Фамилната лоялност е невидимo и несъзнателно чувство на задължение към прародител или към семейството, което ни кара да повтаряме поведението им, върху това поведение ние обикновено нямаме контрол. Няма значение, дали това лице е починал или е жив. Няма значение дали този човек ни е бил приятен или неприятен, дали сме имали контакт с него или не. От семейна лоялност към този човек повтаряме неговото поведение.

Нашето подсъзнание помни абсолютно всичко за родословното дърво до седмо поколение, семейни истории, тайни, истини, лъжи, това което е било скрито от един или повече членове на семейството, на което не се е обърнало внимание, това, което е било скрито или забравено. Ако е имало престъпления, самоубийства, дезертьорство, изневери, предателства, изнасилване, смърт, нараняване сериозно уврежда и съсипва достойнството на членовете на нашият род. Подсъзнанието ни знае всички тези истории.

Наистина ли смяташ, че всичко, което живееш, чувстваш и изпитваш е твое? Много болести са резултат от една позната болка, която трябва да се лекува. Сексуалното пристрастяване може да е компенсация на сексуална репресия на един от вашите родители, баби или дядовци. Хроничното заболяване, често е симптом на емоционална болка, изразена или нерешена някъде в родословното ни дървото.

Общо взето, имаме голяма лоялност, сляпа любов към тези, които са ни дали живота, дори и ако ние ги мразим, не говорим с тях, или връзката ни е далечна. Един „мъченик“ или много страдащ и принасящ се в жертва член на семейството в действителност може да упражнява голям контрол над останалите членовете на семейството си, като ги кара да се чувстват виновни и не им позволява да се освободят от влиянието му. Понякога „жертвите” имат много по-голяма власт в семейството от взискателните, властни и крещящи роднини.

Правилото на Дълга
Това което в едно поколение е останало нерешено, подсъзнателно ще се предаде на следващото, което ще се опита да го разреши; така че ще бъде като негова отговорност. Налице е трансгенерационно предаване на семейни проблеми. Понякога се създава верига от трудни или направо трагични съдби. Нерешените въпроси на семейството в по-широкия му вариант, в предишните поколения и несправедливости извън системата на семейството може несъзнателно да засегнат живота на семействата изразяваща се в един или при няколко членове на семейството под формата на необясними заболявания, самоубийства, депресии, проблемните отношения, физически и психически разстройства, трудности при намирането на партньор, липса на просперитет и финансов успех в живота, натрапчиво поведение и други подобни.

Какво можете да направите, ако подозирате или знаете, че имате семейна лоялност към даден предшественик от рода ви? За да  оправите семейните връзки от решаващо значение е да опознаете историята на родословното ви дърво, с най-големи детайли, включително скрити семейни тайни, които в крайна сметка се повтарят в живота на следващите поколения. Вярваме, че сме свободни, вярваме, че живеем живота, който ние избираме … Но ако погледнем нашето родословно дърво виждаме модели, поведения, болести, конфликти и истории които се повтарят.  Цялата тази информация, всъщност е в семейното ни подсъзнание. В нашето родословно дърво са отговорите на много от нашите конфликти, недоволства и ограничения. Опознавайки родословното си дърво е пътуване към себе си към самопознанието. Проучването му ни позволява да направим пътуване назад в семейството ни, да наблюдаваме събития и как те си взаимодействат едно с друго. Тогава ние вече не обвиняваме нашият лош късмет. Точно обратното, приемаме това, което сме наследили осъзнавайки, че има край на това и по този начин ние се освобождаваме. При проучване на родословното дърво, се търсят програми, наследени от предците. Търси се смисъла, логиката на дървото, което пряко влияе върху жизнените обстоятелства на нашата личност. Това е в пряка връзка с колективното подсъзнание открито от Карл Густав Юнг. Така ние можем по някакъв начин да си обясним как работи и как информацията ни се съхранява в нашето подсъзнание. Информацията никога не се губи, по-скоро нищо в вселена не е загубено, някак си всичко се съхранява във вид на колективна памет. Ако цялата информация е във всяка част, всеки от нас носи информацията на цялото. Семейното подсъзнание е по-силно от колективното подсъзнание. Личното ни подсъзнание наследява всички семейни програми на предците ни.

В проучването на родословното дърво често се установява, че нашите проблеми, болести и ситуации, са пряко наследство на „нашето дърво” и забелязваме, че нашия конфликтен живот е от „недоизказани“ думи, мълчания, тайни, които считаме за грешки – „грехове“. Дори и в Библията е писано: „И греховете на нашите бащи ще се наследят до третото и четвъртото поколение.“

Защо се случва това ? Какъв е смисъла да се случва това? Ако се опитваме да отговорим на този въпрос от гледна точка на дуалността, няма да има особен смисъл. Често си мислим: „Защо да съм виновен за това, което са направили другите?“. Истината е, че всичко е причина и следствие. Всички по някакъв начин, ремонтираме грешки на нашите предци, но винаги има някой, който е пощаден от ремонт и друг който ремонтира почти всичко. Желанието ни е да разберем всичко, но “душата“ ни е единствената, която знае защо е приела тези ангажименти.

„Ние не сме човешки същества, които трупат духовен опит, ние сме духовни същества, които трупат човешки опит.“

Из книгата на Енрик Корбера “Наблюдателят в Бионевроемоцията“

Източник: www.vilimarinova.com

Още по темата за Връзка с предците ТУК 

Нумерологията може да ви насочи чрез Анализ на връзката с предците или Съпоставка за съвместимост родител/дете: ТУК

Don`t copy text!