Сега е време, в което се движим в по-студени ветрове. Те ни водят към сезона на предците.  Есен, Листопад, Подзим – това са някои от имената за този период на годината, в който дните стават по-кратки, а нощите – по-дълкги и температурите падат.
Есента е израз не само на разпад в циклите на живота на всяка година, но също и значително събитие в нашия живот.
Есента обозначава спад.
Годината завършва и ние остаряваме; хората около нас умират – близки приятели или сродни души, мощни хора, които са преминали отвъд булото и „са променили формата си.

Забелязвам, че листата се зачервяват и пукат под краката ми. Аз леко вървя по земята, а планините са пълни с влажна мъгла. Планините са златни, оранжеви, жълти, зелени и ръждиви.

Есента ме кара да погледна собствената си смъртност. Тя предизвиква желанието ми да вляза в неизследваната територия, да се откажа от това, на което държа толкова много.

Да остаряваш означава да узряваш, да помъдряваш, да придобиваш повече опит, да ставаш по-мек и да търсиш по-дълбок смисъл и мир в живота. Остаряването е свързано и с това как си инвестирал времето и енергията си в преследване на собствените си цели и предназначение в живота през всички години на работа.

Ако сте отдавали силата си и не сте търсили почтеност и добродетелност, вероятно ще Ви е трудно да погледнете в огледалото. Не, не само в огледалото на стената, където бихте се надявали, че ще гласи: „Вие сте най-красивият от всички“, а истинското огледало зад очите и в лицата на другите.

С времето нашите родители остаряват и побеляват, виждаме в огледалото колко бързо се превръщаме в техни образи, малко по-различни, но с една обща нишка, минаваща през тях.Чували ли сте предците да Ви говорят в тишината? Вашата пра-баба? Можете ли да я доловите чрез спомени и снимки, усмивки и смях на любящите деца, внуци и правнуци. Чухте ли я?

Може би е време да започнете да слушате.
Всеки от нас има способността да се върне обратно през поколенията и да започне да отстранява неща като срам, нечестност и страдание от живота си. Те са натрупвани и предадени през поколенията до нас.
Можем да се освободим от тях. Само ако си дадем възможност да слушаме, да обърнем внимание на детайлите в своя живот и след това да имаме смелостта да действаме!

Да почитаме предците, да имаме разбиране за свещените посоки и елементи, без да изпитваме срам. За да сме „живи” в Духа, което никак не е сложно или трудно само по себе си. Но всеки трябва да открие „своя” начин, и за това тези, които го търсят са „търсачите”, ние търсим, защото имаме нужда да открием „нещо”, да се разпознаем като „търсачи” или с други думи казано – „творци”, да подхождаме с погледа на изследовател, който търси, учи, открива. И когато разпознаем себе си като „търсачите” на живота си, тогава откриваме, онова което ни е необходимо, за да сме щастливи.

Авторът Стивън Аш е представител на Британската асоциация по звукова терапия, член на асоциацията по акупунктура, автор на бестселъра „Свещено барабанене“

Още по темата за Връзка с предците ТУК

Нумерологията може да ви насочи чрез Анализ на връзката с предците: ТУК

Don`t copy text!