Под влияние на името си, човек попада под определена вибрация. И тя привнася съответното свое значение в неговия живот. Името може да бъде изчислено с помощта на науката Нумерология и така наречените Нумерологични таблици.

Освен това, хубаво е да се имат предвид и следните други неща, а именно :

ВЪРХУ КОЯ ТОЧНО ГЛАСНА БУКВА ПАДА УДАРЕНИЕТО?

Тук смятам да навляза малко в астрологията, понеже се налага. Астрологичните стихии са ОГЪН, ВЪЗДУХ, ВОДА и ЗЕМЯ. Като ударение на името върху буквата „И” дава огън, тоест – действие. Например Страхил, Калина. По мои наблюдения такива хора наистина са енергични и дейни. Ударение върху буквата „Е” дава въздух, тоест – интелект. Пример: Евгени, Милена. Интелигентни и склонни да дават съвети са тези. Ударение върху „О” дава вода – чувство и такива хора са интуитивни и чувствителни Да речем Никола, Виктория. Ударението върху буквата „У” дава земя, а тя се свързва с материята. Хора с имена като Румен, Куна (майката на Левски) са изключително здраво стъпили на земята и имат интерес към материални неща.
Ударението върху „А” е обобщаващо всичките четири стихии (етер).

Според постулатите на науката Нумерология е хубаво е към хората да се обръщате с целите им имена, но майките доста често въвеждат „галени” на децата си. И при това положение, в акаша може да отиде друго име. Например ако вземем името Боряна, имаме ударение върху „Я”, само че ако всички й казват Бори, тогава ударението се измества върху „О” и точно под вибрация и чувство отива Боряна. Възможно е и да няма изместване – например една Албена ако всички наричат Бени, тогава и в единия и в другия случай имаме интелект.
Гласните „Ю” и „Я” са съответно съставени от по 2 звука, затова при първата вижте комбинацията от „И” и „У”, а при втората – от „И” и „А”

Нумерологични таблици:

= БУКВИ СЪС „СИЛНА” ВИБРАЦИЯ
А, Б, Г, Д, Е, И, Р, Х, Ц

= БУКВИ С ПО-СКОРО МАТЕРИАЛНА ВИБРАЦИЯ
В, З, С, Т, У, Ч, Ш Ю

= БУКВИ С ПО-СКОРО ДУХОВНА ВИБРАЦИЯ
Ж, Й, К, Л, М, Н, О, П, Р, Щ

ЦЕНТЪР НА ИМЕТО
Тук ще цитирам Петър Дънов. Той казва, че „съвършеното име е от нечетен брой букви”, които разделя на 3 „камъка”. Крайъгълен – на първата буква, централен – на средната и горен – на последната, като централният „камък” играе основна роля в структурата на името. Ако името е съставено от четен брой букви, липсва въпросният център Затова по негова препоръка е хубаво имената да са с 3, 5, 7, 9, 11 букви.

УНИВЕРСАЛНИ ИМЕНА
Когато в Нумерологията обикновено се каже за едно име, че е универсално, то по подразбиране идва то да се ползва и за двата пола. Да речем – Люси, Мони, Ники, Тони. Само че аз тук имам не точно това предвид, а друго.
Универсално име е например Александър или Сашка. Тоест, трябва да съдържа по една буква от трите реда в НУМЕРОЛОГИЧНИ ТАБЛИЦИ, плюс една от извадените встрани Й, К и Ф. Нека напомня, че буквата „К” има „специална” вибрация в българския език и е изключително препоръчително да присъства (ако може) в името на жена заради „женската“ вибрация на 2-ката – т.е. буква К. Преди години редовно в женските имена тя е фигурирала – Иванка, Маринка, Станка, Янка и т. н. По-късно, жените с подобни имена „изваждаха” по съдебен ред буквата „К” и това, мен ако питате е грешка.

ЦИКЛЕЩИ ИМЕНА
Това са имената, в които сричките се повтарят, например – Бобо, Гого, Коко, Диди, Лили, Мими, Сиси. Особено, ако Диди казват глезено на Диана да речем, Лили на Лиляна и т.н. Не е добре, защото води до промяна в етапите и зацикляне в живота на родения.

Автор Милена Данкова-Крея

Нумерологията може да ви подкрепи чрез изследването  „Анализ на име“ ТУК.

Още за имената на българите ТУК

Don`t copy text!