв привлекателен за другите начин, да изглеждаме такива, каквито те биха искали, и да не се съобразяваме достатъчно с нашата истинска същност, си създаваме проблеми. Затова, ако искаме да сме доволни и щастливи, трябва да бъдем хармонични, а това означава първо да се подчиним на нашите естествени нужди и потребности, на нашата природа и второ, да се задвижим и да ги задоволим.

Да бъдеш автентичен е по-важно от това да бъдеш хармоничен и неконфкликтен.
Да бъдеш автентичен значи, че можеш да си позволиш всичко – което предполага едно свободно същество, а именно – можеш да си позволиш да бъдеш глупав, умен, посредствен, гениален, дързък, агресивен, пихтиест, амбвивалентен, моногамен, искрящ, притихнал, приемащ, отхвърлящ, ненавиждащ, дълбоко любящ.
Да бъдеш автентичен, значи да си позволиш съществото ти да изври в своята пълнота и цялостност.
Да бъдеш автенчитен не значи да бъдеш светъл, някакво анормално същество от светлина и любоффф.
Да бъдеш автентичен не значи да си реактивен, но значи да действаш спрямо твоята дълбока вътрешна убеденост, дори и това да значи да влезеш в конфликт, или да изглеждаш глупав.
Сега е пълно с балансирани псевдодуховни хора, които на всичко се усмихват благо, но реално нищо не могат да приемат истински, защото все още никога не са си позволявали лукса да отхвърлят нещо истински.
Затова – не се стреми да бъдеш хармоничен, но се стреми да бъдеш автентичен.
Всеки ще ви каже, че цени автентичността ви докато му кажете какво автентично мислите за него.
Тогава вече ще сте и автентичен арогантен задник.

 

Don`t copy text!