Site icon 5itagor.com

Сватбеният обет образува семейния егрегор

В традициите на различните народи има разнообразни обредни ритуали и думи, с които се извършва сватбената церемония. Бракът и вричането на двама души, не е просто празник и събиране на близки и познати. Клетвата между младоженците има неподозирана сила и значение за  обединяването на енергиите в младото семейство. Днес, обаче рядко отдаваме значение на думите, които се изричат в този ден. А какво могат думите – могат много.

В древността сватбената церемония е била религиозно обричане, обет, но и в наши дни има същата стойност, дори и ние да не отдаваме вече значение на това. Видът на обета, който даваме пред Вселената е установен нумерологично според датата на сключване на брака.

Сватбата се явява като гласно споразумение, съзнателно или не, че аз избирам този човек за своя половинка, обединявам енергията си, съдбата си с неговата и ставаме едно.

Видът на ритуала няма значение – граждански брак, църковен, мюсюлмански, еврейски, йога ритал, измислена церемония действат равносилно – има дата, която ражда нова нумерологична самоличност – семейството. От тук нататък двамата вече по-малко живеят по индивидуалните си дати на раждане, повече живеят като едно – по сватбения ден.

Проверката на времето идва след 9 години, когато всичко в събитийната съвместимост започва да се повтаря и всички възможности за хармониране са изчерпани. Затова последните години от цикъла на съдбата – осма – девета, седемнайста – осемнайста година са критични и така да се каже „изпитват“ брака. Числата 8, 17 показват каляване на връзката, а 9 и 18 – решение – до край или до тук, отказвам ли се или продължавам.

Всяка дума от определен обет е нещо, което после в съвместния живот ежесекундно се изпълнява. Тя не остава в миналото и пространството, дори да я забравим, тя бива живяна, ако ще да не сме обърнали внимание и сме под властта ѝ, докато не прекратим това, а това понякога означава развод. В сватбения ден, дори когато сме били със смесени чувства, се влага такъв заряд емоция, какъвто рядко изпитваме друг път и поради тази причина казаното има кармична власт във времето над самите нас.

Опитът показва, че мнозина двойки след брака се разпадат още преди егрегорът да се обедини и образува, защото сватбения ден не позволява това. Това общо енергийно тяло е необходим „духовен склад“, който пази семейството. В него има обща съдба, обща карма, общи благословения свише, общи радости и храни съдбата на бъдещите деца. Всяко сливане на телата, душите, единомислието и хармоничните чувства го образуват и усилват. Без него, двама души не намират смисъл да живеят заедно, защото няма обмен и взаимна полза. Ако двама души не станат тесто, не се омесят, от това хляб не става.

Как двама души попадат на хубав или лош сватбен ден?
Всяка двойка има водещ – човекът, по чиято кармична власт те се женят. Защо често ни харесва ден, чиято дата има лош сценарий за живота ни? Защото просто усещаме, че това е съдбата ни, тя ни привлича като магнит. Кармата не мори, а мъчи.

Изобилието от несъвместимост в браковете се дължи нерядко на това, че вероятно сме се „вързали“ в минал живот и сме забравили да се развържем. И понеже не го помним, животи наред се влачим един с друг до степен на непоносимост и неразбиране на значението на собствената воля в това.

По-добре ли е да живеем без брак?
Въпросът не е за брака, а за това, че той е форма на обет, това трябва да се разбира и да се внимава как се прави този обет, да има съзнателен характер и самостоятелно участие, а не просто някой друг да говори красиви думи, които означават какво ли не, а после ти го живееш. В този смисъл сватбените церемонии, в които младоженците САМИ измислят сватбената клетва са за предпочитане. Всяка дума има нумерологично действие и може да има неосъзната за нас орисия.

Изкуствено дишане на любовта не може да се направи, ако тя е изчерпана. По-важна е любовта. Където е любовта, карма няма. Кармата не оставя време и място за любов в душата.

Добре ли е да се оженим? Да, по-добре е да има сватбен ритуал. Защо? Защото се образува общият „егрегор“ между две души. Онова, което те свързва с даден егрегор е ЕМОЦИЯТА, която отделяш от себе си към него. Емоцията е нишката, която привързва толкова здраво, колкото ти сам се вържеш. В този смисъл, ако емоцията е вдъхновяваща и позитивна, егрегора не е натоварен отрицателно. Не сватбата пречи, нито обетът, а датата на която сте избрали да бъде ритуала, както и думите, които са изречени, за да обявим пред света и Бога, че сме заедно. Датата на обетът се явява функция на кармичното разплащане, което родът е подготвил за следващото поколение и нейното осъзнато определяне е от особена важност.

Автор Снежана Димитрова-Анаженсида/Нумерологични кодове на съдбата

…………………………………………….

Изцяло във възможностите на Нумерологията е да потърси благоприятна дата за сватба съобразена с рождените карти на младоженците. Справка: ТУК

Ако ви интересува „Защо сватбената халка се носи на безименния пръст?“ ТУК

Exit mobile version