Марлис Бадер е скулптор, но и специалист по лечебни растения. Тя успешно прилага прекадяване и ритуали с билки за енергийно изчистване и изцеляване на обременени сгради или нечии дом като влиза в контакт с тяхното страдащо тяло и остатъчните енергии от предишни поколения. Практиката й ражда книгата „Прекадяване с местни билки“ и „Излекувай дома си от отрицателни енергии“.

И да разполагате с палат, въпросът е как се вписвате в обстановката. Важно е определянето на „центъра” на дома и хармонизирането на енергиите. Може да се използва строителният чертеж като се включват балкони, килери. После пускате перпендикуляри към средата на дължината и ширината и където се пресичат там е пъпът на жилището – CЪРЦЕТО НА ВСЯКА КЪЩА.  Доста сходно  както при Квадрата на Питагор където 5-цата се явява център и свързващо звено с всички други числа от 1 до 9.

Той може да се пада в банята – нищо страшно, къпането пречиства. Центърът може да е извън жилището, тогава езотериката препоръчва да закачите у дома скица/снимка с липсващото, а мястото където той всъщност, се намира да държите чисто, подредено. Ако центърът е в спалнята – кът за отмора и любов, той дава сигурност, закрила. Ако е в трапезарията – помага на благоденствието, общуването. Ако енергийният център е в тоалетната – нещо неблаготворно, кристална топка/сфера съдейства да го освободите. Други такива помощници са огледала, водоскоци, растения, снопчета билки, вятърни чанове, пеещи купи, обикновени камбанки, които раздвижват застоялите енергии.

Да се върнем на прекадяването – около 30 минути са достатъчни за пречистващо прекадяване на всекидневните енергии, които се натрупват в дома.  Живеем в християнска страна и християнските методи са най-близки на много от нас. Безспорно най-силно в такъв случай е прекадяването с тамян. Използва се керамично съдче, въглен (купува се от църквата) и тамян.

 

Прекадяването започва от входната врата след прочитането на молитва, например „Отче наш“. Стаите се обикалят по посока на часовниковата стрелка, като особено внимание се обръща на ъглите, където енергията има склонност да застоява. Прекадяват се меките мебели, под леглата, в гардеробите и се оставя няколко часа тамянът хубаво да попие във всичко. Чак след това отваряме прозорците за течение.

 

Докато обикаляме внимаваме за мислите в главата, те трябва да са позитивни утвърждения. Ето едно позитивно утвърждение: „Господи, благослови този дом с мир, любов, здраве, благосъстояние, добри приятели…“. Може да си формулирате ваши собствени изречения. Прекадяването завършва на входната врата с прекръстване на прага. През това време е добре да се пусне приятна музика с високи вибрации – класика, звуци от природата, църковни песнопения и др., но не хеви метъл и хард рок.

По подобен начин вместо с тамян, може да обиколим дома със звънчета или камбанки и/или запалена църковна свещ. Обикновено свещта пращи и дими с тъмен дим там където има натрупана повечко негативна енергия. Именно на тези места трябва да обърнем повече внимание. Звънчета – може да използваме такива каквито ни харесват на звук, но е важно звукът да е продължителен, т.е. добре е постоянно да звънкаме.

 

Препоръчително е енергийно чистене да се прави поне 1 път на 2-3 седмици, при нужда и по-често. При нужда имам предвид когато не се чувстваме добре или стават нежелани неща.

 

За прекадяване може да се използва всяка сушена билка. На първо място стои въздействието на билката и едва на второ нейната миризма. Важно е да го знаете защото много растения влияят много добре, но при кадене нямат силна миризма или миришат лошо. Ако ароматът не е добър, препоръчва се добавянето на ароматизиращи билки и смоли. Може и да се направи студен извлек от билка/растение в студена изворна вода и после да се пръска с нея. Важно е какво е посланието на растението – за някои ще бъде пояснено в статията.

