Древното солфеджио (Solfegio Ascension)  представлява серия от лечебни звуци с различни честоти, които се наричат още „честотите на Възнесението“. Те представляват древен метод за хармонизиране на тялото /енергийно и физическо/ и лечение с много добри резултати. Това което е било известно още от древността, днес съвременната наука го е преоткрила, като е установила, че човек реагира непосредствено на влиянието на определени звуци, които променят неговото психическо, а от там и физическо състояние.

Известно е, че тези уникални звукови честоти са неразделна част от музикалните училища на древността, като те са били използвани от древните египтяни и гърци  и след това са били възприети от християнството по времето на папа Григорий Велики в началото на 7-ми век от н.е., като са станали базови тонове, използвани в грегорианските песнопения. Техните специални тонове се смята, че са били използвани, за да допринесат за духовното пробуждане на богомолците.

Тези толкова хармонични звуци имат свойството да хармонизират чакрите и енергийната субстанция на човека, като по този начин допринасят за балансирането и хармонизирането на човешкото същество като многоизмерна същност. Това спомага за самоосъзнаването на човека, като духовна същност, за разширяването на съзнанието му и развиването на усет към незримите светове.

Тези честоти са преоткрити през 70-те години от д-р Джоузеф Пулео. Твърди се, че той е бил вдъхновен от текстовете на Библията, за да достигне до откритието си. В книгата „Числата“ Глава 7, 12-83 открива интересна комбинация: шест кода редовно се повтарят около серия от свещени числа „3“, „6“ и „9“ . В библейския текст се говори за приноса на 12-те племена на Израел за освещаването на олтара, където всеки ден един от водачите на племената трябва да принася подарък на светилището.  След това, заинтригувания лекар приложил древния питагорейски метод за редукция на числата до една цифра, известен още като окултно пресмятане. В резултат на прилагането на питагорейския метод се получила специална серия от шест електромагнитни звукови честоти, която изглежда съвпада с тоновете на древното загубено солфеджио.

174 – 12 – (3)

285 – 15 – (6)

396 – 18 – (9)

417 – 12 – (3)

528 – 15 – (6)

639 – 18 – (9)

741 – 12 – (3)

852 – 15 – (6)

963 – 18 – (9)

Интересна синхроничност е, че в началото на 20-ти век Никола Тесла също коментира: „Ако знаехте за великолепието на числата 3, 6 и 9, щяхте да разполагате с ключа за разкодиране на Вселената“

По-късно информацията за древното Солфеджио придобива световна известност. За да проучи необичайния ефект на новооткритите честоти, науката също се ангажира активно. Проведени са много експерименти и практиката неизменно потвърждава отличните благоприятни резултати от прилагането на древното солфеджио.

Най-известният изследовател на уникалните честоти д-р Леонард Хоровиц е дал подробно описание на откритията, свързани с честотите в неговата книга «Healing Codes for the Biological Apocalypse» По този начин благодарение на тези двама учени за света бе преоткрито древното Солфеджио, което със своите уникални вибрации, хармонизира и лекува човешките същества.

Основните шест честоти на Солфеджиото включват:

До (UT) – 396 Hz – Освободете се от чувството за вина и страх. Това е основата за еволюцията на съзнанието.

Ре (RE) – 417 Hz – Трансмутация и промяна на миналото (корекция на кармата)

Mи (MI) – 528 Hz – трансформация. Чудесата оживяват, възстановяване на щетите в ДНК

Фа (FA) – 639 Hz – Свързване с енергията на Безусловната Любов

Сол (SOL) – 741 Hz – Пробуждане на интуицията, намиране на истинската съдба

La (LA) – 852 Hz – Отваряне на „третото око“, навлизане в духовните светове. Ясновидство

Възможностите на тези честоти са с невероятна сила на въздействие. Например, честотата от 528 Hz, която се отнася до тона „Ми“, произлиза от латинския термин «МI-ra gestorum», което означава „чудо“.  Същата честота се използва за поправка на  ДНК от съвременните генетици.

Към шестте стари честоти, впоследствие бяха преоткрити още три допълнителни тона: 174 Hz, 285 Hz и 963 Hz.

В резултат на това имаме 9 тона от Древното солфеджио(Solfegio Ascension). Седем от честотите отговарят на седемте чакри на човек. А две от тях влияят цялостно на организма. Независимо дали ще използвате 6-те основни тона или 9-те пълни, тези звуци ще допринесат за вашия баланс и синхронизация на телата на човека.

Ето и кратко описание на 9-те тона на Солфеджиото:

Solfeggio 174 Hz е основната настройка, която трябва да се прослуша преди практикуването на всеки тон на Solfeggio. 174 Hz е естествена анестезия, която облекчава болката – умствена и физическа.

Solfeggio 285 Hz е предназначен за лечение на увредени тъкани и органи. Тя работи ефективно благодарение на невероятната си способност чрез здравословната си вибрация да кара органите да си „припомнят“ своето естествено здравословно състояние.

Solfeggio 396 Hz чрез действието си премахва страховете и елиминира енергийните блокажи, които се формират след изживяване на стресови ситуации. Тази вибрация е много добра биоенерго терапия, която може да отключи вашата коренната чакра.

Solfeggio 417 Hz от всички Solfeggio Ascension това носи най-бързия ефект. Влияейки върху клетките, бързо елиминира остарелите програми, коригира кармата , припомня кармичните задачи.

Solfeggio 528 Hz работи с ДНК, като прави необходимите лечебни корекции.

Solfedggio 639 Hz отговаря за енергийния обмен с околната среда. Независимо дали става дума за клетъчен обмен на енергия или за решаване на социални проблеми, това Solfeggio носи вибрациите на безусловната любов и хармонизира процесите на обмен на енергия.

Със Solfeggio 741 Hz се изчиства от всички  чужди въздействия и води до достигане на значението на истинската цел на човека и до неговото самоизразяване, функции свързани с гърлената чакра. На физическо ниво тя ефективно почиства токсините, инфекциите – всичко, което е „чуждо“ на тялото ни.

Solfeggio 852 Hz работи с епифизната жлеза, пробуждайки ясновидството в най-широкия смисъл на думата. Започваме ясно да правим разграничение между нашите истински желания и цели. Интуицията се активира.

Solfeggio 963 Hz изтрива границата между външния свят и вътрешния аз. Пълна връзка с Висшето съзнание.

Източник: Квантовый скачок/portaltarotnumerlogy.wordpress.com

Още за Лечение с числови поредици по Гр.Грабовой: ТУК 

* Статиите в този сайт са само за информационни и образователни цели и не заместват професионални медицински съвети, диагностика или лечение. Винаги се консултирайте с вашия лекар за всякакви въпроси, които може да имате относно медицинското ви състояние.

Don`t copy text!