Да, тя е силна . Нейната сила е родена от срещата със страха, с болката в сърцето , с предизвикателствата и безбройните пречки по пътя й . Сила , пробудена когато тя е намерила своя собствен път през бурите . Тази сила , градена през цял един живот , се е превърнала в нещо определящо за нея – качество , което другите виждат и на което се възхищават. Качество , но в същото време и защитен механизъм , средство за оцеляване.
Но не всеки намира тази вътрешна сила и не всяка жена избира силата за свое средство . Други жени тръгват в различни посоки , избират си различни средства и понякога си позволяват да се пречупят през своето пътешествие . Тези другите жени е и тя самата . Защото тя е силна , но в тази сила има слабост . Нейната сила се е родила от всички парченца , на които е била натрошена .Зад маската на силата се крият още маски – маска на страх и съмнение, уязвимост и болка , несигурност и безнадеждност .
Силната жена не винаги иска да бъде силна . Това е тежко за носене бреме през продължително време . От тази сила произтичат очаквания , както вътрешни , така и от света около нея . ЗНАЙ , ЧЕ ПОНЯКОГА ТЯ ПРОСТО ТЪРСИ ЗАЩИТЕНО МЯСТО, В КОЕТО ДА СЕ ПОДСЛОНИ . МЯСТО , КЪДЕТО ПРОСТО ДА ОСТАВИ ВСИЧКО , БЕЗ ДА Я ОСЪЖДАТ , БЕЗ ДА Й СЕ КАЗВА , ЧЕ ИМА НУЖДА ДА СЕ ПОПРАВИ . БЕЗ ДА Я ПИТАТ , КАКВО НЕ Е НАРЕД . БЕЗ ДА БЪДЕ УПРЕКВАНА ИЛИ ГЛЕДАНА ОТВИСОКО . БЕЗ ДА Я КАРАТ ДА СЕ ЧУВСТВА , СЯКАШ СЕ Е ПРОВАЛИЛА , ПРОСТО ЗАЩОТО Е ПРОЯВИЛА ДРУГА СТРАНА ОТ СЕБЕ СИ .
Бъди нежен с тази жена . ТЯ Е ИЗРАЗХОДИЛА ТОЛКОВА МНОГО ВРЕМЕ И ЕНЕРГИЯ В УСИЛИЕ ДА СЕ ИЗПРАВИ НА КРАКА , ДА СЕ ИЗВАДИ САМА ОТ ДУПКАТА И ДА СИ ПОМОГНЕ ,ЧЕ ПОНЯКОГА Е ПРОСТО ИЗТОЩЕНА . ПОНЯКОГА СЕ ЧУВСТВА СЛАБА . САМОТНА . ИЗХАБЕНА . ТОЛКОВА Е СВИКНАЛА ДА НОСИ МАСКАТА НА СИЛНА ЖЕНА , ДА СЕ СТЯГА И ДА СЕ НАСИЛВА ДА ВЪРВИ НАПРЕД , ЧЕ НА НЕЯ Й КОСТВА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО УСИЛИЕ ПРОСТО ДА СЕ ОТПУСНЕ И ДА СВАЛИ ГАРДА.
Да брани сърцето си и да е устойчива се е превърнало в нейна същинска природа , затова тя често дори не осъзнава , че всъщност иска и има нужда просто да остави всичко , да излезе от ситуацията и да се предаде .
Надига се вътрешна битка : “ Аз имам нужда да бъда силна , страх ме е да бъда слаба ! Какво ще се случи ако позволя на някого да се доближи ? Какво ще си помислят хората , ако помоля някого за помощ или си позволя да си тръгна или да си почина ?” Умът на силната жена е обладан от тези демони , затова тя се принуждава да бъде силна .
Да се отвориш за уязвимостта и несигурността изисква нов вид сила – таква сила, която изисква да допуснеш другите до себе си . Да свалиш защитните стени и да си позволиш да бъдеш истинска- за силната жена това всъщност означава да се изправи очи в очи с демоните ,вместо да изгражда стени около себе си , за да ги държи навън.
БЪДИ ТЪРПЕЛИВ СЪС СИЛНАТА ЖЕНА , КОЯТО ПРЕСИЧА ПЪТЯ ТИ . НЕ Е ЛЕСНО ДА Я ОБИЧАШ , НО ОПРЕДЕЛЕНО СИ ЗАСЛУЖАВА УСИЛИЕТО . ТАЗИ СИЛНА ЖЕНА ЩЕ ТЕ ОБИЧА НЕУДЪРЖИМО , ВЯРНО И НЕПОКОЛЕБИМО . ПОЗВОЛИ Й ДА СЕ ОТПУСНЕ И СЕ ПОГРИЖИ ДА Я ПРЕГЪРНЕШ НЕЖНО , КОГАТО ГО НАПРАВИ.
Via Митко Марашев
Don`t copy text!