Смесват се винаги билки, смоли, корени и благовонна дървесина така, че взаимно да подсилват действието си. Например, можем да смесим пречистващи, предпазващи и подсилващи самосъзнанието растения или пък такива, които разтварят сърцето, действат отпускащо и благославящо. Препоръчително е да не правим смеси от много билки – 3 до 5 обикновено са достатъчно.

Тъй като растенията са свързани дълбоко с душевното състояние, те действат отлично като лечебно средство тъкмо на душевно и емоционално ниво.

Див пелин /Artemisia vulgaris/
Прекадяването с див пелин води до задвижване на вцепенени и застинали енергии. Дивият пелин не премахва причините за застиването, а само затопля и внася движение в енергийната система. На физическо ниво пелинът стимулира храносмилането. Същото важи и за “непреработените” емоции на енергийно ниво в помещенията.

Дивият пелин носи информацията на отпускането. С него може да се прекадява в комбинация с царска свещ и жълт кантарион при наличие на високо напрежение, като например при емоционален заряд в следствие на чести разпри.

Борова смола /Picea abies/
В миналото боровата смола се е използвала за лекуване на рани и действа изцеляващо и на емоционално ниво. Душевната болка, стари, забравени емоционални рани излизат на яве с помощта на дима на боровата смола, за да бъдат приети и изцелени. Ако в къщата има динамика на страдащото тяло, тя може да бъде преустановена с борова смола. В смес със салвия, бучиниш или хвойна, тя е в състояние на изцели стари къщи с болезнена история.

Бучиниш /Angelica sp./
Семената и надробеният корен на бучиниша от край време са били използвани за прекадяване, когато починалите не могат да се разделят със земното. Много преди тамянът да поеме тази роля, са прекадявали стаята на починалия с леко миришещия на целина бучиниш. На него са гледала като на ангел в образа на растение – той наистина притежава трансформираща сила – преобразува остатъчните енергии и ги води като ангел към светлината.

Освен това бучинишът е важно растение за защита. Идеален за пречистване на стари къщи с вековна история, за да може да се трансформират наслагванията в помещенията.

Тамян /Boswellia sacra/
Тамянът дава достъп до духовния свят, отваря пътя към Небесното. Старите египтяни са смятали, че тамянът ги доближава до боговете, но също така с него са пречиствали и хамбарите за жито. Навсякъде, където тамянът е бил познат, хората са го използвали при свещени ритуали.

Хвойна /Juniperus communis/
Хвойната, дори в много разредено състояние, действа унищожаващо на бактериите. По тази причина по-рано е била използвана за дезинфекция в болничните стаи. В това качество може да се използва и днес, когато върлува грип. За целта всички, включително и болният, напускат стаята за кратко. За дезинфектиращото прекадяване прозорците трябва да са затворени. В стаята се слага съд за прекадяване с иглички/не плодове!/ от хвойна. В продължение на 20 мин. непрекъснато сменяме старите и слагаме нови иглички. Проветряваме и живущите могат да се върнат в стаята.

Душевното ниво на хвойната е контактът с нашите предци. Винаги, когато в помещението се усещат болезнени преплитания, водеща към собствената кръвна линия, прекадяването с хвойна помага бързо да ги разпознаем и да активираме процеса на изцелението, т.е. да простим. Според темата могат да се прибавят отварящи съцето билки и смоли (роза, стиракс, розмарин) или пречистващи билки (борова смола, бъз, салвия или тис).

Защитни, отварящи сърцето и благославящи билки за прекадяване

Лавандула /Lavandula angustifolia/
Пречистващата сила на лавандулата е мека и благославяща. Нейните вибрации са светли, ясни и високи. Лавандулата насърчава и благославя новото начало на всички нива. Можем да я използваме с успех в къщи, в които трябва да се насърчи доверието и новото начало. Тя е подходяща за благославянето на нови къщи, както и след пренасянето в друго жилище.

Лавандулата помага за възстановяването на яснота и ред при енергиен хаос. Освен това, помага да бъдат разпознати прозрения за бъдещето и за благославяне на живота.

