Всеки човек създава ежедневно определено количество енергийни “отпадъци” в дома си, чрез мислите, чувствата и емоциите, които излъчва. Те се нуждаят от почистване, също както “обикновеният боклук”. Повтарящите се модели (спорове, кавги, депресивни състояния), както и събитията, които са силно емоционално наситени, или са резултат от травматични преживявания като дълго боледуване, смърт на близки хора, развод) оставят най-дълбок отпечатък върху пространството. Остатъкът от тези енергийни влияния се натрупва навсякъде в домовете ни – покрай стените, в ъглите и нишите на стаите, така както прахта се натрупва физически.

 

Нека за момент, да си представим как би изглеждал домът ни, ако не е бил почистван откакто е построен, потънал в прах и всевъзможни боклуци. Със сигурност никой не би желал да живее на такова място, но енергийно точно това е начинът по който сградите изглеждат и се усещат, ако никога не са почиствани енергийно.

В продължение на хилядолетия по целия свят солта се смята за защитно и почистващо средство – както физически, така и метафизично. Купа със сол с добавени билки и ароматно масло може да абсорбира вода, да отделя йони, дори и да убива бактерии. На пазара има и изискани солени лампи за тази цел, но обикновена купа, пълна със сол, също може да ви свърши работа. Какво конкретно можем да направим?

 

= Изберете купа, която да използвате за вашата сол – метална, порцеланова, дървена. Можете да изберете нещо обикновено или изискано – каквото предпочитате.

= Изберете сол – можете да използвате каквато и сол да имате в шкафа си, но можете да си купите обикновена морска сол, розова хималайска морска сол,  диамантена кристална сол, японска сол с големи люспи или друг вид.

 = Добавете билки и масла, ако желаете босилек, розмарин, дафинови листа, карамфил, чер пипер, плодове от хвойна, скилидки чесън, етерични масла като чаено дърво, лавандула или ванилия.

= Създайте намерениесмесете всичко заедно с пръсти или лъжица и кажете намерението си на глас. Примерно: „Нека тази сол поеме негативите и изчисти енергията на дома ми.“

= Поставете красивата си купа със сол някъде в дома си. Примерно в кухнята или близо до вратата, която се използва най-често. Когато минавате покрай купата, използвайте я като средство за почистване на вашата лична енергия. Можете да докоснете солта с ръце, за да заземите недобрата енергия. Солта  абсорбира и променя енергията на стаята, в която е купата, а и на дома.

 

Няколко важни неща, които трябва да имате предвид:

  • Не яжте от тази сол! Зареждате я с поглъщане на негативизъм, така че не я консумирайте – логично е.
  • Не оставяйте купата на място където вашите домашни любимци ще влязат в контакт с нея.
  • Когато енергията на купата вече е изпълнила задачата си е време да се отървете от нея – примерно след 9 дни защото 9-ката е финал и освобождаване.
  • Можете или да я изхвърлите в кошчето, или да я хвърлите навън в течаща вода.

Ако забележите, че енергията на дома ви се е променила към по-добро, след като сте ползвали купа със сол, можете да го правите винаги когато усетите, че късметът ви е напуснал, че няма причина, но някак не се чувствате добре у дома.

= по материали от ezoterikabg.net

Още статии по темата за пречистване на дома: ТУК

 

Don`t copy text!