Изпълненията на желанията – това е изкуството да се мисли системно. За да се сбъдне желанието, трябва да определите системата на ценностите ви и системата на потребностите си. Проблемът е в това, че ние често сме склонни да лъжем не само другите като се правим на такива, каквито не сме, но и да лъжем себе си. Спомнете си „Сталкер“*…

Често чуваме приятелите ни да казват: „Не мога да си позволя почивка, толкова много работя, нямам никакво време за почивка, а така ми се иска да замина и да си почина“. Стоп.
Наистина ли тези хора имат желанието да си починат?
Страстното им желание е да са необходими, незаменими и затова се сбъдва точно това им желание.
Всички отлично знаем, че тези, които гневно питат: „Защо трябва да върша всичко вместо вас?“, като правило, искат точно това, като провокират с поведението си у околните безотговорно поведение.

Когато човек има няколко желания, сбъдва се по-силното.
Искате да сте незаменими – няма да има почивка.
Ако сте си пожелали силно именно почивката, възможността ще дойде, като може да е оттам, откъдето не я чакате…

Тук ето още един съвет: – не ограничавайте пътищата, по които при вас може да пристигне очакваният от вас резултат. Да си представим, че имате мечта за почивка в Тайланд. Какво трябва да направите, за да се сбъдне тази мечта? Не само да искате, но и да искате това по правилен начин.

Първо правило: не вкарвайте сами себе си в тесния коридор на ограниченията, които налагаме върху желанията си. „Ще работя много и ще спечеля пари за почивка в Тайланд“. Това е неправилно формулирано желание. Разбира се, ако целта е да спечелите пари, а не да ходите в Тайланд, то всичко е наред… Обаче помислете – нима има само един начин за сбъдване на мечтите? Напълно е възможно да ви изпратят в командировка там. Може да се намери човек, който да ви подари тази почивка. Може да спечелите от лотария или от томбола като изпратите 5 етикетчета от кафе, цигари или кубчета за бульон, например. Мой познат толкова силно желаеше да отиде в Америка безплатно, че попаднал на улицата на някакви сектанти, които му предложили да отиде за две седмици на техни разноски в САЩ, по програма за обучение по тяхната религия. Веднага се съгласил, въпреки че дори не си представял такъв вариант на въплъщение на мечтата си.

Като слагате ограничения („ще замина само със спечелени от мен пари“), забранявате другите възможности.

А възможностите отиват там, където има отворен достъп. Настоявате ли на вашия си начин на изпълнение на желанието, това усложнява задачата за силите, изпълняващи желанията. В тази връзка има един много поучителен пример с моя позната. Тя толкова искаше да е финансово обезпечена, но по някаква причина свързваше това желание само с работата. Обаче внезапно съпругът й забогатя, стана типичния „новобогаташ“ и, като всички новобогаташи, поиска тя да спре да работи. Разбира се, това не беше желанието, което тя имаше предвид, но беше това, за което беше помолила. За правилните формулировки на желанията ще поговорим по-късно.

Нека разгледаме технологията на пожелаване на желанията. Да, това сложно изкуство си има свой алгоритъм.

Крачка първа – АНАЛИЗ
Особено ефективно е, да се пожелават желанията на Нова година, на рождения ден, когато изпитвате особен емоционален подем, когато, като в детството, не се съмнявате, че чудесата са възможни… Но, разбира се, желанията ни се появяват много по-често и затова тази технология подхожда за всеки ден от живота.

Първото ви действие е, да се подготвите емоционално за изпълнението на желанието. За целта си помислете хубаво, какво хубаво ви се е случило в последно време. Спомнете си случаите, когато само е трябвало да си помислите: „Колко хубаво щеше да бъде, ако…“ и то се е случвало доста бързо. Именно по този начин настройваме възприятията си към хубавото и реалното. Важно е да си спомните, как преди сте получавали малки подаръчета от съдбата и да затвърдите увереността си, че това не само е възможно, но е и нормално и правилно. „Закъснях, но успях да хвана влака“, „Мислих си за някого и той се появи“, „Навреме се сетих за рождения ден на познат и той ми предложи интересна работа“…

Много е важно да се стараете да гледате позитивно на живота. Народната мъдрост гласи: „От каквото бягаш, на това попадаш“. Хората, които най-много се страхуват от нещо, изпращат тези послания на Вселената и в резултат получават адекватен „отговор“ на тези „писма“. Колкото по-позитивно е отношението ни към живота, толкова повече са шансовете да се изпълнят желанията.