Черен бъз /Sambucus nigra/
Бъзът от векове се смята за защитно растение и при прекадяване с цветовете му в системата на къщата се внася много благословия. Главната действаща в него душевна тема е правилната постъпка в подходящия момент. Прекадяването с бъз подтиква починалите да вземат със себе си сраснали се остатъчни енергии и да ги отнесат в отвъдното. За да активираме този процес на приемане и съответната трансформация на тези енергии, може да смесим бъз с бучиниш и борова смола.

Жълт кантарион /Hypericum pеrforatum/
Въпреки огромната целебна сила на жълтия кантарион във фитотерапията, при прекадяването той не се използва много често. При традиционното “прекадяване за прочиствване” кантарионът подпомага добрият климат в помещенията, като действа меко просветляващо. При стари енергийни емоции като депресии на бивши обитатели, жълтият кантарион в смес със семената на бучиниш, същинска лазаркиня и хомеопатични глобули Аурум Металикум 30 С може да промени климата в помещението и да създаде усещане за лекота.

Вратига /Tаnacetum vulgare/
Жълтоцъфтящото ароматно многогодишно растение действа разтоварващо срещу надигащи се бури. При прекадяване то подсилва чувството за самосъзнание и защитните сили, затова от векове се използва за защита срещу вампиризъм. При енергийното прекадяване вратигата подсилва системата на самата къща и предпазва от негативни проекции на други хора.

Роза /Rosa ssp./
Розата помага на сърцето да се отвори и да се активира уравносвесяващия поток на любовта на сърдечната чакра. Тя обединява противоположности и носу хармония. При прекадяване не излъчва силен мирис и може да се смеси с ароматни билки или смоли. Тамянът подчертава блгославящия характер на розата, стираксът за силва активирането на силата на сърцето. В жилищата се прекадява с роза, когато трябва да се отвори сърцето за процеса на изцеление, да се активира опрощение, разбиране и себеотдаване. Ако не можем да прекадим с листа от цветовете на розата, можем да разпръснем розова вода. При благославянето на нови жилища и къщи чрез силата на розата се пробужда красотата на системата в къщата. Розата е символ на хармонията на сърцето и равновесието на любовта.

Розмарин /Rosmarinus officinalis/
В розмарина действат 2 импулса: на любовта и на смъртта. Ето защо винаги трябва да го прилагаме, когато трябва да пуснем да си отиде нещо, което много сме обичали. Обичаното от нас не е непременно човек. Може това да е жилище, от което трябва да се изнесем, а ни се иска да останем, може да е предмет или животно.

Салвия /Salvia Officinalis/
Салвията е често използвано растение за пречистване. То действа центриращо, разграничаващо, насърчава концентрацията и самозащитата. С негова помощ човек осъзнава собствените си силни страни и разграничава кои теми са част от неговата личност и кои не. При пречистване на къщите, салвията прогонва енергиите, които не принадлежат на системата на къщата. Но! Това, което е прогонено може пак да се върне, защото салвията няма трансформиращо действие. За прекадяване се използват изсушени листа от растението. Ако нямате, може да използвате чай от салвия.

Стиракс /Liquidambar orientalis/
Турска дъвка или медицинска дъвка. Стираксът има аромат на ванилия, отваря силите на сърцето и подпомага прошката и потока на любовта. Всички прекадявания, които отварят сърцето са благославящи. Добре е да се прекадява със стиракс, когато сърцето започва да се отваря, но още е плахо и има нужда от подкрепа, за да се изпълни с доверие.

Мащерка /Thymus vulgaris/
Мащерката дава сили и засилва волята. В Средновековието са я използвали да засилва волята за живот, затова с мащерка се е прекадявало леглото на родилката. Волята за живот, раждането на земята, да останеш на света, да действаш съзидателно в него и да не се оставиш да те възпират ударите на съдбата, е основна тема на мащерката. С мащерка може да се прекадява къща, в която животът линее.

Може да ви интересува и „Как да пречистим дома чрез 4-те стихии“

и „Пречистване на отрицателни енергии в дома със сол и билки“

Don`t copy text!