Автор Димитър Хаджиев

Брутално дежавю. Отново и отново. Тази ключова дума казва толкова много за нас, мъжете. Или поне за част от нас и за еволюцията ни през последните десетина века. Дивата жена. Eдин блестящ триумф на женствеността, на силата и свободата. Бягащите с вълци момичета са тук и стават все повече, момчета. И ако сме честни, ще признаем, че ни плашат. Плашат ни, защото все още се боим от Смъртта. А който се страхува от Смъртта, се бои и от Живота. А дивата жена е Самият Живот – необятен, безграничен, неописуем, пъстър, многолик, изконен. Променящ се всеки миг. Непознаващ ограничения. Непризнаващ авторитети. Непрекланящ глава. Пред никого и нищо.

 

 

Срещата с дивата жена изважда наяве Истината, че много мъже са все още роби на Страховете си. Изважда на повърхността и цялата ни мъжка болка, горчивина, фрустрация, вина и страдание от този факт. И колкото по-дива е жената, толкова по-силно удря тази Истина в сърцата. Бягащата с вълци казва с тайнствена усмивка: „В моя свят магичен твоят меч е безполезен, принце. Затова го остави. Тази броня вече те не пази, момко. Затова я захвърли. Къде е сега величието ти, син на Один? Не можеш да ме овладееш. Не можеш да ме контролираш. Не можеш да ме предвидиш. Не можеш да ме заблудиш. Не можеш да ме подчиниш. Ами сега…? Къде е мъжеството ти, скъпи ми Форест?“ Ще избяга ли Форест, момчета? И ако да, в коя посока? Ще изтича ли право към кладата на Неосъзнатостта, крещейки „Вещица! Вамп! Фатална жена!“. Така, както винаги е правил…Но дивата жена е Дар от Бога. Тя е тук, за да ни събуди. Да ни припомни Кои Сме. Приканва да отключим мъжествеността си. Но онази – истинската. Осъзнатата, балансираната, благородната. Бягащата с вълци е тук, за да проявим по зрял, отговорен начин всеки важен Мъжки Архетип в отношенията си с нея. Поне веднъж в живота си.

 

 

Незрелият Любовник е вечно търсещ. Обикаля света в търсене на нови дами, чрез които да се чувства жив. Поне за миг, защото душата му е мъртва. Един бездушен колекционер, ужасен от мисълта за истинска интимност. Съблазнява, прелъстява, наранява и изоставя жените по пътя си. Разрушавайки и себе си, и тях. Незрелият Воин е садист. Груб, доминиращ, неуважаващ. Ревнуващ до безумие и контролиращ до степен, до която загубва всичко, което придава смисъл и носи радост в живота му. Казва, че мрази и презира всяка слабост, но всъщност се срамува от слабостта в себе си. Един ден той става мазохист. Губи силата, волята, жената, фалшивото си алфа мъжкарство. Превръща се в окаяна, самосъжаляваща се руина. Незрелият Магьосник е манипулатор-използвач. Създава атмосфера, за да прелъстява дамите и постига нужния ефект – внимание и секс. И толкова. Той е и студеният циник. Опитващ да обижда, унизява и принизява жената. За да може да изпита себе си като нещо повече, той знае само един начин да го стори – като кара дамата да се чувства като нещо по-малко. Незрелият Крал е самовлюбен нарцис, около когото жените и Вселената трябва да се въртят. Един самозабравил се тиранин, вярващ, че властта и мощта са ограничени. И само когато другите имат по-малко, той може да има повече. Един деспот, опитващ всячески да подчини жената, защото я приема като заплаха за трона му. “

 

 

Събуди зрелия Любовник. С цялата си мъжка страст раздавай любовта, където и да отидеш. Приемай и изживявай осъзнато и открито всяка емоция и чувство. Не осъждай жената до себе си. Култивирай чувствителност и съпричастност. Стани напълно присъстващ в настоящия момент. Освободи въображението и креативността си. Намирай все повече смисъл в интимността с дамата. Намирай все повече начини да я обичаш, да се развивате и изследвате мистерията на живота. Тогава няма да имаш нужда да обикаляш целия свят в търсене – защото ще имаш целия свят у дома – в нея.

 

 

Събуди зрелия Воин. Търси онези битки, изпълнени с дълбок смисъл, извиращ право от сърцето ти. Поставяй си благородни цели. Бори се за доблестни каузи. Остави наследство. Използвай агресията, но за да бъдеш Лидер. Използвай яростта, но за да посрещаш смело проблемите и разочарованията в живота. Остави вълчицата да те покори с любовта и нежността си. Моментът на отдаване не е момент на безкрайна слабост, а на върховна сила. Пусни контрола, ревността и страховете си. Намирай повече време за похвала и уважение към жената. Насърчавай свободата й. Насърчавай увереността й в собствените й сили. Тогава няма да имаш нужда да я пазиш от целия свят и всички мъже в него – защото тя ще има целия свят и всички мъже в него – в теб.

 

 

Събуди зрелия Магьосник. Разбери какво искаш във всеки аспект от живота си и заедно с нея вървете по общия ви път. Яснотата на визията ти ще вдъхне увереност и спокойствие в сърцето й. Тя се отпуска и се връща към това, което толкова често не си позволява – просто да бъде жена. Използвай интуицията и чувствеността си, за да усетиш копнежа на душата й. Изследвайте необятните ви Вселени – ментално, емоционално и духовно. Отдай магията си на онази жена, която от всички мъже по света е избрала точно теб. И превърни мечтите ви в интимността в реалност – ти отлично знаеш как.

 

Събуди зрелия Крал. Стани суверенен Господар на вътрешното си Кралство. Мъжът-скала, предан на ценностите и идеалите си. И на нея. Невъзмутим и непоколебим пред лицето на опасността. Бъди грижовен. Протектирай. Бъди източник на вяра, надежда и любов. Почитай, оценявай и изказвай похвала. Овластявай другите и им помагай да стават все по-силни и можещи. Тогава и ти самият ще спечелиш власт, слава и престиж. Отвори голямото си пламтящо Кралско сърце за Кралицата в живота ти. Отнасяй се с нея както подобава – като с Царица. И ако Слънцето утре все пак ще изгрее за всички ни, то тя ще блести в цялото си великолепие – за теб. Нали?

Може да ви е полезно и   За мъжкото настройване към женската емоция

Don`t copy text!