Стъпка втора – ФОРМУЛИРАНЕ
„Господ ни наказва с изпълняване на желанията ни“.
Източна мъдрост
След като сме усетили емоционалния подем, трябва да формулираме новото си желание. А тук има няколко много важни правила:
1. Важно е формулировката да звучи позитивно. Не трябва да се казва „Не искам това да се случи“. Кажете КАКВО ИСКАТЕ. Не „Не искам детето ми да боледува“, а „Искам детето ми да е здраво“.
2. Желателно е да се опитате така да формулирате желанието, че във формулировката изпълнението му да не зависи от други хора, а от вас. Не „Искам да дойде принцът на бял кон“, а „Искам да накарам принца да се влюби в мен“. Всъщност, даже ако формулировката е: „Искам да съм толкова чаровна, че той да се влюби в мен“ – това също е добре, защото по този начин се програмираме да омаяме този същия принц и нещо ще се получи…

3. Трябва да формулирате желанието си според собствените реални жизнени ценности. Въпросната съпруга на новобогаташ, ако искаше сама да спечели богатството си, трябваше да формулира желанието си по друг начин, например: „Искам да печеля много пари, да съм търсена като специалист и да получавам удоволствие от това“.

4. Формулирането на желанието трябва или да е много точно, подробно описано с всичките му условия, или много всеобхватно. Представете си, че желанията ви се приемат от някакъв космически компютър. Спомняте ли си, как се търси информация в търсачката? Или въпросът ви трябва да е много точен или възможно по-всеобхватен.
Тук е време пак да поговорим за системността: при пожелаване на желанията непременно трябва да отчетем всички възможни последствия и да внимаваме за „екологичността“ на желанията си. Когато радостно експериментирах с пожелаването на желанията, се убедих бързо, че това е и голяма отговорност. В един момент се замислих: „Защо нещо не си поръчвам пари?“ И реших да си „поръчам“ сума, която за онези времена ми се струваше астрономическа – 5000 долара на месец. След седмица на моя тренинг пристигна човек с черни очила и двама охранители. В почивката ме повика насаме: „Подходяща сте за нас. Предлагаме ви работа за 5000 долара на месец за 2 години. Ще живеете на наша територия, ще ни консултирате при преговорите, а по-нататък както искате, но няма да имате право да разгласявате информацията, която ще получите „. Стана ми лошо. Да, това беше точно същото, за което помолих. Само че срещу тези пари бих искала да получа удоволствие, а не куршум в челото след 2 години“. И досега се радвам, че успях да се измъкна от такова познанство. И добавих към желанието си: „…и да ми харесва това“. Е, за изпълнението на това желание с новата поправка не 2 седмици, а 5 години.

Тук трябва да се отчете още едно важно обстоятелство: съществува понятието мисия на всеки човек. И ако той следва това, за което е „изпратен“ на този свят, той получава подаръци. Ако изведнъж ви се случват необясними периоди на неудачи, значи е време да проверите дали в някой момент не сте се отклонили от пътя.

Много ярък пример за такова отклонение демонстрира един мой познат: той се занимаваше с извеждането на алкохолиците от запои, когато изведнъж му дойде в главата мисълта да се отдаде на сериозен бизнес. Отвори си фирма, но след известно време се разболя, възникнаха семейни проблеми и кулминацията беше арестуването му. Две години в затвора, но благтодарение на адвоката си, излезе на свобода. Въпреки очакванията, излезе щастлив: в затвора е имал времето да размисли и прочете много книги. Там той е лекувал алкохолиците, т.е. е правил това, което е можел отлично, затова след излизането си се върна към старата работа. Самият той казваше „че са го върнали към това, с което е трябвало да се занимава“.

