Природата е създала човешката ръка с един разумен план. То не е произволно… За създаването на човешката ръка са работили такива възвишени същества, каквито даже не подозирате. Те са я построили, начертали са линиите и формите, сложили са знаци… Във всеки пръст текат особени енергии… Ръцете привличат Божествени сили. Някой път като прокараш ръката по пръстите си, светлината ще се усили.

 

 

Пръстите са направени от Бога и трябва да бъдеш в общение с благородното… Ръката, пръстите, както и цялото тяло на човека са построени въз основа на ред математически съотношения. Според това как се движи човешката интелигентност, така са построени и пръстите на ръката… Краката показват какъв е физическият човек, ръцете показват какъв е духовният човек… Ти не можеш да имаш хубави пръсти, ако нямаш хубави и благородни чувства…

 

Цялата ръка представлява мъдростта. Когато иска да направи нещо, човек свива ръката си, с което извиква на помощ всички сили, които се крият в нея.

Палецът е свързан с Божествения свят… Палецът е най-важният пръст в човешката ръка. Той изпъква навсякъде. Без палеца и другите пръсти нямат смисъл. С палеца всички пръсти се осмислят. Вие трябва да работите върху формата на палеца си. Щом формата на палеца е красива, ще можете да въздействате добре и върху волята си…

 

 

Показалецът е свързан с ангелския свят… Ако човек не оценява своето достойнство, това, което Бог му е дал, ако е много честолюбив, се деформира показалецът.

 

Ти не можеш да имаш хубав среден пръст, ако не си справедлив… Средният пръст е свързан с правдата… Ако не постъпва справедливо, средният пръст се деформира.

 

Не може да бъде хубав безименият ти пръст, ако в тебе чувството за красиво и хубаво не е развито… Или те заболи безимения пръст. Той е пръст на изкуството. Той е свързан с предната част на главата, с челото. Причината на заболяването е тази, че не си употребявал правилно слънчевата енергия… Ако /човек/ не мисли хубаво, ако няма вкус, ако не знае как да се облича, изобщо не цени хубавото и е немарлив, безименият (слънчевият) ще се деформира…

 

Малкият пръст е свързан с практичността в живота… Всеки човек, който не се отнася добре със своя ум, със своето сърце, със своето тяло, малкият му пръст започва да се деформира… Не може и малкият пръст да бъде красив, ако ти материалните си работи не знаеш как да уреждаш, не си тактичен в отношенията си с хората.

Чудили ли сте се някога какво означават симптомите или инцидентите свързани с пръстите на ръцете ни?

Ще го разясним.

Палец: Палецът представлява връзката с майката и храната. Ето защо бебетата смучат именно палеца си, с което показват, че имат нужда от храна и от майка си. Когато имаме инцидент свързан с този пръст, това говори за нарушената емоционална връзка с майката (храната, парите).

Показалец: Това е пръстът на преценката, този с който идентифицираме нещо или някой. Този пръст е свързан с нашата сила (бащата), авторитетите, изпитанията и условностите в живота ни.

Среден пръст: Това е пръста на чувствителността и сексуалния контакт. Затова този пръст се свързва с наранените ни чувства и с проблемите в секса.

Безименен пръст: Това е пръста на брачния пръстен и ангажираността. Следователно той се свързва с всички онези ситуации, които имат общо с ангажиментите ни. Това може да бъде ангажимент към партньора, както е най-често, но също така и ангажименти, които съм поел с някого и не съм могъл да изпълня или някой друг не е могъл да изпълни, провалил ме е.

Малък пръст (кутре): Този пръст е свързан с тайните. Онези съкровени тайни, които не споделяме с никого.

Тези тайни могат да бъдат наши лични или на хора в най-близкото ни обкръжение. Може да се отнася и за тайни, които вече сме разкрили.

Ръцете са свързани с правенето и действията.

Като се има в предвид, че те са извършителите, всичко споменато по-горе има директна връзка с правенето.

Следващият път, когато нещо се случи с някой от пръстите ви, вече ще знаете къде да търсите причината.

~ Източник:beinsaduno.com/Бионевроемоция

 

Още по тематаза пръстите: „Методът на 5-те пръста“: ТУК

Don`t copy text!