За хармонията и щастието в свързаността жена-мъж.

  1. Осъзнавам, че мъжете и жените сме различни, биологически и психологически сме устроени различно. Всеки опит от моя страна да желая една жена да мисли, чувства и действа като мен е рецепта за конфликт. Мислим, подхождаме към проблемите и определяме важността на всичко по различен начин, както и често възприемаме заобикалящия ни свят от съвсем различни гледни точки. Нашите различия поддържат привличането, породено от разликата в енергийността ни – мъжката и женската. Убия ли тези различия – убивам нея, убивам и привличането. Умея ли да ги използвам правилно – тя се отблагодарява многократно за това ми умение и го прави от сърце. Създаваме синергии, чрез които взаимно се обогатяваме, учим и израстваме.
  2. Осъзнавам, че понякога в свързаността ми с нея участват „външни намеси“ – хора, гласове, нагласи, възприятия, стереотипи. Всички емоционални болки от миналото, всички страхове за бъдещето, думите, мненията и историите на познати, приятели, близки, роднини, родители – понякога те се опитват да внесат „шум“. Колкото повече им позволявам да ми влияят, толкова по-слаба е моята свързаност с автентичната нея, тук и сега, а образът й става все по-изкривен в моите представи. Затова избирам пътя на безусловната обич, доверие и уважение – само тогава мога да гледам на нея с бистър ум, сърце и очи. И ако съм допуснал да видя в нея „кучка“, „прелюбодейка“ и „манипулаторка“ – това е само и единствено защото в този миг не се чувствам достатъчно уверен в собствената си мъжественост. И ако продължавам в този дух, в някой момент ще бъда неминуемо застигнат от собственото си пророчество.
  3. Осъзнавам, че комуникацията е от ключово значение за качеството на свързаността ни и се грижа за това тя винаги да е на възможно най-високо ниво. Скриването, премълчаването, затварянето, към които като мъж може да съм предразположен, е тихият убиец на връзката. За мен победите на академичния, бизнес или спортен подиум са важни, а за нея – създаването и поддържането на дълбоки, искрени, качествени взаимовръзки, в които е напълно приета, разбрана и подкрепяна.
  4. Осъзнавам, че като мъж сексуалното ми желание може да се събуди за секунда без конкретна причина, а сексуалният акт да гарантира оргазъм. В същото време, за нея усещането за близост е от огромно значение, включително и там. Дълбоката свързаност на емоционално, интелектуално, ментално и духовно ниво оказват силно влияние върху усещанията й на физическо ниво, силно влияние върху цялата й личност. И ако има поне един подарък, който мога да й поднеса, нека е този.
  5. Осъзнавам, че тя умее да говори, слуша и помни по-добре от мен. Един от начините, по които мога да засвителествам на практика моята обич и уважение е да й отдам цялото си внимание – тук и сега. Да разбера дали желае просто да сподели, дали желае, споделяйки, сама да стигне до изводи и решения, или желае помощ и намеса от моя страна. Да следя езика на тялото й, очите й, устните й, жестовете й – и да реагирам адекватно – прекрасен начин да покажа колко значима и специална е тя за мен.
  6. Осъзнавам, че моят тестостерон и нейният естроген създават в нас различия, които тя намира за болезнени. Аз забрявам лесно, а тя помни всичко. Тя обича да се гушка след секс, а аз огладнявам. Тя изследва отношенията ни в дълбочина, а аз съм по-прагматичен. Тя е по-поддатлива на слаб и умерен стрес, както и на депресия, а аз съм по-неустойчив на по-силните удари в живота. Избирам да затичам и да се съобразявам с тези факти. За мен понякога може да са незначителни подробности, но за нея умението да вляза в нейните обувки може да направи цялата разлика на света.

Пожелавам на целия свят да открие цялото щастие, което интимната свързаност може да предложи. Това ще е началото на края на всяко зло

Автор Dimitar Hadjiev

Don`t copy text!