Стъпка трета – „БИЛЕТЧЕ ЗА КИНО“
След като желанието е заприличало на идеална математическа формула, трябва да си представим това желание, да се потопим, да се гмурнем в него. Да видим с вътрешното си зрение такова „кино“ в което желанието ни вече се е сбъднало. Може би сватбата с принца или семейната почивка с вашите общи дечица. Кабинетът на началник с тежкото прес-папие и красивата секретарка, носеща на вас, началника, кафе… Изгледа на Париж от Айфеловата кула… Снимката ви върху новичката студентска книжка… Пресконференцията по случай излизането на новата ви книга… Този филм трябва много да ви харесва и неговата реалност ще направи желанието ви почти „осезаемо“ и ще му помогне да се сбъдне. Най-важното! Вие задължително да сте главният герой в този филм! Защото иначе може да попаднете на кабинета, който сте видели, но той няма да има никаква връзка с вас. Във филма ви непременно трябва да има потвърждение, че това е ваше!!!

Стъпка четвърта – „ТА НАЛИ СЪМ ДОСТОЕН ЗА ТОВА“
Открийте паролата, която постоянно ще ви настройва положително, подобно на „Сезам, отвори се“, – някакво поддържащо убеждение. Може да е всякаква, по ваш вкус. Например
• • „Аз съм любимо дете на Вселената“
• • „Всички природни сили съществуват, за да изпълняват желанията ми“,
• • „Ако Бог ме е създал, то е създал и всичко, което ми е нужно“,
• • „Нито едно желание не се появява у човека, без средствата за осъществяването му“,
• • „Достоен съм за хубав живот и винаги получавам това, което ми се полага“,
• • „Вселената е приятелската среда, пълна с много възможности и ресурси“.

Тази формула трябва да приемете с цялото си сърце, да си я повтаряте, да убеждавате себе си. Ако сте религиозни, това е молитва към вашия Бог. Ако не свързвате случващото се с висши сили, значи и утвърждението трябва да е напълно материалистично. Например:
„Способен съм да забележа хубавите събития, които ми се случват“.

Жизнените ни убеждения са като леха – в нея има и хубави цветя, и плевели. Вредните убеждения („нищо не струвам“, „не съм достоен за добър живот“) трябва безжалостно да се изкореняват, а добрите да се поливат, да се обсипват с грижа…

Като тренировка преди лягане визуализирайте избраната формула: например да виждате себе си като любимото дете на Вселената. Тук може да не се притеснявате: никой няма да види вашето „кино“, може да разпуснете въображението си както ви се иска – от ласкавия поглед на Бог до приветствените ръкомахания на зелените човечета или просто поток светлина. Важното е тази „Любов на Вселената“ да ви придава увереност.

Стъпка пета – ВРЕМЕНА, СРОКОВЕ И ЗНАЦИ
Непременно при пожелаването задавайте и срокове за изпълнение на желанието. Защото често се случва отдавна зададено желание все пак да се сбъдне, но то вече не е нужно. Затова при пожелаването поставете срок, през който очаквате, че желанието ще се сбъдне. Тук има само едно ограничение – не поставяйте 15-минутен срок, ако не вярвате, че е възможен.

Следете за знаците, които ви съпровождат в живота. Ако по пътя за вкъщи си мислите за объркана работа и мислено формулирате желанието си, но като вдигнате очи, виждате пред себе си надпис „Защо?“ – отговорете си на този въпрос, той, най-вероятно, не е случаен.
Излизате от вкъщи, закъснявате безумно, автомобилът отказва, градския транспорт е бавен и когато след няколко препятствия сте пристигнали за важната среща, тя е отменена. Познато ли ви е? А е можело да се досетите, просто е трябвало да следите знаците. Човекът, който се вслушва в себе си и обръща внимание знаците, следващият път ще направи това, което трябва, още в първия момент – ще звънне и ще разбере дали срещата не е отменена.
Не само трябва да умеете да си пожелавате желанията, но и да се възползвате от тях. По този повод има притча. Един човек попаднал в рая и тъй като бил свикнал да работи, помолил да му дадат някакво занимание. Поставили му задачата да подреди картотеката на рая от сътворяването на света. Първоначално подреждал картончетата, без да влага много мисъл, но после прочел едно от тях. Там, заедно с името и фамилията на райския жител, било написано и какви блага му се полагат в земния живот. Веднага намерил своя картон, а там пишело „отлична работа, триетажен дом, красива съпруга, две талантливи деца, три автомобила“. Почувствал се ограбен и изтичал да се жалва пред райското началство. Отговорът бил: „Хайде да видим. Когато завърши 8 клас, ние ти бяхме приготвили място в елитно училище, но ти избра СПТУ-то зад ъгъла. След това ти запазихме бъдещата си красива съпруга, трябваше да я срещнеш на юг, но ти реши да икономисаш пари, а за съпруга си пожела „може и Люся от съседния вход“. Не можахме да ти откажем. Имаше възможност да имаш дом, когато леля ти те помоли да отидеш при нея, но ти отказа – а тя искаше да ти остави наследството. А с колата съвсем смешно стана – даже ти подхвърляхме лотарийни билети, но ти избра Запорожеца“.
Има много хора, които пожелават желания, но въпреки това не са готови за изпълнението им – или ги обезценяват, или когато се сбъдват, започват да се съмняват и дори да се съпротивляват. Ако сте си пожелали среща с човек, който ви е необходим, то бъдете готови за такава среща, а като го видите – не се шмугвайте покрай него, защото следващ път може и да няма – дайте възможност желанието ви да се сбъдне.

