Човек може да живее  без да познава центъра, но не може да живее без собствен център. Центърът е връзката между човека и съществуването. Той е корена. Когато човек се ражда, той е свързан с едно определено място, с една чакра/център/ и това е пъпа. Японците го наричат ,,хара“ – оттук идва и терминът хара-кири, което означава сам да отнемеш живота си.

 

 

Когато детето се роди, то е свързано с пъпа. Ако се вгледаш в детското дишане коремът се движи, детето диша коремно, то живее с корема – не с главата, не със сърцето. Пъпът е първичният център, без който животът е невъзможен затова е даден. Вторият център е центърът на сърцето където даваш и получаваш любов. Третият център е разума, интелекта, главата, който също е вторичен като втория.

 

 

 

Главата, сърцето, пъпа – това са трите центъра. Пъпът е дадения, първичния център, там е съществуването.  Центърът на сърцето е в чувството, центърът на главата е в знанието. Знанието е най-отдалечено от съществуването, а чувството е по-близо. Ако изгубиш центъра на емоциите, тогава е много трудно да стигнеш до съществуването. Повечето хора живеят в главата, в този център, и по малко в сърцето, но всички са отдалечени от съществуването.

 

 

Как да стигнеш до центъра?
Реално погледнато когато те грози опасност – ти си в центъра си, в „хара“, в корема – затова „те присвива под лъжичката”.
Защо? Защото първо действаш, после мислиш. Помисли! Ако видиш засилена кола бясно приближаваща се към теб, първо отскачаш встрани после мислиш. Трябва да действаш незабавно, спонтанно. Докато в ежедневния живот, когато не съществуват опасности ти първо мислиш, а после действаш. Такова действие, осъществено без мислене, те изпраща към първичния ти център – хара. Там твоят ум не съществува. Този момент е медитативен. Затова лесен начин да се връщаш в центъра си е :
„Не мисли! Концентрирай се!“

 

Концентрацията не е мислене, тя не е размишляване. Избери нещо като обект за концентрация. Нещо независимо дали е в теб или извън теб, някаква точка на стената. Концентрирай се без да си затваряш очите. След малко точката изчезва и оставаш ТИ.
Ето тогава ти си в своя център!

 

В Квадрата На Питагор числото 5 е центъра, който е свързан с всички останали числа. 5-цата има 360 градуса „видимост” към всички останали числа. Затова и картите се делят на такива с 5(център) и такива без 5 – т.е. 5-цата е основополагаща.
Числото пет е число на свободата. То изразява освободения човек, слязъл от кръста(4-ката) и поел пътя, показан му от преминалите страдания. Неговата енергия(5) е на промяната, свободата, разнообразието, избора, внезапното и неочакваното, необичайното и физическото.

 

 

Неслучайно именно май е 5-ти поред месец именно защото носи промяна, разцъфтяване, избуяване, чувственост.
На снимката в статията капчиците са точно 5.

 

 

Ако сте в Лична година 5-ца(т.е. Годишната ви карта е с вибрация 5), сега стоите на половината от пълен девет-годишен цикъл от своя живот. Първите четири години реално са зад вас. Последните четири обаче, предстоят. Обстоятелствата от тази година(5) ще ви дадат възможност да разберете разликата между старото ви Аз, настоящото ви Аз и потенциалното ви Аз.

~М.С.(Guru Sakhi)

Може да ви е интересно също Какво да очаквате от вашата лична 2024 година ако е с вибрация 5?

Don`t copy text!