Имайте предвид, че любовта от пръв поглед съществува – любов към човека, към фирмата, към предмета. Не се съпротивлявайте на идващото в ръцете ви, защото след това ще е по-трудно желанието ви да се сбъдне.
Тези, които са разбрали или почувствали, че е възможно изпълнение на желания „по наша поръчка“ или тези, които още се съмняват, но са готови да пробват, могат да не четат нататък. Романтиците по-добре да вярват, че това е просто вълшебно заклинание! Това е рецептата на чудото! Опитайте и ще се убедите!

Ако обаче ви се струва, че в нашия алгоритъм има прекалено много вълшебство – какво пък, ето – разобличаваме магията. Всички знаем, че шофьорът преминава улицата не както обикновения пешеходец: той е способен да предусети поведението на шофьорите и потоците от коли. Фокусът е във фокуса на вниманието на съзнанието ни, извинете каламбура ми. Човекът програмира мозъка си за нещо конкретно чрез мислите си, думите си и поведението си. Ако искаме да си купим обувки, то постоянно ще срещаме обувни магазини. И щом вече ги купим и преминем на нещо друго, ще се срещаме с възможността да купим това друго нещо.

Подсъзнанието ни избира именно тази информация, която сега за нас е ценна и интересна. Задачата ни е да създадем условията, за да помогнем на съзнанието да улови нужната информация.

Всеки мениджър знае, че в бизнеса непременно трябва да си поставяш конкретни цели. Защо ли? Ако няма цел, трудно се разпределят ресурсите и не е ясно, кога тя е достигната, и как се измерва резултатът. Ако не си поставяме цели, не можем да постигнем нищо. Защо тогава сме по-внимателни към бизнеса, отколкото към собствения си живот? Ако се научим да си поставяме цели в живота (а какво са желанията ни, ако не формулирането на някаква цел?), то ще разбираме по-добре и ресурсите си и пътищата за постигането им, ще виждаме по-добре и силните и слабите страни, ще се концентрираме и търсим начини за постигането на целите.
Как обясняваме изпълнението на желанията си – като – усърдна систематизираща работа или чрез намесата на някакви висши сили – няма значение. Важното е, че желанията могат да се сбъдват!

И съвет за в бъдеще – пожелаете ли си желание, проследете то да бъде изпълнено. За да ви е точна равносметката, има смисъл да запишете желанието на листче, а листчето да скриете. На човек все не му достига нещо: пожелал си е да дойде принцът, а той дошъл само по работа и на всичкото отгоре е женен. Не се сърдете на съдбата, че не се е сбъднало желанието – по-добре проверете, какво точно сте написали.

Сбъднатите желания много ще ви помогнат при пожелаването на следващите, в бъдеще – при първата стъпка – при „артилерийската подготовка“. Такива примери за „сбъднати мечти“ са много полезни. Колкото по-голям опит от сбъднатите желания съберете, толкова по-лесно ще ги пожелавате всеки следващ път. Позволете си да се удивите, когато те се сбъдват.

Една статия на Татяна Мужицкая
Превод Mila Light

Don`t copy text!